親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆 Tingting06 的帖子

單人同雙人價錢差兩千日圓, 計返港紙都係俾多百零蚊, 我個人認為無謂為百零蚊屈蛇, 去到佢見你兩個人亦有權要求補差額.

大宅

Tingting06 發表於 15-1-8 16:25
請問有無人係兩個人去, 但係 book 左東橫INN既單人房?

其實佢係寫"設有150cm寬的雙人床", 但如果我用2 個 ...
其實我都好耐無住東橫Inn啦,因嫌間房細,又開唔盡個行李。
加上帶埋阿囡去旅行,要 Twin Bed房先得,度過條數,不如去酒店網訂啦。

所以近三次去旅行(2013年阿囡快三歲就去返旅行,第一次去沖繩,第二次去沖繩,第三次去九州),我都係去Hotels.com, Agoda 等訂酒店房間,其實價錢相差100-200元,但間房會大D(當然也要check 下間房有幾大啦,網內有講的)。而且好多時都有9折 code (from 一些旅遊網站如 meethk.com)。

你可以去格格價先啦。

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Tingting06 發表於 15-1-8 17:23
回覆 橫行蟹子 的帖子

因為我會去好多日, 如果 book 雙人就要用多成千呅.....
唔得, 你咁係屈蛇!! 咁你係2個人去麻, 1個人同2個人入住係唔同收費, 東橫已經好平啦

侯爵府

環保接龍勳章

引用:回覆 橫行蟹子 的帖子因為我會去好多日, 如

原帖由 Tingting06 於 15-01-08 發表
回覆 橫行蟹子 的帖子

因為我會去好多日, 如果 book 雙人就要用多成千呅.....
但日本是計人頭入住的,如果一大一小就可以訂单人房(小童免費入住),2個都係12歲以上~就要比雙人既錢啦!

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

侯爵府

其實日本酒店清楚列明單人房/雙人房收費, 如果你book單人房, 而入住係兩個人, 佢地有權唔比你入住或者加錢, 到時搞到玩得唔開心就唔好啦.

禁止訪問

大宅

ahmama 發表於 15-1-8 17:28
唔得, 你咁係屈蛇!! 咁你係2個人去麻, 1個人同2個人入住係唔同收費, 東橫已經好平啦 ...
講得對,去旅行最緊要開心,唔好鬼鬼祟祟囉,俾人揭發除了好瘀,還會給人對香港人有非常不好的印象。

如果還是覺得太貴,去找一些民宿住啦。

侯爵府

引用:回覆 calvin1230hk 的帖子OKOK...明白明白.

原帖由 Tingting06 於 15-01-08 發表
回覆 calvin1230hk 的帖子

OKOK...明白明白...
如果你真係想再平D, 可以考慮Super Hotel, 不過中間時段酒店會鎖門, 唔可以入番酒店, 另外位置未必近車站.
玩得開心D

大宅

回覆:Book 東橫INN問題

toyoko inn 會捉架,咪屈蛇吖

公爵府

回覆:Book 東橫INN問題

記得即刻登記做會員,可以用會員價,平d 架。

禁止訪問

珍珠宮

150 即是經濟雙人房嗎?2人一張床個隻?我平時是訂這個
有次訂池袋間酒店,因為我夜了 過半夜12點先到,間房比了人,無hold 比我
好彩仲有單人房,職員話一樣大細,至此比我知道,單人房同經濟雙人房是同size ,只是日用品- 毛巾 牙刷 多一,但價錢就唔同啦!

公爵府

heilok 發表於 15-1-8 17:40
記得即刻登記做會員,可以用會員價,平d 架。
可吾可以網上做會員

男爵府

畀面勳章

yk8ky 發表於 15-1-12 00:10
可吾可以網上做會員
網上應該冇得登記做會員, 我果陣都係去到即時登記做會員, 佢會即時俾返個會員價你兼幫你儲埋分.

公爵府

floraykw 發表於 15-1-12 01:39
網上應該冇得登記做會員, 我果陣都係去到即時登記做會員, 佢會即時俾返個會員價你兼幫你儲埋分. ...
是否現在用 “非會員價” 網上 訂房,去到即時登記做會員,可以會員價比返 之前 booking

公爵府

回覆:jje88 的帖子

12 歲以下小童同大人一齊免費,但要多套毛巾牙刷都係加千幾yen.

大宅

回覆 heilok 的帖子

請問如何做會員? 我上東橫INN 個網都找唔到如何入會? 是否要在當地酒店入會?

侯爵府

yk8ky 發表於 15-1-12 11:05
是否現在用 “非會員價” 網上 訂房,去到即時登記做會員,可以會員價比返 之前 booking ...
是的.

首頁

尾頁

跳至