自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章

我想問下各位媽媽香港有甚麼學校是垃圾學校

大宅

那間- 非垃圾學校 - 是邊閰間???

小女孩說 :不用讀其它垃圾學校
(因為被派到心儀學校),
好想知, 佢(應該係佢父母)心目中的所謂非垃圾學校是邊間?????
大家可否幫手一搵

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得是個家長時常甘講,我覺得甘教子女不好 ,我都想知邊間
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

大宅

邊間幼稚園?

我比較想知那女孩是唸哪間幼稚園.....

津小生及非牟利幼稚園園生的窮媽媽! ;)

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

原文章由 nicolemummy 於 08-6-9 20:40 發表
我比較想知那女孩是唸哪間幼稚園.....

me 2

子爵府

熱血勳章

我覺得做家長都唔好咁講,每一間學校,就算是名校,都有好或唔好的,不是名校一定是最好的,唉!!!咁既家長,不知他小時是讀那一間學校呢?

侯爵府

what happen? Who is the little girl?
:-D :-D :-D :-D

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

男爵府

原文章由 poohpooh123 於 08-6-10 08:12 發表
真想知道個女孩子會入讀邊間o甘巴閉, o羊叫做垃圾學校?等日佢係o米垃圾就唔知啦! 佢父母真係有教無類

Someone has said that the girl got a seat in MCS (Maryknoll) through the lucky draw. So other schools will be "rubbish"!

洋房

其實冇一間學校會係垃圾,係垃圾都冇人讀(因為假如咁垃圾派到去都唔會去讀)。
最垃圾係家長和老師,
有冇做到,成年人應有的責任。
教育別人子女如教育自己子女

子爵府

學校邊有分垃唔垃圾架, 唔通有學校嘅老師校長教人去打家劫舍咩, 總之老師有心教就係好學校, 成唔成才就係睇學生

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 WYmom 於 08-6-10 08:41 發表

Someone has said that the girl got a seat in MCS (Maryknoll) through the lucky draw. So other schools will be "rubbish"!

I've visited another website, some people said that MCS will getting a "rubbish student". Poor girl, she heard from maybe parents and to be the "rubbish studens".

Her parents should be more considerate what they said thereafter.
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

珍珠宮

話人地係垃圾學校個D人係唔係"垃圾人"?

子爵府

醒目開學勳章

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

狗口長不出象牙
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

香港的學校是否垃圾便見仁見智
但香港的教育制度就真是垃圾

專營全新優質日美歐童裝,歡迎按入內選購

複式洋房

原文章由 mansdom 於 08-6-9 20:32 發表
小女孩說 :不用讀其它垃圾學校
(因為被派到心儀學校),
好想知, 佢(應該係佢父母)心目中的所謂非垃圾學校是邊間?????
大家可否幫手一搵 ...

.
這樣的說話一定是出自父母口中.
哎....父母就是子女的鏡子

首頁

尾頁

跳至