跳至

首頁
12345...79

尾頁

子爵府

這學校有成四百幾個學生, 但點解咁少媽咪/daddy係度傾計??

小兒讀k2, 請多多指教.

唔知今年k3派位派成點呢? 有無媽咪上來講講??

子爵府

Venuscheng

你有無返工架?..唔g佢地係咪返工多??
我仔今年8月先k1,所以都想搵呢度d mami
傾下計,我要返工架,不過都好自由,第日都唸住
自己湊返放學

子爵府

原文章由 kittypo 於 08-6-16 15:08 發表
Venuscheng

自己湊返放學

我有返工的, 最多時係食lunch時上來, 而做完一項工作又上一上來睇睇囉!

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

你哋好呀!卡樂B都係8月入K1,請多多指教!

Hi, kittypo,你有冇收到信?今個星期六去取書包校服喎,仲話會分埋班添!唔知卡樂B會入邊班呢?話時話,有無人知K1會有幾多班嫁?

原文章由 kittypo 於 08-6-16 15:08 發表
Venuscheng

自己湊返放學

子爵府

原文章由 carolyktong 於 08-6-19 01:24 發表
你哋好呀!卡樂B都係8月入K1,請多多指教!

Hi, kittypo,你有冇收到信?今個星期六去取書包校服喎,仲話會分埋班添!唔知卡樂B會入邊班呢?話時話,有無人知K1會有幾多班嫁?

...

係呀~收到信了係星期六拎校服...
阿仔5G會5會同你阿B同班呢??
K1好似3班..

子爵府

原文章由 kittypo 於 08-6-19 11:28 發表

係呀~收到信了係星期六拎校服...
阿仔5G會5會同你阿B同班呢??
K1好似3班..

你咁快知k1有幾多班?
我個仔現在k2就好似係上午兩班, 下午兩班. 其實自從學券制後, 我諗學校收少了學生的. 因為這校無學券用到.

子爵府

原文章由 Venuscheng 於 08-6-20 09:11 發表

你咁快知k1有幾多班?
我個仔現在k2就好似係上午兩班, 下午兩班. 其實自從學券制後, 我諗學校收少了學生的. 因為這校無學券用到.

我睇佢往年..好似3班,我估今年都係掛....
不過..上年好似有學卷,如果無5G係咪
真係會少左人??無學卷真係差好遠...

子爵府

原文章由 kittypo 於 08-6-20 10:34 發表

我睇佢往年..好似3班,我估今年都係掛....
不過..上年好似有學卷,如果無5G係咪
真係會少左人??無學卷真係差好遠...

老實講, 無學券真係差好遠, 我重有個細的, 都未決定會唔會讓佢讀嘉德麗, 如果有學券的話, 我就唔洗諗實會比個女入讀.

子爵府

我提大家, 唔建議在學校影証件相. 舊年諗住方便, 根學校找的攝影公司影. 見之前個小朋友有笑容, 攝影師叫佢唔好笑, 我個仔影出來o型咀. 重要無相底, 也無電子file. 只係有個一打相片, 咁我無相底無file, 點拿出去再晒相?? 我要scan張相, 做d功課先有得去再翻晒. scan的效果始終差一點. 所以唔建議在學校影.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 Venuscheng 於 08-6-16 11:31 發表
這學校有成四百幾個學生, 但點解咁少媽咪/daddy係度傾計??

小兒讀k2, 請多多指教.

唔知今年k3派位派成點呢? 有無媽咪上來講講??

尋日已經有初步既派位統計. 胡上同胡下差不多占3份1. 一呂同沙呂就6份1 到, 不過仲未計叩門結果, 應該多幾個入呂明才.

男爵府

想問下呢,有無nursey ??
同埋呢間學校好嗎 ??
英文水平如何 ??
幾時學費多唔多雜費呀 ??
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

大宅

我都來報到先,我亞囝都係今年k1,小名叫 Raingo.明天你地帶唔帶小朋友去家長會?
Bonnie

大宅

我都來報到先,我亞囝都係今年 K1 ,小名叫 Raingo ,你們明天帶唔帶小朋友去家長會?
Bonnie

子爵府

原文章由 km1357 於 08-6-20 11:02 發表

尋日已經有初步既派位統計. 胡上同胡下差不多占3份1. 一呂同沙呂就6份1 到, 不過仲未計叩門結果, 應該多幾個入呂明才.

校長都話胡素貞幾鍾意嘉德麗的學生, 所以我都諗住來年報學校會將胡上放前面的志願 (雖然沙田好多好學校). 因為希望叩門都容易d嘛!

你消息咁靈通! 多謝你報料

子爵府

原文章由 babycoming 於 08-6-20 11:09 發表
想問下呢,有無nursey ??
同埋呢間學校好嗎 ??
英文水平如何 ??
幾時學費多唔多雜費呀 ??

這學校有幼兒班的
我的兒子在這裏讀, 我會說整體上的好學校, 但我也有對學校不滿意的地方, 我有寫信希望學校改善.
英文用的書程度比較深的. 外藉老師都好好, 小朋友十分喜歡, 不過外藉老師教的時間唔係好長. 話就話有45分鐘至一小時, 實際上係再短 (因為小朋友食茶點或管理上會慢了). 但學生的英文水準我唔敢說是好, 因為我個仔好少講英文, 佢話同學仔都唔講英文的. 可能因為我見有朋友的小朋友在九龍塘幼稚園讀的, 佢個仔真係唔怕講英文, 但我個仔就怕.
學校唔係貴, 但雜費貴的, 因為書簿費好貴, 但佢用的書如果自己出去書店買係重貴. 但一入學會講明幾多錢, 但學校唔係咁好就係無書單比家長. 等我同學校反影下先, 可否比所買的書的list家長先.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 Venuscheng 於 08-6-20 11:51 發表

校長都話胡素貞幾鍾意嘉德麗的學生, 所以我都諗住來年報學校會將胡上放前面的志願 (雖然沙田好多好學校). 因為希望叩門都容易d嘛!

你消息咁靈通! 多謝你報料 ...

你可以問d老師或者k3 d 家長攞張派位copy 咪知大既派位如何.
如果你想入胡素貞, 嘉德麗的學生幾乎可以入梗.就算派唔到都可以叫校長推薦同打電話, 當然你係揀佢做第一志願先.
可惜佢唔係我杯茶

子爵府

原文章由 km1357 於 08-6-20 12:44 發表

你可以問d老師或者k3 d 家長攞張派位copy 咪知大既派位如何.
如果你想入胡素貞, 嘉德麗的學生幾乎可以入梗.就算派唔到都可以叫校長推薦同打電話, 當然你係揀佢做第一志願先.
可惜佢唔係我杯茶 ...

咁我唔會放第一志願, 因為始終最心儀的係一呂/沙呂

子爵府

原文章由 Venuscheng 於 08-6-20 15:16 發表

咁我唔會放第一志願, 因為始終最心儀的係一呂/沙呂

me 2,我都鐘意一呂/沙呂
我都有個細跟住,佢地差3年,到時大仔上小學
咁妹妹睇怕都可以跟住比佢讀嘉得麗
不過到時唔G要幾$學費了

子爵府

原文章由 Venuscheng 於 08-6-20 11:00 發表
我提大家, 唔建議在學校影証件相. 舊年諗住方便, 根學校找的攝影公司影. 見之前個小朋友有笑容, 攝影師叫佢唔好笑, 我個仔影出來o型咀. 重要無相底, 也無電子file. 只係有個一打相片, 咁我無相底無file, 點拿出去再 ...

多謝你提點,咁佢供應商D鞋得唔得???

子爵府

原文章由 Bonnie223 於 08-6-20 11:40 發表
我都來報到先,我亞囝都係今年 K1 ,小名叫 Raingo ,你們明天帶唔帶小朋友去家長會?

HELLO,明天我同老公都會帶阿仔去學校

首頁
12345...79

尾頁

跳至