跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人試過英藝退款成功?
已申請退學, 之前已交6XX留位加4200買書買校服, 不過完全未攞; 學校依家唔肯退款, 請問有冇成功既CASE??

大宅

點解唔讀呀

大宅

回覆:有冇試過英藝退款

比得書簿費唔係打算讀啦咩?

不過如果你一直心儀其他學校,一路都打算等call,而又比左英藝既書簿學費等等,其實你都預左冇得退架啦

出面prepaid既野,例如美容咁,你最後唔做係個人選擇,冇得退係正常

咁我都明你可能有其他offer, 努力下,只能夠話退係人情,唔退係道理,退唔到咪放出去囉,冇蝕咁多。

你小朋友係咪女仔?n班?如果係,我有興趣收購校服書包架

複式洋房

我試過呀!阿女讀N班時比咗K1上半年書簿費,不過K1轉咗校,然後一直追佢,佢竟然話冇人簽張支票,拖咗我三個月,最後我叫我老公追,我老公話佢,""冇負責人簽名??咁你地會唔會幾個月都冇糧出呀??唔好玩啦,咁大架機構,簽張CHECK要幾個月""之後英藝唔洗一個鐘就打黎叫我地上去拎CHECK....唔話唔得架

大宅

我其實好唔明,啲家長比咗錢留位,人地學校hold 咗位比你,收唔到其他學生。你唔讀就要人地退錢,買嘢都最多只有30日退款期啦!何必苦苦追逼!假如你有幾間名幼收,小朋友只能讀一間,你會唔會問番佢地攞番留位費??

大宅

回覆 daddykei 的帖子

我只係問意見, 唔係追學校已交既留位費, 但書同校服完全未攞, 佢地可比其他學生用, 亦唔要求退全數, 4千幾蚊, 如果係有錢人可能覺得冇問題!

大宅

易地而處, 如果書同校服學校都係因應有幾多order而取貨, 家長訂左最終唔要, 冇理由要學校自己食左d stock丫. 似乎如樓上jm所講, 退係人情, 唔退係道理噃

男爵府

我預佐沒得退,今日先拿返K1 d書。
提提其他媽媽,係現場點清楚,我返到屋企先發現少佐兩本,由於我自己簽佐名,所以沒再問學校拿。

現放K1的書,少佐兩本需自行向學校購買。

禁止訪問

男爵府

nicolewanglh 發表於 14-11-7 13:30
我預佐沒得退,今日先拿返K1 d書。
提提其他媽媽,係現場點清楚,我返到屋企先發現少佐兩本,由於我自己簽 ...
我都係比左錢留左位。但我冇退。我都係一樣law 返d 書自己教..
我認為你比得錢買得書就應該要讀。。最後你選擇唔讀,,咁你應該自己負責la。
4000幾蚊係多/.但係當時你決定左比..咁你唔讀又要退比你..其實退比你係人情唔退比你係道理.
你出面去kln tong d kg 一樣都唔會退...點解要覺得人地唔arm
你買野都係貨物出門..不可退換....

複式洋房

回覆:Qtaro 的帖子

我都係拎返書同校服咋,留位費點都冇得退架
P.S. 我有全新女仔 n 班夏季校服同書包出售

首頁

尾頁

跳至