潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

如果响法國LV買, 但唔可以响機場度做退稅, 係咪可以keep單返香港LV shop 先退稅架 ???

伯爵府

離左境重可以退稅咩

複式洋房

好似係上flight前退架喎!

男爵府

係機場退架..返左hk 冇架啦~~

翡翠宮

咁就弊啦, 會去法國, 但走時唔經法國機場, 會搭火車去德國, 跟住响德國搭飛機直接返香港, 咁係咪即係做唔到退稅啦 ???

別墅

應該 LV shop or 離境時比張 form 你填, 填完放回郵箱, 如果你是 look 卡的, 佢地會退回落你信用卡 a/c, 但如果你是比 cash 我就唔知啦

大宅

你可以去到LV度問個D SALES囉 !
我上次係意大利買,
走個時係英國走,
最後就係英國機場退稅,
好方便.

禁止訪問

翡翠宮

唔該哂呀, 但你地知唔知有冇限住要幾耐辦退稅架, 因為會7月頭响法國買, 8月中先响德國走 ........

原文章由 20070101 於 08-6-5 15:47 發表
只要你係歐盟國家走
就可以係離開前辦晒係所有歐盟國家買野的退稅
你可以係德國退
不過 記住瑞士唔屬歐盟
原文章由 kamankit 於 08-6-5 15:15 發表
你可以去到LV度問個D SALES囉 !
我上次係意大利買,
走個時係英國走,
最後就係英國機場退稅,
好方便.

禁止訪問

侯爵府

你應該在LV SHOP 內辦理退稅, 我嗰次好似在巴黎老佛爺買, 在老佛爺內辦手續的...

禁止訪問

男爵府

原文章由 焯媽媽 於 08-6-6 01:57 發表
你應該在LV SHOP 內辦理退稅, 我嗰次好似在巴黎老佛爺買, 在老佛爺內辦手續的...

老佛爺個度其實只係一個部門幫你填form同教你點退稅咋

男爵府

可以係德國退稅

上機前, 一定要比海關打左印先, 之後就可以去退稅公司攞錢(機場內有), 歐元 or 美金選擇

或者如果趕時間上機, 可以飛返黎去東亞總行攞港幣都得架, 但一定要有海關印先受理, 所以要記住"上機前, 一定要比海關打左印先"

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

係lv佢地會比form你填先,之後你去最後離開eu countries果個機場退...
詳細係點,我就唔知啦..因為我冇得退稅...
不過lv sales會教你ga....

大宅

Dear all,
Problem want to ask you all, I'm going to Paris in Dec, however, I will be taking a flight from Paris to Zurich( not belongs to Euro) then from zurich>Dubau>Hong Kong. in such case, where should I do the tax refund?

PS: I will do some shopping definitely in Chanel in Paris. Would someone know and help me? Thanks a million!

大宅

原文章由 BBCoffee 於 08-10-8 12:37 發表
Dear all,
Problem want to ask you all, I'm going to Paris in Dec, however, I will be taking a flight from Paris to Zurich( not belongs to Euro) then from zurich>Dubau>Hong Kong. in such case, where sh ...

最後一個歐盟國搞退稅
你個case即係響Paris機場搞

更多資料可以see here:
http://www.globalrefund.com/

大宅

Dear Haro,

Thank you for your help and this ueful web site. Finally i was manage to leave Paris to hKG finally, but have to take economy class, hihi..did you try to do tax refund in Paris chanel shop?

首頁

尾頁

跳至