親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Day 1-凌晨機,7點到 ,京都,清水寺,黑門市場,道頓堀,住難波東方 (JR 1 day pass)
Day 2-環球影城,住難波東方
Day 3-杯麵館,梅田,奈良,心齋橋,住難波東方
Day 4-Rinku outlet,入白濱,Toretore 市場,三段壁,千疊敷,圓月島,住白良莊 (租車)
Day 5-Adventure World,住難波東方 (租車)
Day 6-大阪城公園,15:00到機場

大宅

引用:Day 1-凌晨機,7點到 ,京都,清水寺,黑門

原帖由 蔚晴 於 15-03-05 發表
Day 1-凌晨機,7點到 ,京都,清水寺,黑門市場,道頓堀,住難波東方 (JR 1 day pass)
Day 2-環球影城,住 ...
黑門市場,太早去無野買,太晏去,就好多鋪已關門,怕去完京都回來無野行,可改安排最後一日早上9-10點去黑門,而改左day1就行心齊橋,如唔累就行梅田

手機用戶,不要點評.謝謝

男爵府

回覆 貝囡 的帖子

thx

男爵府

Day 1-凌晨機,7點到 ,京都,清水寺,心齋橋,道頓堀,住難波東方 (JR 1 day pass)
Day 3-杯麵館,梅田,奈良,住難波東方
Day 4-Rinku outlet,入白濱,Toretore 市場,三段壁,千疊敷,圓月島,住白良莊 (租車)
Day 5-Adventure World,住難波東方 (租車)
Day 6-黑門市場,大阪城公園,15:00到機場

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Day 1-凌晨機,7點到 ,京都,清水寺,心齋

Day 1-凌晨機,7點到 ,京都,清水寺,心齋橋,道頓堀,住難波東方 (JR 1 day pass)
Day 2-環球影城,住難 ...
你分散玩用唔到
**(用JR 關西wide area pass 4 days 7200yen)
尼張pass包埋去白濱!你散買就貴

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 蔚晴 於 15-03-05 發表Day 1-

原帖由 maggielau0705 於 15-03-05 發表
你分散玩用唔到
**(用JR 關西wide area pass 4 days 7200yen)
尼張pass包埋去白濱!你散買就貴
自由席散票都要2000yen一程

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Day 1-凌晨機,7點到 ,京都,清水寺,黑門

Day 2-環球影城,住 ...
現在睇到原來你去白濱租車

男爵府

引用:Quote:原帖由+蔚晴+於+15-03-05+發表Day+1-

原帖由 maggielau0705 於 15-03-05 發表
現在睇到原來你去白濱租車
HiMaggie,我由剛開始計劃暑假去大板,所以依家開始爬文,上次去台灣謝謝你資料

男爵府

回覆 maggielau0705 的帖子

maggie,我之前都打算買 JR west area pass5天,但朋友建議我揸車入白濱比較好,因為唔駛等明光巴士,所以呢個行程係改完又改,你可以俾d意見我嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 maggielau0705 的帖子maggie,我之前都

maggie,我之前都打算買 JR west area pass5天,但朋友建議我揸車入白濱比較好, ...
其實day4去完outlet我諗都下午,你駕車去白滨要幾耐?JR要坐差不多三小時,toretore market應該收5,6點,你仲要去其他景點,好似唔多夠時間

大宅

引用:Day 1-凌晨機,7點到 ,京都,清水寺,心齋

Day 2-環球影城,住難 ...
如果第一日去程响飛機瞓到,都會好累,如果瞓唔到,cut京都吧。早點回酒店瞓,明日usj都會好累的(排隊)。

大宅

引用:回覆 maggielau0705 的帖子maggie,我之前都

maggie,我之前都打算買 JR west area pass5天,但朋友建議我揸車入白濱比較好, ...
我月中去, 都係住難波東方, 會去白濱, 但由難波渣車去好遠, 所以唸住jr去到白濱再自駕

男爵府

我check過由Rinku駕車到tore tore要1hr30,打算10:00到outlet,12:00離開,預計14:00到tore tore,16:00去其他景點18:00回酒店,唔知可以嗎?

男爵府

回覆 miffychoa 的帖子

我都擔心好累,去京都可以唔駛轉車,可以係車上小睡,而且酒店要15:00才可以check in.

男爵府

Maggie,咁會不會好d ?
Day 4-入白濱,Toretore 市場,三段壁,千疊敷,圓月島,住白良莊 (租車)
Day 6-黑門市場,Rinku outlet,15:00到機場

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 maggielau0705 的帖子Maggie,咁會不會

*你帶住D行李去京都????

**尼日星期幾?如不是星期日,尼日去黑門,之後先杯麵館啦!

Day 4-入白濱,Toretore 市場,三段壁,千疊敷,圓月島,住白良莊 (租車)
Day 6-黑門市場,Rinku outlet,15:00到機場
**又黑門又outlet,3點要到airport,尼日只去outlet

大宅

回覆:4月大阪行程請指教

我4月中去,住難波東方,未plan行程

子爵府

引用:Quote:原帖由 蔚晴 於 15-03-05 發表本帖最

*你帶住D行李去京都? ...
你好,Maggie, 請問有什麼地方不宜週日去呢?除了usj

子爵府

引用:Quote:原帖由 蔚晴 於 15-03-05 發表本帖最

*你帶住D行李去京都? ...
請教,關西機場坐南海电铁去難波,買Rapi:t飛,要指明alpha 定beta嗎? 請問班次隔幾耐呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 15-03-05

原帖由 longlokma 於 15-03-05 發表
你好,Maggie, 請問有什麼地方不宜週日去呢?除了usj
黑門好像休日!另外杯麵館check下有冇休息

首頁

尾頁

跳至