自由報料

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

Felixgirl,

Can you pm me please, thanks a lot.

大宅

原文章由 雪文 於 08-3-26 10:05 發表
昨晚PCCW好快有專人打返電話俾我

我先發現之前同我續約的姐姐又再騙我多款.

1. 8M無限上网送printer是 21個月約, 而NOW TV是18個月約.
咁即係不是同一合約.

2. 8M無限上网送PCCW 750 mobile電話費的pla ...

係呀!上次申請家居電話時sales話會送"來電顯示",但原來只送六個月,六個月後便要收$,sales都是有點欺騙成份!
致電要求聽返合約錄音,他們便一個部門推一個部門;一級推一級 ,最後都係聽唔到!

男爵府

畀面勳章

回覆 #79 Felixgirl 的文章

Please send pm to me.

Tks.

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

唔係嘛. 我屋企都送的wor. 咁我要好好睇吓份合約再打去問.

家居電話都有白紙黑字合約寄俾你呀.

昨日上网同TV, 佢哋話唔會寄合約俾你, 最多有 e-mail. 我而家等緊.

所以大家記得那一間電訊公司都好, 要問清楚職員No. , 姓名, 電話同時間.

原文章由 BBball 於 08-3-26 11:30 發表

係呀!上次申請家居電話時sales話會送"來電顯示",但原來只送六個月,六個月後便要收$,sales都是有點欺騙成份!
致電要求聽返合約錄音,他們便一個部門推一個部門;一級推一級 ,最後都係聽唔到! ...

生日月, 開心過

大宅

Dear all,

Please check your PM.

大宅

Pls PM to me

大宅

bb00,

Pleae check your PM.

別墅

only want
體育台( 全部)
or
體育台( 全部) + 新聞台 how much pls ?

大宅

Dear all,

Please check your PM.

子爵府

Felixgirl,

Can you pm me please, thanks a lot.

男爵府

Felixgirl,

Please pm to me, thanks !!

大宅

now tv d sales真係好奸。
頭先有個now tv職員上門,話幫我地睇下d線路。
我地見近排成日斷線,所以不虞有詐,開門俾佢入黎。
點知佢上我地個now tv 攞完我地個ac number & 申請人名,打電話問完野後就話ok。
我地心知不妙打上hotline問,先知呢d係sales,我地唔需要開門俾佢,因其實要預約。好彩我地個plan唔適合佢sales,如果唔係實俾佢死x難打。

now tv既大話sales真係好乞人憎,講既大話層出不窮,大家真係要小心!

水晶宮

今日收到PCCW的合約信, 之前個sales同CS的友仔, 大大聲話我听唔會有letter俾我, 只是口頭合約, 只會俾e-mail confirm.

我真係想打返俾佢哋, 點解而家我又收到信, 是否她們沒有受訓, 咩都講錯加:;pppp: :;pppp:
生日月, 開心過

水晶宮

唔係我佬要睇足球, 我咩都唔裝

原文章由 winwinlam 於 08-4-1 21:41 發表
now tv d sales真係好奸。
頭先有個now tv職員上門,話幫我地睇下d線路。
我地見近排成日斷線,所以不虞有詐,開門俾佢入黎。
點知佢上我地個now tv 攞完我地個ac number & 申請人名,打電話問完野後就話ok。
我地心知不妙打 ...
生日月, 開心過

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我想提一提你地如果佢地包手提電話費用, 如果又係sunday既話, 咁你地要考慮一下. 我剛剛好辛苦咁等到佢用果一年完左即刻轉走. 呢一年其實都俾左唔小錢, 話就話包埋, 但係好多野都要再俾錢, 每月都平均俾多50蚊. 仲有佢地d接收好差, 好多地方收唔到,入隧道斷線, 連經過天橋底都斷. 差d想唔鬼理佢送唔送都轉台.
Latte, 又名臭TE或臭喵

大宅

原文章由 雪文 於 08-4-1 22:50 發表
今日收到PCCW的合約信, 之前個sales同CS的友仔, 大大聲話我听唔會有letter俾我, 只是口頭合約, 只會俾e-mail confirm.

我真係想打返俾佢哋, 點解而家我又收到信, 是否她們沒有受訓, 咩都講錯加:;pppp: :;pppp: ...

請問你的合約信內有沒有寫明是送全期的"來電顯示"或送什麼"通話組合"?

大宅

原文章由 veronna 於 08-4-2 09:24 發表
我想提一提你地如果佢地包手提電話費用, 如果又係sunday既話, 咁你地要考慮一下. 我剛剛好辛苦咁等到佢用果一年完左即刻轉走. 呢一年其實都俾左唔小錢, 話就話包埋, 但係好多野都要再俾錢, 每月都平均俾多50蚊. 仲有 ...

剛才收到NETVIGATOR的電話,說續約可包手提電話費用每月$50,每月只需繳$12行政費。
請問你說"好多野都要再俾錢, 每月都平均俾多50蚊"是什麼費用呢?是否增值服務的費用?
真的不想再被PCCW欺騙呢!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 BBball 於 08-4-2 14:32 發表

剛才收到NETVIGATOR的電話,說續約可包手提電話費用每月$50,每月只需繳$12行政費。
請問你說"好多野都要再俾錢, 每月都平均俾多50蚊"是什麼費用呢?是否增值服務的費用?
真的不想再被PCCW欺騙呢! ...

我知唔包行政費同隧道費, 另外我每月都有幾個短訊(只係幾個咋), 時間冇超到, 啱啱交埋最後果一次額外月費, 五十幾蚊囉. 其實幾拾蚊都唔緊要, 最衰成日斷線. 我d friend都知架喇, 成日講講下斷, 又要再打過, 佢地成日都問,你入隧道定過天橋呀? 依家轉左用和記都係三十幾蚊一個月包隧道費, 不過到時唔知會唔會又有其他附加費呢?
Latte, 又名臭TE或臭喵

大宅

我都剛剛續左 Now TV 一年約, 因為依家真係少左時間睇電視, 所以只係要 441+442 俾小朋友睇, 價錢係 $55, 另送 332 新聞台. 本來打去服務中心問, D Sales C 都話做唔到 441+442 送 332, 我初時亦決定情願唔續約算數, 已經同 Sales 講取消晒所有收費頻度. 後來想起 bk 介紹過一位 Sales, 我就嘗試搵下佢. 佢真係好好人呀, 佢俾左 D 意見我, 亦都幫我解決左問題, 依家小朋友又有得睇返 441+442, 老公又有免費 332 睇, 真係好多謝佢呀.

子爵府

Felixgirl,
Please pm me too.
Thanks.

首頁
34567...9

尾頁

跳至