母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

我bb係咪偏瘦呢?

複式洋房

回覆:人奶b,三個月先重左2kg。。你地bb呢?

我仔出世3.26kg, 早2日打4個月針 6.575kg

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

3個月覆診6·275kg
出世2.935

複式洋房

我仔仔出世3.5kg, 快三個月現重6.4kg. 成日比奶奶話我仔仔瘦!一直叫我唔好全人奶 好彩老公支持我!

大宅

我囡出世2.73,四個月7.68...肥勁多

複式洋房

引用:我囡出世2.73,四個月7.68...肥勁多 +

原帖由 日本太太 於 14-11-20 發表
我囡出世2.73,四個月7.68...肥勁多
你地d bb肥咁多是否食得訓得, 我發現我隻b愈訓愈少, 同埋好醒訓

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆 Mumla 的帖子

之前兩個月打針姑娘話阿仔食人奶嚟講增長速度係重一倍㗎,佢話全人奶嘅b一日正常重40g,大概兩個星期重一磅,而阿仔一星期一磅。

大宅

引用:Quote:原帖由+日本太太+於+14-11-20+發表我

原帖由 Mumla 於 14-11-20 發表
你地d bb肥咁多是否食得訓得, 我發現我隻b愈訓愈少, 同埋好醒訓
我女食得唔多,四個月仲飲緊3安@7餐,但訓得幾好,所以長肉掛

別墅

回覆 yan_1113 的帖子

我個囡出世2.43KG,3個月4.32KG,仲未去到生長線
我個囡食得唔多,而家3個半月都仲係食緊3~4安,返醫院見過兒科醫生,佢話每個月重到0.5KG就冇問題

大宅

引用:Quote:原帖由+Mumla+於+14-11-20+發表你地d

原帖由 日本太太 於 14-11-21 發表
我女食得唔多,四個月仲飲緊3安@7餐,但訓得幾好,所以長肉掛
我個女一樣都係3安,仲要掛住訓食成粒鍾>.< 你係泵出黎定埋身?

大宅

引用:Quote:原帖由+日本太太+於+14-11-21+發表我

原帖由 man_325 於 14-11-21 發表
我個女一樣都係3安,仲要掛住訓食成粒鍾>.< 你係泵出黎定埋身?
如果出街就泵出來,一般就埋身。
但佢而家大咗,飲奶時成日掛住玩,有時飲5分鐘就唔肯飲...3安都飲唔到

大宅

我bb出世3.41kg,一個月時5.08kg,兩個月時6.65kg,醫生話剛好貼住最高既生長線

男爵府

我囡出世6磅,3個月得11磅,一日五歺,半泵半埋身,有時食四安也食唔完,好擔心!生長線100個排第10,有冇人知假如改一日六餐但係自己本身唔吸收係咪都唔會肥好多?

別墅

我仔出世3.52kg,1個月4.84kg,2個月6.08kg

別墅

回覆:日本太太 的帖子

我女都係,成日食食下就玩,好煩,又驚佢唔夠飽,覺得佢比以前飲小左。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊