心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

結婚=不快樂?

仲有幾個月就要跟同居男友結婚了,最近他向我投訴說我對他不夠好;這也不是我要講的事情:而,當然投訴最終唔多唔小都會變成嗌"烚"!!男友在數說自己怎樣好時竟有意無意說:你話結婚我就結婚,你話想點就點;到依家,我忽然醒悟同時亦好後悔,當初同佢一齊決定結婚[為了申請住屋]但依家佢又好似被迫or根本不是百份百願意!!而曾經有好幾次,我們吵大交,然後我同佢講"唔要結婚",佢又十分緊張;其實我唸佢係愛我o既,但我真係好唔開心,覺得應該等佢好"想"好"需要"先去結婚而唔係依家講"我話要結婚" 你地話係唔係?

複式洋房

Re: 結婚=不快樂?

個人意見, 結婚只是羅正牌有性生活,既然你已同居, 實在生活上沒有什麽變化.

你男有這樣講, 他很自私,因爲他根本不想結婚, 所以他覺得自己委屈.

如果你不是想要小朋友, 那麽就不要因爲屋而綁住自己和他.

你說等到他很想很想結婚時才結婚, 這要他對你有危機感才可以.

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

我覺得你唔好為住屋而結婚, 一定要諗呢個係終生對象先好結婚, 因我係為左間屋去結婚, 但間屋都未有就差d離婚, 宜家都未知點, 總之兩個都諗諗啦......

子爵府

可能我的思想比較保守, 結婚係一生一世既事, 你們未結婚都已經有意見不合, 不如妳考慮清楚妳男朋友是否可同妳共渡一生才作出決定啦!

大宅

你哋係未諗清楚大家都係終生伴侶先,如果只係為咗住屋而結婚,咁不如唔好結住,因為為咗咁樣結婚到最後又為住屋而離婚,咁又有乜為呢,你不如考慮清楚先啦,如果唔係第二時一定會後悔嫁
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

首頁

尾頁

跳至