母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

早呀. 今早心情非常ok.

侯爵府

2023年兔年勳章

go4baby,

Go news for new job or BINGO ?

原文章由 go4baby 於 08-4-28 09:46 發表
早呀. 今早心情非常ok.
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

原文章由 Strawberrys 於 08-4-28 09:52 發表
go4baby,

Go news for new job or BINGO ?

哈哈....................兩樣都唔係......哈哈..........
只不過今日起身後就一直都心情好好.

大宅

原文章由 go4baby 於 08-4-28 09:54 發表

哈哈....................兩樣都唔係......哈哈..........

咁一定係呀樹好乖lar

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-4-27 22:21 發表
講起刷牙, 我真係好勞氣 晚晚都要又氹又鬧, 先可以刷到小小小. 同丁丁一樣, 晴晴又係好 like 咬牙刷, 又 like 食曬 d 牙膏, 我都有同佢睇 d 講爛牙o既書, 但佢睇時就話好驚, 到刷牙時又懶懶閒, 總知就煩.
...

wa! 同安兒一模一樣呀!!! 原來唔係淨係安兒係咁 等我又試吓獎勵計劃先!

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-4-27 22:07 發表
佢咬咗啖就俾番我, 話唔好食, 要食我整果 d, 攪到我心花怒放咗好耐.

wa! 冧爆 搞到我都想學吓整 不過我一d整嘢食ge天份都冇, 我驚佢調返轉, 食完一啖我整ge食物, 就俾番我, 話唔好食, 要食街買果 dmouth:

話時話, 莫講話安兒, 我都冇mud整過嘢俾c6食, 見你地咁叻, 有d慚愧, 我呢個老婆同阿媽完全唔合格 ...唔得, 要做番d嘢.

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-4-28 10:13 發表

咁一定係呀樹好乖lar

唔好講依個妹頭尋晚玩唔食飯, 我地又唔俾奶佢飲. 嘩....尋晚餓左佢一陣, 佢叫(cry)到cc下.

大宅

為咗加強自己做運動ge恆心, 尋晚忽然諗到不如剪短d頭髮, 方便日日洗頭ar ma! 不過我塊面肥, 剪短髮唔好睇, 而且剪咗短髮就要成日去剪keep住個型, 我而家可以一年先剪一次都得.
要諗諗點剪

大宅

原文章由 go4baby 於 08-4-28 10:35 發表

唔好講依個妹頭尋晚玩唔食飯, 我地又唔俾奶佢飲. 嘩....尋晚餓左佢一陣, 佢叫(cry)到cc下.

咁最後點呀?

男爵府

原文章由 go4baby 於 08-4-28 09:54 發表

你就好啦, 我今日心情勁差.

大宅

原文章由 fsy 於 08-4-28 10:49 發表

你就好啦, 我今日心情勁差.

好多嘢做呀?

大宅

早呀))))))))))))))))))

琛彥星期六開始有少少咳, 之後半夜發燒 (好彩姐姐發現話比我地知), 今日都無返學被隔離咗去婆婆屋企, 妹妹同姐姐就留在自己家.

琛彥每次刷牙都要求我同佢一齊刷, 佢都咬刷牙, 但都有正經刷, 所以我都由佢.

不過最令人鼓舞, 係琛彥今個週未開始叫"要去 vee vee", 帶佢去洗手間 / 小馬桶, 都有貨交, 我即刻學bbpooh獎佢一粒羊奶片 / Omega 3 糖 比佢~~~ 可能學校嘅成效, 希望繼續保持住, 早日戒片!!!!

[ 本文章最後由 Cyntoby 於 08-4-28 11:47 編輯 ]

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-28 11:01 發表

好多嘢做呀?

樣樣都有啲啦.... 尋日為咗點教子進既問題, 同子進爸冷戰咗一晚, 今朝忙到爆, 點知都係做漏嘢... 點解啲嘢做極都做唔晒? 點解咩都係我做? 點解? 點解?

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-4-27 15:44 發表
傻瓜!! 紫色咪即係特級棉柔 lor 綠色係超簿乾爽. 我諗扣完都末必會平 d, 事關紫色真係貴好多, 不過一分錢一分貨, 紫色又真係大條 d 同軟熟好多. 以前晴晴比較容易敏感, 日頭用綠色都無咩所謂, 但如果過夜 ...

哈哈, 屋企買開片嗰間藥房可以用d紫色 coupon 買綠色, 抵好多!!!!!! ($142-$15)/84條=$1.51, 妹妹就日夜都用綠色, 琛彥返學用輕鬆穿, 返屋企用綠色, 瞓覺用紫色, 漫漫長夜好"塑"(吸力)d.

nan-nan,

如果 4,5,6月 coupon, 妳用唔著就比我呀, 多謝哂!!!!!!

大宅

原文章由 fsy 於 08-4-28 11:24 發表

樣樣都有啲啦.... 尋日為咗點教子進既問題, 同子進爸冷戰咗一晚, 今朝忙到爆, 點知都係做漏嘢... 點解啲嘢做極都做唔晒? 點解咩都係我做? 點解? 點解? ...

唔好勞氣, 長命功夫長命做啦, 如果做得哂就要"搭包服"返屋企咖啦!!!!!

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-28 10:46 發表
為咗加強自己做運動ge恆心, 尋晚忽然諗到不如剪短d頭髮, 方便日日洗頭ar ma! 不過我塊面肥, 剪短髮唔好睇, 而且剪咗短髮就要成日去剪keep住個型, 我而家可以一年先剪一次都得.
要諗諗點剪 ...

我都係因為呢個原因留返長D頭髪!慳返D剪髮錢!

男爵府

原文章由 onyeebb 於 08-4-28 10:27 發表

wa! 冧爆 搞到我都想學吓整 不過我一d整嘢食ge天份都冇, 我驚佢調返轉, 食完一啖我整ge食物, 就俾番我, 話唔好食, 要食街買果 dmouth:

話時話, 莫講話安兒, 我都冇mud整過嘢俾c6食, 見你 ...

等我下次整開,整D比安兒試下先!

男爵府

子進媽:
息怒呀!

老仙:

丁丁都病左,今日係屋企,費事佢係學校再交乂感染.最慘係噹噹好似已被傳染了!丁丁係咳同流鼻水!

2Hma

congratulation! 你可以放監喇!

大宅

原文章由 fsy 於 08-4-28 11:24 發表

樣樣都有啲啦.... 尋日為咗點教子進既問題, 同子進爸冷戰咗一晚, 今朝忙到爆, 點知都係做漏嘢... 點解啲嘢做極都做唔晒? 點解咩都係我做? 點解? 點解? ...

下咗啖氣再慢慢傾啦!

公司多嘢做就安慰自己, 能者多勞! 唔好激親自己呀!

大宅

原文章由 bbpooh 於 08-4-28 11:41 發表

等我下次整開,整D比安兒試下先!

多謝呀! 最好教埋我點整!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊