派對情報

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無遊戲介紹, 可以係生日party 同小朋友玩?

禁止發言

複式洋房

原文章由 ms_maggie 於 08-3-15 20:17 發表
有無遊戲介紹, 可以係生日party 同小朋友玩?

早兩日在別人的麥當勞生日會上玩收買佬.......家長和小朋友都有份玩.小朋友緊張之外,家長又要除下或摷自己的除身物品,場面攪笑又熱鬧,當然少不了麥當勞姐姐收到收買物品後即刻送上小禮物作獎勵,另小朋友有很大滿足感,小朋友勁high........

大宅

原文章由 lt611 於 08-3-17 14:31 發表

早兩日在別人的麥當勞生日會上玩收買佬.......家長和小朋友都有份玩.小朋友緊張之外,家長又要除下或摷自己的除身物品,場面攪笑又熱鬧,當然少不了麥當勞姐姐收到收買物品後即刻送上小禮物作獎勵,另小朋友有很大滿足 ...

請問點玩法呀?我都想係個仔生日時玩,因為我在家裹開生日會...

THANKS YOU!

別墅

我都想知道收買佬点玩呀?

大宅

收買佬玩法:
1) 收買佬(一位人扮)會講出想收買的東西, 例如: 收買佬想收買"手帕仔"一條...
2) 咁d小朋友就可以自己除下或自己的東西, 可以在家長這裡攞...
3) 攞到之後, 第一個最快交回收買佬的, 就算勝...
4) 收買佬再講出另一樣, 重覆再玩...

這個遊戲都幾攪笑, 大人小朋友都可以一齊玩...

原文章由 samuelsixleung 於 08-3-17 19:32 發表
請問點玩法呀?我都想係個仔生日時玩,因為我在家裹開生日會...

THANKS YOU!
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

大宅

原文章由 Carlsson 於 08-3-18 12:40 發表
收買佬玩法:
1) 收買佬(一位人扮)會講出想收買的東西, 例如: 收買佬想收買"手帕仔"一條...
2) 咁d小朋友就可以自己除下或自己的東西, 可以在家長這裡攞...
4) 收買 ...

thanks you!

男爵府

原文章由 Carlsson 於 08-3-18 12:40 發表
收買佬玩法:
4) 收買 ...

thank you

複式洋房

原文章由 samuelsixleung 於 08-3-18 13:04 發表

thanks you!

sorry samuelsixleung 遲左覆你,

.....我上次除左件褸,皮帶....又收買紙巾,八達通,十蚊紙....成個銀包同埋個袋D野幾乎摷到飛曬出黎.

大宅

仲有無其他呀?

大宅

原文章由 lt611 於 08-3-18 23:55 發表

sorry samuelsixleung 遲左覆你,

.....我上次除左件褸,皮帶....又收買紙巾,八達通,十蚊紙....成個銀包同埋個袋D野幾乎摷到飛曬出黎.

thanks you very much!

請問重有無其他遊戲?

複式洋房

原文章由 samuelsixleung 於 08-3-24 10:11 發表

thanks you very much!

請問重有無其他遊戲?

小朋友們幾多歲? 上次我玩過Bingo, 都係大人細路都狂叫, 好有氣氛, 如你在家攪, 有些書局都有Bingo Card 賣
仲有拋圈圈(入支柱), 壽星妹只得一歲, 就由媽媽抱住 ... 唔緊要啦, 志在參與, 攪o下氣氛, 送o下獎品o者!

子爵府

原文章由 lt611 於 08-3-17 14:31 發表

早兩日在別人的麥當勞生日會上玩收買佬.......家長和小朋友都有份玩.小朋友緊張之外,家長又要除下或摷自己的除身物品,場面攪笑又熱鬧,當然少不了麥當勞姐姐收到收買物品後即刻送上小禮物作獎勵,另小朋友有很大滿足 ...

幾好玩呀
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

男爵府

1. 可以玩下大風吹, 都幾岩小朋友玩架! 如果參予既小朋友太細, 可以由家長抱住玩都得.

2. 鬥快穿波波~~將小朋友分成兩組或三組, 視乎人數而定, 利用一個長型波波做成一個圈, 逐個小朋友穿過去, 但個波唔可以爆, 最快果組就贏.

首頁

尾頁

跳至