夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

結婚後搬左出黎住,咩家務都冇幫手做過都算

生左個女之後,成日話個女煩,話星期六日要招呼我地兩母女,食野又要就個女,佢啲說話好難聽,仲話想送個女去保良局,我聽到真係好唔開心

我有講過如果佢真係咁唔想見到個女,不如離婚,佢又話要同我爭個女,爭黎俾佢阿媽(平日我地返工99湊,佢好錫個孫),真係好討厭

大宅

引用:結婚後搬左出黎住,咩家務都冇幫手做過都算

原帖由 seaweedseaweed 於 15-03-01 發表

生左個女之後,成日話個女煩,話星期六日要招呼我地兩母女,食 ...
生小朋友的時候,唔係相方都同意,你老公咁鍾意小朋友又生?

大宅

回覆:SofiaNg505 的帖子

其實佢都唔太想生,但冇反對

珍珠宮

BK Milk勳章

原帖由 seaweedseaweed 於 15-03-01 發表

生左個女之後,成日話個女煩,話星期六日要招呼我地兩母女,食 ...
佢唔鐘意親子時間?唔好預佢,你同囡去玩。或,比99湊吓,兩個拍拖食嘢。

珍珠宮

回覆:同c6相處唔到,好想分開

佢傻傻地唔鐘意又要爭,只是為了滿足佢阿媽!

大宅

引用:Quote:原帖由 seaweedseaweed 於 15-03-01

原帖由 siujanjan 於 15-03-01 發表
佢唔鐘意親子時間?唔好預佢,你同囡去玩。或,比99湊吓,兩個拍拖食嘢。

...
有時平日放工都會出下街,但我自己就唔想星期六日掉低個女,但次次帶個女出街就話煩

大宅

引用:佢傻傻地唔鐘意又要爭,只是為了滿足佢阿媽

原帖由 Vinccy 於 15-03-01 發表
佢傻傻地唔鐘意又要爭,只是為了滿足佢阿媽!
呢下先乞人憎,佢睇死我爭唔到撫養權

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 siujanjan 於 15-03-01 發表

有時平日放工都會出下街,但我自己就唔想星期六日掉低個女,但次次帶個女出街就話煩

...
除出街呢樣,平時晌屋企都唔理個囡?囡囡幾大?

同細路出街係就佢哋,媽媽多數ok, 爸爸唔係個個鐘意咁

琥珀宮

回覆:seaweedseaweed 的帖子

我都冇諗住生,但都生左,仲好鍚個仔,我都識人本來唔鐘意細路,但意外生左之後成個人變晒,樣樣都以仔女行先,個個人唔同

大宅

引用:Quote:原帖由 seaweedseaweed 於 15-03-01

原帖由 siujanjan 於 15-03-01 發表
除出街呢樣,平時晌屋企都唔理個囡?囡囡幾大?

同細路出街係就佢哋,媽媽多數ok, 爸爸唔係個個鐘意咁
個女依家兩歲半,喺屋企老公都係睇劇打機,只係我做家務或沖涼時佢先會理下個女

大宅

回覆:mandy952 的帖子

其實我見佢同個女玩嗰時又冇乜野,但有時又好睇唔開咁,覺得自己冇晒私人時間,但其實佢已經冇乜理個女

咁jm們你地又會花幾多時間去二人世界呢

珍珠宮

試下爭囉😡😡😡通常都判俾媽媽架啦!

大宅

結婚生咗小朋友係要生活上嘅細節係要就小朋友架啦,例如出街食飯一定係搵啱小朋友食嘅地方,唔通要個小朋友就大人落蘭桂坊飲嘢咩。若然佢只係口頭上說說笑,無問題,但如果佢真係唔想煩唔想照顧小朋友,佢咁無責任感嘅一個父親,唔想辛苦就想享受擁有小朋友嘅成果,發夢啦。

瑪瑙宮

咩叫招呼? 唔結婚咪唔使招呼囉, 佢細個够係父母湊大, 唔通自己大.

男爵府

BK Milk勳章

咁你自己同個女出街行下,等佢自己搵呀媽陪囉!
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

侯爵府

引用:Quote:原帖由 siujanjan 於 15-03-01 發表

...
佢係咪想同你2人世界多啲呀,可唔可以兩邊平衡一吓?

大宅

原帖由 sweetieyuki 於 15-03-02 發表
佢係咪想同你2人世界多啲呀,可唔可以兩邊平衡一吓?
佢只係想唔使對住個女,所以佢有時話放工出街食下飯我都話好,但只係諗去邊同食乜都要搞一大輪,我好怕人咁唔決斷,令我好困擾

同埋,佢啲語氣同態度越黎越差,佢講野既用詞真係好難聽,呢樣係我最頂唔順

子爵府

都唔會因為咁判個女俾佢,親生父母始終緊要過祖父母

首頁

尾頁

跳至