懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我有個朋友有左bb,而家5個幾月
之前做左量頸皮及結構性超聲波
做結構性超聲波時個醫生話照到bb個心反有白點,不過問題唔大
前日又去私家照超聲波話照到個bb個腦有水襄寫紙俾佢去政府
點解會咁既...有冇聽過呀

[ 本文章最後由 adyli 於 08-4-10 01:24 編輯 ]
∼∼分享編織作品∼∼ 大家好!我叫做康康 出世時2.885kg,而我細佬希希出世時2.91kg

別墅

原文章由 adyli 於 08-4-7 23:47 發表
我有個朋友有左bb,而家5個幾月
之前做左量頸皮及結構性超聲波
做結構性超聲波時個醫生話照到bb個心反有白點,不過問題唔大
前日又去私家照超聲波話照到個bb個腦有水襄寫紙俾佢去政府
點解會咁既...有冇聽過呀 ...

好慘!!我個朋友今日去做多一次結構性超聲波,個醫生話係腦積水,話佢可以在24週前考慮終止懷孕。

如果俾係你們會唔會生???
如果生左出黎又會點??

希望有好心人幫幫我朋友俾d意見。謝!
∼∼分享編織作品∼∼ 大家好!我叫做康康 出世時2.885kg,而我細佬希希出世時2.91kg

大宅

原文章由 adyli 於 08-4-10 01:24 發表

好慘!!我個朋友今日去做多一次結構性超聲波,個醫生話係腦積水,話佢可以在24週前考慮終止懷孕。

如果俾係你們會唔會生???
如果生左出黎又會點??

希望有好心人幫幫我朋友俾d意見。謝! ...

可唔可以生左時候做手術ga?
醫生有無解釋有無後遺症?
好慘呀...

大宅

不如睇多幾個醫生啦,可能只係水囊,無大問題呢!但如果幾個醫生都話係腦積水,就要考慮一下.如果係肚入面,真係無野可以做到,腦積水會令腦壓上升,影響腦部發育,包括身體智能肌能發展,嚴重的腦幹死亡.就算出到世,要做導管手術,將水引去消化系統,導管是長存腦內的,但是估計唔到腦部於出生前已受創的程度,有可能會是個"特殊"的小朋友.

希望只是會自行消散的小水囊罷

別墅

我朋友已經睇了好幾個醫生了,都是話腦積水...
前幾天去了廣華照...之後做抽胎水”報告正常”
跟住今日做磁力共震...”未知點講”

個醫生都係叫佢自己決定。

佢都十五十六要唔要...佢而家已經22週幾,及佢要在24週前決定要唔要個bb...

聽到咁個心真係好唔舒服

首頁

尾頁

跳至