自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

BMI = W/(H*H) where W=weight in kg, H=height in m
例 W/(H*H)=23.499
如 BMI 是 integer , 四捨五入後, BMI=23 , 不超重
如 BMI 是 real number, BMI>23 , 超重

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆:BMI 是 integer 還是 real number

當然不是 integer,不要自欺欺人

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆:BMI 是 integer 還是 real number

但估唔到樓主會用咁數學嘅講法嚟表達

全力支持捐血行動~

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:但估唔到樓主會用咁數學嘅講法嚟表達

原帖由 Yubi.T 於 14-11-09 發表
一般人應該好少咁諗

總有離別的時候

侯爵府

引用:BMI = W/(H*H) where W=weight in kg, H=he

原帖由 rostrale 於 14-11-09 發表
BMI = W/(H*H) where W=weight in kg, H=height in m
如 BMI 是 integer , 四捨五入後, ...
你自己知ka,咪扮野

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

回覆:BMI 是 integer 還是 real number?

面對現實

jpwy    發表於 14-11-9 17:45

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 rostrale 於 14-11-09 發表BM

原帖由 iamiris 於 14-11-09 發表
你自己知ka,咪扮野
但其實 BMI 不反映健康與否,健康才是最緊要的

全力支持捐血行動~

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 Yubi.T 於 14-11-09 發表但估

原帖由 Chowying 於 14-11-09 發表
一般人應該好少咁諗
樓主的數學觀念俾我更優勝

全力支持捐血行動~

珊瑚宮

畀面勳章

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Hahhahaa

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

珍珠宮

其實係 Float ..

成日亂UP 28 ..
不過, 減肥真係唔會,亦唔需要捱餓 .反而要考慮你食唔食得落應該食既野.

食物營養資料 : 美國 / 澳洲 / 香港 / 台灣

禁止訪問

回覆:BMI 是 integer 還是 real number?

翡翠宮

睇完笑咗 lol 等如上次做野有人問我要用 geometric 定 arithmetic

不過bmi 反映唔到個身體係肌肉多定脂肪多,再手度埋body fat ratio 就最好啦

水晶宮

引用:面對現實

原帖由 pppsze 於 14-11-09 發表
面對現實
笑死

水晶宮

引用:BMI = W/(H*H) where W=weight in kg, H=he

原帖由 rostrale 於 14-11-09 發表
如 BMI 是 integer , 四捨五入後, ...
想點演繹就點演!

首頁

尾頁

跳至