跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

矛啦...e+已經好少去supermarketmouth: mouth:
原文章由 lingirl 於 08-5-17 23:20 發表
各位令女~

如果惠康印花唔要, 請送俾我呀!!thx!!

琥珀宮

呢2day矛搵em呀...唔知chloe點wor

要清痰咪比猴棗+牛黃磨粉比妹妹飲囉...一係煲d羅漢果水比妹妹飲(不過我覺得唔好飲 )一係川貝豬展+鮮百合鄧雪梨...如果妹妹抵得果皮味...你煲飯時可以落一塊果皮落d飯度一齊煲...
原文章由 lingirl 於 08-5-17 23:29 發表
pp~

chloe e+點呀

我想問下妹妹仲有d咳聽落有痰, 食晒西藥, 食咩野清底好

[ 本文章最後由 portiabb 於 08-5-17 23:42 編輯 ]

伯爵府

醒目開學勳章

pp~

想問你意見, 我向bk二手度用$$同人換印花, 原本講左係$60換83個, 後尾佢再pm我話$67換93個, 到交收果日, 佢冇貼就咁用袋仔俾我, 我問佢係未夠數, 佢話係, 我就無數收左印花
不過我岩岩貼左, 數左欠10個, 姐係佢俾少左我, 我俾多左$7佢, 我已經pm左話佢知, 不過佢2日都未覆pm給我, 我好唔好再追佢

琥珀宮

咁大膽呃錢 唔好pm喇...直接係個post度追佢啦 幾蚊雞都要呃...

不過你咁用錢買印花...抵咩
原文章由 lingirl 於 08-5-17 23:41 發表
pp~

想問你意見, 我向bk二手度用$$同人換印花, 原本講左係$60換83個, 後尾佢再pm我話$67換93個, 到交收果日, 佢冇貼就咁用袋仔俾我, 我問佢係未夠數, 佢話係, 我就無數收左印花
不過我岩岩貼左, 數左欠10個, 姐係佢 ...

伯爵府

醒目開學勳章

要清痰咪比猴棗+牛黃磨粉比妹妹飲囉...一係煲d羅漢果水比妹妹飲(不過我覺得唔好飲 )一係川貝豬展+鮮百合鄧雪梨(一家口飲,驚唔夠飲,可唔可以用煲 ...如果妹妹抵得果皮味...你煲飯時可以 ...

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 portiabb 於 08-5-17 11:44 PM 發表
咁大膽呃錢 唔好pm喇...直接係個post度追佢啦 幾蚊雞都要呃...

不過你咁用錢買印花...抵咩 ...

應該係抵d, 因我仲差100個左右就夠數免費唔洗+$換野, 姐係我用$100左右就換到隻鑊mouth:mouth:" />

係我出post喎, 佢睇到我出post先pm我, 我點向佢post度追佢呀

[ 本文章最後由 lingirl 於 08-5-17 23:50 編輯 ]

琥珀宮

無話唔得ge...只係比鄧會燥少少囉...妹妹係日咳定夜咳定日夜都咳ga 仲有d痰係咩聲ga 有時好難一概而論ga...好似yy咁...有時就猴棗+牛黃...有時就蜜露攪典...有時就只係day day煲d唔同ge湯水+涼茶過佢就攪典
原文章由 lingirl 於 08-5-17 23:46 發表

要清痰咪比猴棗+牛黃磨粉比妹妹飲囉...一係煲d羅漢果水比妹妹飲(不過我覺得唔好飲 )一係川貝豬展+鮮百合鄧雪梨(一家口飲,驚唔夠飲,可唔可以用煲:quest ...

琥珀宮

咁如果+錢你要+幾多...而多左出黎ge印花又可以賣幾多錢
原文章由 lingirl 於 08-5-17 23:49 發表

應該係抵d, 因我仲差100個左右就夠數免費唔洗+$換野, 姐係我用$100左右就換到隻鑊mouth:mouth:" />

係我出post喎, 佢睇到我出post先pm我, 我點向佢post度追佢呀 ...

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 portiabb 於 08-5-17 11:50 PM 發表
無話唔得ge...只係比鄧會燥少少囉...妹妹係日咳定夜咳定日夜都咳ga 仲有d痰係咩聲ga 有時好難一概而論ga...好似yy咁...有時就猴棗+牛黃...有時就蜜露攪典...有時就只係day ...

妹妹應該係日咳, 咳果時聽落有d痰聲混埋一齊咳(唔知你明唔明 )

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 portiabb 於 08-5-17 11:50 PM 發表
無話唔得ge...只係比鄧會燥少少囉...妹妹係日咳定夜咳定日夜都咳ga 仲有d痰係咩聲ga 有時好難一概而論ga...好似yy咁...有時就猴棗+牛黃...有時就蜜露攪典...有時就只係day ...

應該係日咳, 咳果時聽落有痰聲果種咳法

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

伯爵府

醒目開學勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

琥珀宮

男爵府

早呀 pp

男爵府

pp 我想問下你, 你係咪買猴棗同牛黃比YY食, 係咪係葯材舖買, 佢會幫你磨粉架? 係咪止咳化痰?

琥珀宮

係呀...係藥房買...佢會磨埋粉...睇住佢磨...包無呃砰....

猴棗→化痰
牛黃→清毒

通常yy一唔妥→咳..有鼻水..有痰..少少發燒時都我會比佢食...
原文章由 lcf201 於 08-5-19 09:34 發表
pp 我想問下你, 你係咪買猴棗同牛黃比YY食, 係咪係葯材舖買, 佢會幫你磨粉架? 係咪止咳化痰?

男爵府

咁幾多錢到呀? 磨完係咪分開包, 每次比幾多份量佢食呢? 係咪普通葯房都有?
原文章由 portiabb 於 08-5-19 09:55 發表
係呀...係藥房買...佢會磨埋粉...睇住佢磨...包無呃砰....

猴棗→化痰
牛黃→清毒

通常yy一唔妥→咳..有鼻水..有痰..少少發燒時都我會比佢食... ...

琥珀宮

男爵府

早呀 bell

首頁

尾頁

跳至