論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問有冇人係道亨買外庸保險?

HELLO,
請問好唔好呢, CLAIM 得快唔快?
若工人下星期二到 ,請問應該幾時買呢?
TKS !

侯爵府

Re: 請問有冇人係道亨買外庸保險?

幾好呀! 又平, 如果一年內無償, 第二年有discount, 提早續保又有discount. claim得好快, 只要拿張收條, 夾埋份保單的副本寄去, 好快會寄返張cheuqe比你.

如果下星期二先到, 可以依家就打電話去, 甘effective date就set係下星期二lor, 又可以用visa card找數拿積分.

複式洋房

同意。如無記錯:第一次買家傭保特平。
hinhinmummy 寫道:
幾好呀! 又平, ......找數拿積分.
yho ;-)

禁止訪問

大宅

請問如果係第一次買, 要幾多錢呀(兩年)? 可唔可以轉名架?

別墅

it only costs around HK$650 for 2 years, sorry I can't remember the exactly amount. And yes, you can change the maid's name anytime.

洋房

真係唔錯, 我之前都 claim過一次, 幾有效率. 今年轉工人後再買, 佢都有discount, 都係650.- 左右兩年.所以ok呀.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀係呀......

candy_kent 寫道:
claim得幾快, 張cheque都幾快到手添 !!

洋房

[size=medium]請問去那间買道亨買外庸保險? 現在道亨bank 已轉名"DBS BANK"~

大宅

其實dbs bank 外庸保險包d咩, $650 2yrs 包唔包睇醫生架? 最平係唔係這間bank ?
:verycold:

大宅

Sakura,

請問您所指的家傭保險係"道享銀行"定"道享保險"?
我剛買了"道享保險"的家傭保險,2年共$780;至於"道享銀行",在其網址顯示一年都要$680,沒有兩年$650的offer,是否最近有新優惠? Thanks!
sakura 寫道:
真係唔錯, 我之前都 claim過一次, 幾有效率. 今年轉工人後再買, 佢都有discount, 都係650.- 左右兩年.所以ok呀.

洋房

In fact DaoHeng insurance co. ltd is independent from DaoHeng Bank. If you want to buy 外庸保險, you can try to call 2230 9900.

伯爵府

我有一張好詳細比較市面 7 間保險公司/銀行僱傭保險比較表, 係 pdf 檔案, 有興趣參考可PM你的電郵給我.

從表中你可以發現, 保費平的計劃, 都因為將部份賠償調低, 或加了墊底費.

複式洋房

遙遙爸爸, please send me a copy. Thanks,
[email protected]

大宅

遙遙爸爸:
我都想要copy, 麻煩你send給我 , thx!!!

複式洋房

遙遙爸爸:
我都想要copy, 麻煩你send給我 , thx!!!

伯爵府

Ricka, 嵐嵐媽咪 and yoyoch, please kindly check email, thanks.

洋房

Omi,
係"道享保險",我估佢當我續約,所以可以兩年$650,我記得第一次都要700幾, 本來今次經agent 可以用$712買, 後來"道享保險"call 我話我係舊客, 可以用平價續約, 所以$650.

大宅

sakura,

ic. Thanks for yr reply.

Omi :-P

民房

遙遙爸爸 :

can I have a copy of the comparison of insurance pls. Pls kindly email to

Thanks a lot!

首頁

尾頁

跳至