論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇用正價請印印而是一個月放兩或三星期呢?

如題 :-P

複式洋房

Re: 有冇用正價請印印而是一個月放兩或三星期呢?

勞工處雖定工人每星期放假一天, 但agent話印傭就每月放兩天, 你地會點處理? 怕唔怕印印發起火上來走去告僱主!如果你地比得正價會唔會比足4天她放呢?(我是指本地約滿印)

大宅

做人

民房

我就放足俾佢的,每星期都放星期日。因為唔使返工可以揍個女。有時真係唔得閒,要佢星期日幫手,之後都會補返。
我係用正價架。所以我成日話做著佢真係幸福。收足錢放足假。

如果時光可以倒流....

大宅

如果請本地完約的印印,最好跟足勞工處規定好d.(即1星期1日假和一年12日勞工假)

因為本地完約

大宅

:lol: :lol: :lol: 淨睇題目,我仲以為你想畀印印正價,同時畀佢一個月放兩至三星期假添.

我覺得你既然畀得正價,就無謂慳嗰一兩日假期喇,一於放足假畀佢啦.

子爵府

我是正價請印印,一個月放2天假.請的時候,AGENT講明是這樣的.出糧時比封信佢簽,信上寫明4天假期.現在用了年幾,都OK喎.

首頁

尾頁

跳至