親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,我已book機票27 Mar~1 Apr星加坡之旅,有無朋友可以分享下

大宅

引用:如題,我已book機票27 Mar~1 Apr星加坡之旅

原帖由 Pinocchio 於 15-01-21 發表
如題,我已book機票27 Mar~1 Apr星加坡之旅,有無朋友可以分享下
Pm左你,我都會去legoland and Singapore.不過依家搞到有啲麻煩。。。

複式洋房

我9/4出發,去legoland,家下酒店都未book吖。煩惱中???初頭諗住聖陶沙住一晚節慶酒店,但又貴又話舊!如果吾住淨玩一日夠吾夠吖?我target坐luge同水上樂園炸。會吾會好趕呢?

大宅

回覆:有無復活節去星加坡一齊交流下

我27-31Marn,先去Legoland住2晚,再到聖淘沙Hardrock住兩晚,Hardrock同節慶都有package做緊

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

yenlsk 發表於 15-1-21 15:52
我9/4出發,去legoland,家下酒店都未book吖。煩惱中???初頭諗住聖陶沙住一晚節慶酒店,但又貴又話舊!如 ...
如果精力旺盛的話, 玩完waterpark 6點完後, 食少少野再玩luge係可行, 因為luge 關10點

之後出返city休息無問題

複式洋房

mamapat919 發表於 15-1-21 21:32
我27-31Marn,先去Legoland住2晚,再到聖淘沙Hardrock住兩晚,Hardrock同節慶都有package做緊

...
請問可在那買到hard rock package?thank for your and樓上jm help

男爵府

引用:我9/4出發,去legoland,家下酒店都未book

原帖由 yenlsk 於 15-01-21 發表
我9/4出發,去legoland,家下酒店都未book吖。煩惱中???初頭諗住聖陶沙住一晚節慶酒店,但又貴又話舊!如 ...
我仲以為好新添!

大宅

我諗住係Legoland個邊住1晚,其餘5晚都係住返星加坡Orchard Road,Legoland好多野玩嗎?要留2日先夠?

大宅

回覆:evavan 的帖子

Evavan,回左你PM了

男爵府

我31/3-4/4呀,不過我係下午機去,早機返,即係得三日full day. 想去sentosa玩luge, 去zoo, legoland就不去了吧。。。可以去下art museum同消防museum.

係唔係住city好啲呢,一來平啲,二來去zoo近啲。night safari係唔係同zoo同一日去呢?喺附近?

大宅

其實係星加坡去Legoland要幾耐車程?我都幾怕要搬酒店

大宅

Pinocchio 發表於 15-1-22 08:08
我諗住係Legoland個邊住1晚,其餘5晚都係住返星加坡Orchard Road,Legoland好多野玩嗎?要留2日先夠?

...
我同你同日出發....我會住legoalnd 一晚...第一次去玩2日好似好d...我怕即日來回~

大宅

Pinocchio 發表於 15-1-22 10:51
其實係星加坡去Legoland要幾耐車程?我都幾怕要搬酒店

包車好似1小時~

大宅

evavan 發表於 15-1-21 14:41
Pm左你,我都會去legoland and Singapore.不過依家搞到有啲麻煩。。。

我都會去legoland and Singapore...有咩麻煩野..分享一下...

大宅

yysmall 發表於 15-1-22 13:03
我都會去legoland and Singapore...有咩麻煩野..分享一下...

PM u already

男爵府

回覆 yenlsk 的帖子

夜晚先去玩LUGE? 會吾會太刺激呀?!

別墅

畀面勳章

回覆:evavan 的帖子

我都在復活節去,有咩麻煩請提醒下,謝謝

大宅

回覆 Pinocchio 的帖子

Legoland果邊有兩個樂園,一個LEGOLAND另一個水上WATER PARK,如果兩個都玩晒,住一晚會方便D。我只係去LEGOLAND,玩一日剛剛好,夜晚返新加坡酒店瞓。

大宅

回覆 baby_yuyu 的帖子

如果玩LUGE,唔洗住SANTOSA,搭纜車入去好方便。我6日5夜全部住CITY,去邊都好方便呀,特別係去動物園。

大宅

回覆 Pinocchio 的帖子

車程大約一小時,要視乎過關多唔多人。我剛聖誕節去完,新加坡去同返的過關都超多人,只開幾個COUNTER,去程等過關要大半個鐘,回程過關用左一個半鐘。

我唔係包車,係買PACKAGE在SINGAPORE FLYER上車和落車。同包車的分別只係在於可能要等埋其他人過晒關先開車。其實人人都係咁排,都唔多差好耐。

首頁

尾頁

跳至