興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

應該幾時開始俾bb接觸書本?

我的bb四個月大, 我想她成為一個愛閱讀的小朋友,我應該如何/何時開始呢?

有没有合適的書本介紹呢?

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

Re: 應該幾時開始俾bb接觸書本?

我既睇法係由自己做起,俾佢睇到你有閱讀既習慣,俾佢感覺到閱讀係一件樂事.佢會慢慢學你.

男爵府

mycathy,

I let my child to study the book while she was 5 month-old. I hold her to sit on my body and clip the pages to her. I will choose the book has colorful and the words are bigger size. First book I let her to read is ABC studying book.
canau

珍珠宮

好媽媽勳章

盡早比佢睇書(識爬識坐),同埋你都要係佢面前睇,咁佢會學你架啦,初初比d膠書硬皮書佢睇,無限定係咩題目的,佢鐘意咩都可以,dymock有d書可以吊住係架車度,我個仔好鐘意書,反而玩具佢唔鐘意,鐘意吊住本書,所以玩具我送左比人

子爵府

多謝妳地既意見, 我諗我知點做啦!我細個時我公公好鐘意睇書, 依家諗返我都係受佢影響。

sindy, 請問妳講既掛係度既書係邊度有得買呀?
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

珍珠宮

好媽媽勳章

Dymock

複式洋房

I think you should let your BB choose the books that he wants to read (look), he is still small and content not that important, at least you can let him have a habit of "looking" the pictures of the book!
[img align=left]http://www.snoopy.com/comics/peanuts/meet_the_gang/images/gang_all.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至