親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

東京購物/迪士尼5天團

請問跟邊間旅行社的行程會平同埋好呢?

大宅

Re: 東京購物/迪士尼5天團

你想在東京購物,不如自由行,其中1天去disney玩咪仲好.
本人prefer 自由行 la

複式洋房

但我未去過日本, 又唔識日文, 主要唔係shopping既, 仔仔都想去迪士尼

別墅

我剛剛join左東X遊呀(5月9日起程),因我未去過日本,所以都係諗住join團,不過我會stay behind 2 days,你諗住幾時去呀?

大宅

原來係咁,跟團對你來說是好d,你試下找東X遊,佢應該有5天團,如唔o岩,我可比我個agent你問下

男爵府

HI PANCY

我都JOIN咗東X遊5月9日五天團, 團號JTG05, 我哋會唔會同埋一團呀?

pancy 寫道:
我剛剛join左東X遊呀(5月9日起程),因我未去過日本,所以都係諗住join團,不過我會stay behind 2 days,你諗住幾時去呀?

別墅

JASMINEBB,

唉也!我原本都係join呢團架,但剛剛改左JTC05,因為我想去新宿、原宿及池袋,但JTG05就唔去呢d地方,所以就改左呢團,不過如果唔成團的話,我都可能會join返你個團。

男爵府

PANCY

咁你幾時先知成唔成團呀? 我之前問過就話成咗團, 或者我哋唔同團但係同機呢? 你會唔會同埋BB去呀? 我會同埋老公&囡囡(2.5歲)去!

pancy 寫道:
JASMINEBB,

唉也!我原本都係join呢團架,但剛剛改左JTC05,因為我想去新宿、原宿及池袋,但JTG05就唔去呢d地方,所以就改左呢團,不過如果唔成團的話,我都可能會join返你個團。

別墅

係呀!你個團應該已經成左團架喇,佢之前都叫我參加,佢話因為已經成團,而我報個團就未必成到團(出發前7日先知可唔可以成團wor),不過我諗住試下,如果真係成唔到團未到時先轉團囉。我唔同個女去喇,剩係同老公同媽咪去,因為個女得10個月,帶埋佢去好辛苦架!

別墅

我、老婆及仔仔 (3歲),5月6日自由行去東京新宿,我都是未去過,自己膽粗粗去,希望成功!

大宅

Jasminebb,
咦, 我啱啱join 完JTG05番黎... OK 架... 酒店幾好, 食就一般, 不過導遊會話比你知邊到有好食既拉麵, 你覺得唔好食, 可以去食拉麵囉... 佢地又會叫你買魚生船(11,000Yen), 買神戶牛柳(5000-10000Yen). 神戶牛柳我諗我唔係大識欣賞...10000Yen個隻, 我覺得好肥...食到成口油咁. 魚生船就一般啦, 都幾多種魚既... 每日都好早起身...我個女(4歲幾)就扭到7彩. 又好夜先番酒店. 開心不過辛苦.
--- 2J 作品

男爵府

HI JJ1122
多謝你話比我聽個團咁多資料。 聽你咁講, 我諗我都唔試神户牛柳啦, 我都唔係好鍾意食牛。 隻魚生船, 食唔食得過呀? 如果自己出去食, 會唔會更加好食呢? 其實我最想去食蟹!

JJ1122 寫道:
Jasminebb,
咦, 我啱啱join 完JTG05番黎... OK 架... 酒店幾好, 食就一般, 不過導遊會話比你知邊到有好食既拉麵, 你覺得唔好食, 可以去食拉麵囉... 佢地又會叫你買魚生船(11,000Yen), 買神戶牛柳(5000-10000Yen). 神戶牛柳我諗我唔係大識欣賞...10000Yen個隻, 我覺得好肥...食到成口油咁. 魚生船就一般啦, 都幾多種魚既... 每日都好早起身...我個女(4歲幾)就扭到7彩. 又好夜先番酒店. 開心不過辛苦.

大宅

Jasminebb,
隻魚生船都ok架, 有龍蝦, 鮑魚, 帶子, 仲有2種大蝦, 好多種魚. 兩個人食都幾"溜"... 如果搵多兩個share可能好d, 不過又應該無咩人會2個家人share. 佢地都會叫你買蟹架...話向北海道到訂落黎o咼... 1 隻唔知幾錢, 我無買呀, 我見有團友有買. 又有人向supermarket到搵到黎買. 仲有佢地又會向車到叫你買d小食做手信...我就覺得貴, 不過都幫佢買左少少.
--- 2J 作品

男爵府

JJ1122

咁一於試吓隻魚生船!

我呢幾日諗住去銀行換Yen, 而家諗緊要換幾多Yen, 你上次帶咗幾多Yen去呀? 換幾多好呢?

仲有我想問吓呢個團, 每晚大約幾點返酒店? 有冇機會自己出去食嘢嫁?

複式洋房

我打算暑假去, 而想收集下意見先, 多謝咁多位, 我都打算跟東x遊, 佢的口啤好似唔錯咁

大宅

JASMINEBB,
我玩得好慳呀. 帶左十萬yen 咋 (3個人). 最後碌多左3萬yen咭. 我諗如果你唔買好多野15萬yen 應該夠. 我無咩買自己野, only買左個blue label. 老公都無買咩野. 全程都係買野比個女同個仔. 我唱個陣要0.0745呀....
返酒店都起碼平均9:00. 通常個guide都會帶我地出去走多轉 (食下野, 去下便利店)...所以晚晚都12點先訓咁滯.
--- 2J 作品

侯爵府

hashtag影視迷勳章

各位換 yen 請留意..

因為美元強番, 今日.. err sorry 係禽日即係 22/4, yen rate 回落兌 0.71幾, 我都入左少少貨準備年尾用...
老餅會員上科林只求開心!

複式洋房

復活節我跟東x去日本廸士尼五天, 住○K, 食一般, 大致唔錯, 下次再去, 我都一樣會跟佢. just for your information.

大宅

HI
我都想問下大家,你們會點*唱* 日圓,因我都會6 月去玩,咁是否而家睇定價低就唱呢?比D意見啦 THANKS

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Hi joey媽媽:
我覺得喺香港"唱"定yen會好d,因為喺日本碌卡又唔"低",美元兌換日元,日元又兌換噃港元,我覺得唔喺咁"低"囉.

首頁

尾頁

跳至