跳至

首頁

尾頁

大宅

唔可以大或細狗, 我層有隻細狗, 但久不久就嘈! 比人投訴, 之後都無聽到狗聲.

原文章由 maggieddie 於 08-7-12 00:05 發表
唔好意思 阻阻你地 想問下嘉湖山莊養唔養得細狗仔o家?

大宅

原文章由 sammischu 於 08-6-13 17:15 發表
大家好, 我都係住嘉湖, 我是住7期的, 我bb下個月一歲, 宜家逢星期六都出tst上幼潛, 上到7月尾就完, 我想完左幼潛幫佢搵返屯門/天水圍/元朗既playgroup上堂....... 其實本來想返激活既playgroup, 可惜如果一星期上一 ...

你可以選擇英藝,佢有星期六,我囡囡係度差唔多一年,今年升n1!

大宅

原文章由 shirley003 於 08-7-11 19:30 發表
我都報咗在tst香港兒童話劇團的課程, 後來係信箱收到jolly kids的單張, 先知原來有間英語playgroup的centre在銀座2期, 所以立刻報讀. 出去上一個鐘堂, 來回坐乘2粒鐘車....

...

我仔仔今年都升讀k1呀, 你在銀座2期報了什麼課程呀?

民房

HI呀各位..
我係住7期架=]
依家暑假...我個囡想搵暑期工..唔知大家有無好介紹呢?
呀囡依家讀緊hku space會計學高級文憑二年級
有兩年補習經驗(包括英文、英數、全科)
係補習社教過啦(2-5年級)...
亦都係3、4間小學做過功課輔導班導師(1-4年級)
私補亦有經驗(4年級、f.1-2)
單簧管5級、學左5年書法,亦可嘗試教硬筆書法
岩岩考完樂理
如大家有興趣或有介紹可以PM我!
唔該哂大家!

and nice to meet you all!!!

大宅

報咗"小天才英語樂園" 係外籍老師教. 我仔仔都係今年讀k1. 佢九月返天瑞村佳寶, 妳仔仔讀邊間呀?

原文章由 mm126 於 08-7-14 17:14 發表

我仔仔今年都升讀k1呀, 你在銀座2期報了什麼課程呀?

大宅

原文章由 Yvonne919 於 08-7-14 04:38 發表

你可以選擇英藝,佢有星期六,我囡囡係度差唔多一年,今年升n1!

唔該晒, 今日打左去問, 真係有playgroup for 1-2歲, 仲要係星期六~~

我想問下, 佢個playgroup係玩d咩?

大宅

原文章由 shirley003 於 08-7-16 00:02 發表
報咗"小天才英語樂園" 係外籍老師教. 我仔仔都係今年讀k1. 佢九月返天瑞村佳寶, 妳仔仔讀邊間呀?

讀激活呀. 你幫仔仔報"小天才英語樂園"開始上課未呀, 時間及收費如何?

男爵府

畀面勳章

hi~~~下個月我都搬入來住啦!!!!樂湖呀 各位多多指教

大宅

$1,620 12堂 (一小時)

原文章由 mm126 於 08-7-17 10:09 發表

讀激活呀. 你幫仔仔報"小天才英語樂園"開始上課未呀, 時間及收費如何?

大宅

hi. 我都係住樂湖呀! 我係全職媽咪, 有個2歲10個月仔仔.

原文章由 曳曳囡 於 08-7-19 23:59 發表

別墅

先普通話老師唱國語兒歌,後英話老師唱兒歌講故事做勞作玩玩具食茶點。
原文章由 sammischu 於 08-7-16 17:02 發表

唔該晒, 今日打左去問, 真係有playgroup for 1-2歲, 仲要係星期六~~

我想問下, 佢個playgroup係玩d咩?

男爵府

原文章由 shirley003 於 08-7-21 17:57 發表
hi. 我都係住樂湖呀! 我係全職媽咪, 有個2歲10個月仔仔.

hi....你地有無同小朋友去樓下花園玩????近排D蚊好勁,我換左幾隻蚊怕水都唔得......你地用邊隻牌子?

我覺得II期D蚊無敢勁

男爵府

原文章由 曳曳囡 於 08-7-19 23:59 發表

你個女個樣好似我個女以前在激話讀的同學仔,你個女幾大呀!

男爵府

原文章由 shirley003 於 08-7-11 19:30 發表
我都報咗在tst香港兒童話劇團的課程, 後來係信箱收到jolly kids的單張, 先知原來有間英語playgroup的centre在銀座2期, 所以立刻報讀. 出去上一個鐘堂, 來回坐乘2粒鐘車....

...

我都去過銀座呢 間問,但佢地d併音班是用中文教,個老師是紐西蘭返來.........返而佢地有d用外籍老師上的英文班,我覺得會吸引d,你報左咩野呀?可否分享下

男爵府

畀面勳章

原文章由 shirley003 於 08-7-21 17:57 發表

我都係全職mami呀我女女好中意同d大距幾歲既哥哥玩咖~得閑可以約埋去公園仔玩啵~

間屋岩岩裝修完~~現咖來家私~我念月頭可以搬入去了

[ 本文章最後由 曳曳囡 於 08-7-24 09:17 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

原文章由 shirley62604 於 08-7-24 06:24 發表

你個女個樣好似我個女以前在激話讀的同學仔,你個女幾大呀!

我念就唔係你認識果位啦~因為我囡囡現咖先14個月乍

大宅

原文章由 evac_hk 於 08-7-21 22:12 發表
先普通話老師唱國語兒歌,後英話老師唱兒歌講故事做勞作玩玩具食茶點。

唔該晒, 今日去左報名了, 9/8開始上堂

大宅

歐護OFF兒童專用蚊怕水, 有效時間係2小時, 無問題喎!

原文章由 shirley62604 於 08-7-24 06:22 發表

hi....你地有無同小朋友去樓下花園玩????近排D蚊好勁,我換左幾隻蚊怕水都唔得......你地用邊隻牌子?

我覺得II期D蚊無敢勁

大宅

我仔仔宜家返mon & thu嘅"小天才英語樂園", 是外籍宅師教.

原文章由 shirley62604 於 08-7-24 06:31 發表

我都去過銀座呢 間問,但佢地d併音班是用中文教,個老師是紐西蘭返來.........返而佢地有d用外籍老師上的英文班,我覺得會吸引d,你報左咩野呀?可否分享下 ...

複式洋房

各位嘉湖街坊媽咪~! 前排好忙無時間上黎傾計~而家好d喇~! (不過都係o係公司靜靜雞jar!)

我想問下大家, 你地bb 係邊度剪髮? 定係自己幫佢剪呢?
我傑傑豬就13 個月喇~ 頭髮好長長呀~ 要剪lu~~
Baby Alphaland 優質日本/外貿童裝兒童店由傑傑Mum同傑傑Pa為傑傑豬用心經營既小店,請按"個人網頁"參觀!多謝支持!

首頁

尾頁

跳至