懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我第一胎係QE順產唔得,最後要開刀.
依家第二胎我又報咗QE, 唔知係唔係都要開刀?
又或者醫院會唔會比我choose.

各位mami有冇心得可以提供??

羲羲 :-P :-P :-P

子爵府

你個case既話,醫院會俾你揀,我個同事都係第一胎開刀,第二胎佢揀順產,結果都順利生左個女。

別墅

我係廣華生
第一胎...過預產..催生...失敗...開刀
第二胎...過預產..諗住順產生...又失敗...又開刀

醫生有問我,想點...試生定開刀...
如果你唔想試生,堅持要開刀就ok

不過如果你冇咩,試生仲好...
因第2次開刀係仲痛d嫁

原文章由 SoBBMaMi 於 08-7-11 18:11 發表
我第一胎係QE順產唔得,最後要開刀.
依家第二胎我又報咗QE, 唔知係唔係都要開刀?
又或者醫院會唔會比我choose.

各位mami有冇心得可以提供??

大宅

我也想知道....第一胎bb頭太大,係私院開刀,醫生也說我盤骨窄,下一胎超過7lbs一定要開刀。呢胎度到bb係細碼,昨天去政府產檢仲話我肚太細,要我入院照u/s,睇下係唔係發育不良,胎水少.....嚇到我...好彩照完醫生話ok。現在我係政府排了期開刀,但我係度諗,如果bb細size,係唔係可以順產? (想對bb同大人都好d)

大宅

我兩胎都係廣華生
第一胎是開刀.
第二胎會比你choose開刀或順產(除非有特別問題不能順產). 我choose順產
請放心我個人覺得順產好好多.

伯爵府

好媽媽勳章

我第一胎是開刀 (私家)
第二胎係廣華想試順產....考慮中

原文章由 natalie2008 於 08-8-19 12:23 發表
我兩胎都係廣華生
第一胎是開刀.
第二胎會比你choose開刀或順產(除非有特別問題不能順產). 我choose順產
請放心我個人覺得順產好好多.

首頁

尾頁

跳至