自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

被 妻 子 指 有 外 遇 的 警 長 姓 羅 , 54 歲 , 尚 有 一 年 便 退 休 , 家 住 屯 門 慧 豐 園 , 妻 子 姓 馮 48 歲 , 兩 人 育 有 一 名 年 約 20 歲 的 女 兒 。 據 悉 , 馮 婦 一 直 懷 疑 丈 夫 與 同 警 署 一 名 女 警 有 染 , 並 曾 多 次 為 此 事 與 丈 夫 發 生 爭 吵 。

昨 日 馮 婦 決 定 進 行 「 捉 姦 行 動 」 , 她 知 道 丈 夫 每 日 早 上 都 會 駕 駛 私 家 車 接 載 「 情 婦 」 上 班 , 而 屯 門 美 樂 里 是 他 們 必 經 之 路 , 於 是 一 早 便 在 該 處 守 候 。

怒 罵 兩 人 是 姦 夫 淫 婦
至 早 上 8 時 許 , 女 事 主 果 然 見 到 丈 夫 的 座 駕 出 現 , 並 停 在 與 湖 樂 路 交 界 的 交 通 燈 位 前 , 車 上 正 是 丈 夫 和 他 的 「 情 婦 」 , 女 事 主 當 場 怒 火 中 燒 , 立 即 衝 前 攔 在 丈 夫 座 駕 前 面 , 指 罵 他 們 「 姦 夫 淫 婦 」 , 車 上 女 子 見 對 方 來 勢 洶 洶 , 立 即 下 車 離 開 現 場 , 而 女 事 主 則 繼 續 與 丈 夫 對 罵 。

其 間 馮 婦 情 緒 激 動 , 對 丈 夫 臭 罵 一 頓 後 , 更 將 私 家 車 的 倒 後 鏡 和 水 撥 拗 斷 , 擲 於 地 上 , 又 一 拳 擊 向 擋 風 玻 璃 , 將 玻 璃 打 至 破 裂 , 丈 夫 見 狀 下 車 阻 止 , 女 事 主 即 登 上 車 上 , 坐 在 司 機 位 將 車 頭 的 音 響 扯 下 , 丈 夫 無 法 制 止 於 是 致 電 報 警 。

警 員 到 場 勸 喻 , 但 馮 婦 不 肯 下 車 並 致 電 找 來 女 兒 , 女 兒 到 場 勸 解 她 亦 不 予 理 會 , 其 間 她 在 車 上 大 呼 大 嚷 : 「 沙 展 13XX7 羅 XX , 同 女 警 5XXX9 寫 字 樓 搞 埋 一 堆 … … 沙 展 13XX7 你 做 乜 害 死 我 呀 , 想 害 死 我 搵 第 二 個 女 人 , 搞 到 妻 離 子 散 … … 」

「 大 家 男 人 你 明 白 啦 」
由 於 馮 婦 一 直 情 緒 失 控 , 警 員 突 然 打 開 車 門 將 她 拉 下 , 並 與 多 名 救 護 員 合 力 將 她 綁 在 擔 架 床 上 , 其 間 女 事 主 不 斷 掙 扎 高 呼 : 「 救 命 呀 , 救 命 呀 ! 」 而 女 兒 則 在 旁 哭 個 不 停 , 馮 婦 終 被 送 醫 院 檢 驗 , 而 男 事 主 事 後 離 開 現 場 時 , 對 追 訪 的 記 者 只 說 了 一 句 : 「 大 家 男 人 , 你 明 白 啦 ! 」

採 激 烈 方 法 於 事 無 補
對 於 今 次 事 件 , 明 愛 向 晴 軒 督 導 主 任 郭 志 英 稱 , 理 解 女 事 主 親 眼 目 睹 丈 夫 與 異 性 共 處 的 難 受 心 情 , 但 不 認 同 對 方 採 取 激 烈 發 洩 方 法 , 認 為 於 事 無 補 。

郭 志 英 補 充 , 夫 婦 之 間 分 享 一 份 親 密 關 係 , 面 對 感 情 問 題 , 最 理 想 解 決 方 法 當 然 是 雙 方 和 談 。

(蘋果日報)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

<大 家 男 人 你 明 白 啦>

阿sir, 明咩呀!? 溝女老馮呀??? 攪到個老婆咁, 你安樂啦, 個囡見到阿媽咁, 嚇到喊, 你開心la, 係呀咁好人送人返工, 食屎啦!!!!

[ 本文章最後由 cy101 於 08-6-16 09:01 編輯 ]

伯爵府

我都想知明咩呢 , 阿蛇你公然偷食, 重要理直氣壯, 真無恥

大宅

佢咁講咪即係認咗囉,正一超級賤男

侯爵府

大 家 男 人, 明 咩 呢 ??

大宅

原文章由 YingYing05 於 08-6-16 08:42 發表
大 家 男 人, 明 咩 呢 ??
又唔係車震,點叫捉 姦在車?

洋房

<大 家 男 人 你 明 白 啦>

我明白你係一個真正嘅死 PK .... 賤人 ....

姦夫淫婦無人性
狗男狗女吔屎喇

影衰晒我哋 d 男人
無論順境逆境,"波" 濤 "胸" 湧,忽高忽低 .... 我對妳嘅愛 .... 此生不變!

水晶宮

畀面勳章

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 88328mama 於 08-6-16 07:59 發表
我都想知明咩呢 , 阿蛇你公然偷食, 重要理直氣壯, 真無恥

賤格

珊瑚宮

臭男人

大宅

正PK,唔死都無用:;pppp: :;pppp:

子爵府

賤男人........真係好想d報紙佬張你張相唔好打格仔....
大大張咁放係頭版到...
等全港ga人(包括你阿媽)
知你有幾cheap..有幾賤......
仲有個位勾人老公ga cheap 女人
唔該你.....唔好以為自己好靚....好叻...勾到個賤佬....
睇你無好下場.......
一定有天收...

男爵府

賤人

珍珠宮

好媽媽勳章

好似呀邊個講...成x
我犯左男人犯既野
to bad

冇計男人貪心忘舊.係梗.
冇耐.到我四五十歲變了阿禪
但週街年年都有18/22靚女
若果不幸遇上無恥女

可能到時我都no eye seemouth:

公爵府

正一唔死都無用, 男淫女賤, 不知所謂....

男爵府

醒目開學勳章

正一賤男
:-P  :-P  :-P

大宅

醒目開學勳章

Additional report from Apple Daily & Oriental Daily. Should be more clear about what has happened.

特 稿
女 街 坊 : 個 女 人 好 凄

「 我 見 到 差 人 ( 警 員 ) 將 個 女 人 拉 出 , 我 喊 , 因 為 我 感 同 身 受 … … ! 」 屯 門 昨 日 上 演 「 捉 姦 在 車 」 事 件 , 一 名 警 長 妻 子 在 「 捉 姦 」 時 情 緒 激 動 , 事 後 由 警 員 從 車 上 拉 下 車 送 院 檢 驗 , 當 時 幾 十 名 街 坊 在 場 圍 觀 , 她 們 都 在 議 論 紛 紛 : 「 都 係 個 男 人 衰 , 個 女 人 好 凄 ! 」

女 街 坊 含 淚 說 感 同 身 受其 中 一 名 王 師 奶 氣 憤 地 向 記 者 申 訴 自 己 的 前 塵 往 事 : 「 我 老 公 又 係 差 人 , 佢 外 面 包 女 人 , 我 忍 佢 20 年 , 卒 之 都 係 搞 到 分 手 收 場 , 所 以 你 一 定 要 忍 , 你 唔 忍 得 只 有 死 , 只 有 … … 所 以 我 好 同 情 個 女 人 。 」 王 師 奶 含 淚 續 說 : 「 我 自 殺 過 三 次 死 唔 去 , 因 為 仔 女 細 , 我 忍 、 忍 、 忍 , 一 直 忍 到 2005 年 終 於 要 離 婚 … … 總 之 差 佬 就 係 咁 衰 , 千 祈 唔 好 嫁 差 佬 , 差 人 冇 本 心 。 」 另 一 名 師 奶 亦 說 : 「 我 個 女 都 係 咁 , 日 日 返 喊 … … 喊 乜 ! 」

昨 日 警 方到 場 調 查 時 , 被 指 搞 婚 外 情 的 警 長 身 穿 便 服 , 一 直 站 在 50 米 外 , 到 場 採 訪 的 記 者 最 初 都 以 為 他 只 是 路 過 的 旁 觀 者 , 但 在 場 一 些 女 街 坊 「 睇 唔 過 眼 」 向 記 者 通 風 報 信 , 指 男 事 主 向 記 者 說 : 「 個 就 係 男 主 角 , 影 佢 啦 ! 」 記 者 向 男 事 主 查 詢 時 , 他 說 : 「 我 冇 講 ! 」

幾 小 時 後 , 記 者 致 電 男 事 主 駐 守 的 警 署 找 到 他 , 他 說 : 「 我 好 忙 , 唔 會 答 呢 件 事 。 」..... (Apple Daily)

翻閹守落馬洲風流史傳遍高層
16/06/2008 (Oriental Daily)

「 退 休 尋 真 愛 , 擁 抱 新 一 代 。 」 駐 守 落 馬 洲 的 警 務 人 員 表 示 早 已 聽 聞 姓 羅 警 長 的 風 流 史 , 有 認 識 他 的 警 員 透 露 ﹕ 「 佢 恃 住 食 緊 長 糧 , 都 唔 怕 件 事 咁 揚 。 」
被 同 袍 暱 稱 為 「 Ken 哥 」 的 羅 姓 警 長 , 曾 駐 守 新 界 北 交 通 部 , 服 務 警 隊 多 年 , 兩 度 獲 頒 警 察 長 期 服 務 獎 , 年 前 退 休 後 再 獲 續 聘 , 駐 守 落 馬 洲 管 制 站 港 鐵 站 報 案 中 心 。

緋 聞 傳 三 年   常 接 載 下 班
至 於 與 羅 投 契 的 女 警 , 約 三 十 多 歲 , 身 形 嬌 小 玲 瓏 , 相 貌 娟 麗 , 被 視 為 管 制 站 的 警 花 , 兩 人 雖 隸 屬 不 同 部 門 , 但 自 管 制 站 啟 用 以 來 , 一 直 工 作 至 今 , 故 十 分 熟 絡 , 經 常 出 雙 入 對 , 據 悉 , 羅 常 駕 車 , 接 載 返 朝 九 晚 五 的 警 花 上 落 班 。
一 名 認 識 羅 的 警 員 透 露 , 三 年 前 已 聽 過 兩 人 的 緋 聞 , 有 同 袍 背 後 更 譏 諷 有 人 「 退 休 尋 真 愛 , 擁 抱 新 一 代 。 」 連 上 級 亦 略 有 聽 聞 , 惟 羅 已 食 長 糧 , 加 上 涉 及 感 情 事 , 警 方 高 層 一 直 未 有 過 問 。 .......

[ 本文章最後由 vista 於 08-6-16 10:14 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

2個都正賤人!!

大宅

五拾幾歲就收心養性啦~~個所謂警花都不知所謂~~既然後生又靚~~做乜要同個有老婆仔女既阿伯一齊~~貪佢夠老可以驅風咩~~影衰晒我地d女人:;pppp: :;pppp:

男爵府

真係正pk

首頁

尾頁

跳至