懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 小小靖 於 08-4-28 10:50 發表

你咁快就話老

我比自已ge籍口啫

珍珠宮

原文章由 lingha 於 08-4-28 11:19 發表

我比自已ge籍口啫

侯爵府

原文章由 小小靖 於 08-4-28 10:48 發表

我d同學唔好講過生小朋友,婚都未結,有d就結左未諗住生

我表哥結咗婚7年lu....e家都37,8歲了,都唔肯生bb ar~~
我表姐出年marry,佢都話生1個夠了~

侯爵府

原文章由 小小靖 於 08-4-28 11:21 發表

同埋我99幫唔到我湊吖ma~1晚都5得ar,佢實在搞
唔掂d bb,我mami又返咗大6定居嘆世界,如果生多個
baby,我想出街都難lu~

珍珠宮

原文章由 lingha 於 08-4-28 11:22 發表

我表哥結咗婚7年lu....e家都37,8歲了,都唔肯生bb ar~~

我有幾個表哥結左婚好多年都唔生~~
我表姐都結左婚2年有多,都仲係心大心細,因為佢想要女,佢成日都話如果包生女就一定會生~~~

珍珠宮

原文章由 lingha 於 08-4-28 11:26 發表

同埋我99幫唔到我湊吖ma~1晚都5得ar,佢實在搞
唔掂d bb,我mami又返咗大6定居嘆世界,如果生多個
baby,我想出街都難lu~

我99都唔會幫我湊啦,佢肯我都唔放心比佢湊,所以諗住自己咋~~
不過生多個都要等去完旅行返黎先

公爵府

畀面勳章

原文章由 小小靖 於 08-4-28 10:41 發表

咁又唔一定生2個喎,我識有d人都係得一個小朋友,我有d朋友結左婚年幾都未諗住生,仲係度心大心細,唔係擔心養唔掂就係擔心無時間陪佢地,而家d人生小朋友真係考慮好多野架~! ...

係..但我覺得一係唔生一係就生2個囉, 唔係自己1個真係好慘架...

子爵府

coki,
我條腰依家先去返27吋咋~~~
都唔知幾時先去返23~4吋~~

惠,
我老公佢覺得如果真係仔,生出黎咪知囉,本身佢諗住唔講添架,但係我7個月個時佢D細仳妹係咁問佢佢先講咋嘛,之前佢一路都係答未知~~
我去掟彩虹都係去個D拎飛架,不過焯瀅次次都唔夠力,掟唔到上去架~~~~
不過我試過同老公掟左20個度就拎左千幾張飛啦~~~

子爵府

原文章由 lingha 於 08-4-28 11:22 發表

我堂家姐都結左婚10年啦,不過佢老公唔like小朋友所以都唔生啦~~
我堂姐夫仲要係九代單傳添呀(佢好似有5個家姐)~~~
所以我堂家姐成日都話我姐夫唔想生都冇辦法,何況佢自己生唔生都得~~~

侯爵府

原文章由 小小靖 於 08-4-28 11:35 發表

我99都唔會幫我湊啦,佢肯我都唔放心比佢湊,所以諗住自己咋~~
不過生多個都要等去完旅行返黎先

我99話生咗唔使我地供樓(5000蚊),我老公都say no,
老公say只要99肯湊吓ge話,就話考慮生,如果我1個湊
2個,真係幾吃力,去唱k都冇必得,話哂1 day都24 hrs
對住佢地

侯爵府

原文章由 小小靖 於 08-4-28 11:32 發表

我有幾個表哥結左婚好多年都唔生~~
我表姐都結左婚2年有多,都仲係心大心細,因為佢想要女,佢成日都話如果包生女就一定會生~~~

我表姐&佢bf都係想生女ar~

侯爵府

原文章由 crystal618 於 08-4-28 12:20 發表

我堂家姐都結左婚10年啦,不過佢老公唔like小朋友所以都唔生啦~~
我堂姐夫仲要係九代單傳添呀(佢好似有5個家姐)~~~
所以我堂家姐成日都話我姐夫唔想生都冇辦法,何況佢自己生唔生都得~~~ ...

可能你姐夫覺得就算佢呢代短咗都冇所謂la~~
我老公就係咁ge思想ar~

侯爵府

原文章由 callyclaire 於 08-4-28 11:38 發表

係..但我覺得一係唔生一係就生2個囉, 唔係自己1個真係好慘架...

都係ge....但都要雙方同意&能力範圍做5做到先生~
我個fd佢99肯同佢湊下女ga,所以佢都生多個,
9月生lu~

公爵府

畀面勳章

原文章由 lingha 於 08-4-28 12:56 發表

都係ge....但都要雙方同意&能力範圍做5做到先生~
我個fd佢99肯同佢湊下女ga,所以佢都生多個,
9月生lu~

而家芷雅大左..你生都冇咩問題啦..到佢番左學你就舒服好多..肯出街煩D囉~

侯爵府

原文章由 callyclaire 於 08-4-28 12:59 發表

而家芷雅大左..你生都冇咩問題啦..到佢番左學你就舒服好多..肯出街煩D囉~

話雖如此,但有時我都想同老公過吓2人世界ga ma~haa...

公爵府

畀面勳章

原文章由 lingha 於 08-4-28 13:05 發表

話雖如此,但有時我都想同老公過吓2人世界ga ma~haa...

咁又係呀..我而家都想架..

伯爵府

COKI
哈...咁又唔係話我地特別,只係咁岩我地個個都會生2個暏
妳就唔駛講啦,我識妳果時晴晴得5個月大,妳已經話會生2個.我仲記得既 妳有冇收到我pm呀,其實可以唔駛理ga,睇完就算啦,我明白既

cally
佢地又唔怕個小朋友悶wor,因為我fd咁岩個亞嫂又有左,所以都會有表兄妹一齊玩,同埋我d fd同d隔離輪x好熟,成日都成班小朋友一齊玩,我就咁睇都覺得佢地d小朋友唔怕悶,不過我自己就唔係咁諗囉,始終唔係自己人,第時大個有事都可以有商有量ma.

crystal
勁sin mo妳條蛇腰呀,放心啦,妳依家仲未坐完月,坐埋月就變返23ga喇

我有d印象,但都唔係好記得邊個喇,不過都恭喜佢呀

公爵府

畀面勳章

原文章由 m琳琳 於 08-4-28 13:16 發表
COKI
妳就唔駛講啦,我識妳果時晴晴得5個月大,妳已經話會生2個.我仲記得既 妳有冇收到我pm呀,其實可以唔駛理ga,睇完就算啦,我明白既 o ...

琳,

係呀, 我覺得始終自己人好D, 我都係咁諗..大個左都有個照應...

侯爵府

原文章由 callyclaire 於 08-4-28 13:10 發表

咁又係呀..我而家都想架..

你都仲可以放去ee度湊吖ma~

珍珠宮

原文章由 m琳琳 於 08-4-28 13:16 發表
COKI
妳就唔駛講啦,我識妳果時晴晴得5個月大,妳已經話會生2個.我仲記得既 妳有冇收到我pm呀,其實可以唔駛理ga,睇完就算啦,我明白既 o ...

咁好在,萱萱都係個表姐大佢2年令,都可以一齊玩下~

首頁

尾頁

跳至