跳至

首頁

尾頁

大宅

已經決定左囝囝會選擇偉思就讀k1,但由於返上午班而中環扶手電梯向落,暫時未知應該搭咩車湊佢返學。爸爸又反對搭校車唔安全。有冇家長知道由上環港鐵站點上堅道好?請賜教!謝謝!

複式洋房

回覆:上環返偉思點去好

Hi我都住上環囡囡
now返緊偉思全日N
都係揀搭校車…放心好安全!
校車司機同姨姨照顧得好好!

大宅

引用:Hi我都住上環囡囡now返緊偉思全日N都係揀搭

原帖由 elaine_ho1120 於 15-01-16 發表
Hi我都住上環囡囡
now返緊偉思全日N
都係揀搭校車…放心好安全!
謝謝你的分享。請問校車幾$個月?另外,學校門口可以停車嗎?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 elaine_ho1120 於 15-01-16

原帖由 envylam 於 15-01-16 發表
謝謝你的分享。請問校車幾$個月?另外,學校門口可以停車嗎?
$820
校車應該停前少少
在Woodland位置
有老師接带返學校!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+envylam+於+15-01-16+發表謝

原帖由 elaine_ho1120 於 15-01-16 發表
$820
校車應該停前少少
在Woodland位置
Thanks a lot

大宅

引用:Quote:envylam+發表於+15-1-15+21:11+已經

原帖由 johnnywalker 於 15-01-16 發表
我諗都係搭校車好d,因為上環根本無直接車上堅道。唔搭校車,你可以搭車去西營盤港熱站上般含道,o個度有大 ...
Many thanks!!

大宅

回覆 elaine_ho1120 的帖子

佢收咗我個仔讀k1 am, 你覺得老師們好嗎?你囡囡返學開唔開心?

複式洋房

引用:回覆 elaine_ho1120 的帖子佢收咗我個仔讀k

原帖由 cokelite 於 15-01-19 發表
回覆 elaine_ho1120 的帖子

佢收咗我個仔讀k1 am, 你覺得老師們好嗎?你囡囡返學開唔開心? ...
囡囡N全日返得開心呀…
老師&各方面整體好好!

別墅

有架 3B 在林士街上車, 可以去到

1 中環 (林士街) 4.3 2.2 2.2
2 怡和大廈, 干諾道中 4.3 2.2 2.2
3 大會堂, 干諾道中 4.3 2.2 2.2
4 香港公園, 紅棉路 4.3 2.2 2.2
5 堅麗閣, 堅尼地道 4.3 2.2 2.2
6 明愛中心, 堅道 4.3 2.2 2.2
7 孫中山紀念館, 堅道 4.3 2.2 2.2
8 樓梯街, 堅道 4.3 2.2 2.2
9 西摩道, 堅道 4.3 2.2 2.2
10 豫苑, 般咸道 4.3 2.2 2.2
11 東邊街, 般咸道 4.3 2.2 2.2
12 正街, 般咸道 4.3 2.2 2.2
13 香港大學東閘, 般咸道 4.3 2.2 2.2
14 香港大學西閘, 薄扶林道 4.3 2.2 2.2
15 何東夫人堂, 薄扶林道 4.3 2.2 2.2
16 蒲飛路 - - -
本資料只供參考之用,可能因應交通情況而有所更改,
恕不另行通知。

別墅

另外可以在交易廣場搭小巴 8號 or 22 號

22 號 ~ http://www.td.gov.hk/tc/transpor ... es/hk_22/index.html

8號 ~ http://www.td.gov.hk/tc/transpor ... tes/hk_8/index.html

大宅

引用:另外可以在交易廣場搭小巴+8號+or+22+號22+

原帖由 mr.paper 於 15-01-21 發表
另外可以在交易廣場搭小巴 8號 or 22 號

22 號 ~ http://www.td.gov.hk/tc/transport_in_hong_kong/public ...
Super thanks!!

首頁

尾頁

跳至