嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問用過nepia嘅媽媽覺得好用嗎? Thx Thx!

男爵府

我囡囡由 nb 至 m 碼都係用 nepia,幾好用呀!又唔貴,不過就係厚0左 d。

男爵府

畀面勳章

原文章由 cotynelson 於 08-3-6 22:17 發表
本人因為貪平,原本用緊健力仕紙尿片轉用FiTTi,點知半夜換片B.B成身都係尿,連牀單都濕埋,而家唯有日頭用埋FiTTi用晒就算數,以後都唔會再買,唔知有無媽咪同我一樣呢? ...

鳴~同是天涯倫落mami吖 我囡囡一向用开健力仕,完全冇問題,but有次睇左個測試屎片報告,見Fitti又好似幾好又平,米諗住試下law,點知"奶"晒野,又係成日漏屎,真係激到我c 後尾又係c忍用完1包後即用番健力仕

[ 本文章最後由 ling1211 於 08-3-7 16:46 編輯 ]

子爵府

唔係呀ma?????
等我仲一次過買左成四包咁多添!!
希望我個b用唔會有問題喇~
睇黎都係唔好貪平....

複式洋房

因人而異,我用HUGGIES.

大宅

我個b用fitti又ok喎~
之前由nb至m碼都係用pampers, 成日必晒d屎上背脊, 脾脾位都試過漏屎尿。試過huggies又太緊, cool到隻脾紅晒。
之後買包fitti而家差不多用晒都冇出事喎~

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我今日先買左一包諗住試下,本來就用開PETPET同huggies都好好用,pampers就漏屎

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

以前舊版fitti我覺得ok, 不過轉左裝就覺得個設計差左, 易過以前流尿, 不過勝在夠薄囉。

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

我個女一定要用unicharm先ok呀 ,一用其他片PETPET就紅同起粒粒 ,連pampers都唔得 ,unicharm又成日斷貨,真係人都癲喇﹗好想試sealer,不過老公話唔好攪,因為試過好多片都用唔到。

別墅

可能個個 bb 的 pat 型不同。
我阿 b 用 pamper 漏到成身都是屎尿,huggies 就 OK,unicharm winnie the pooh 就漏屎不漏尿......
現在試緊 nepia,不知得不得......遲 d 試埋 sealer 先!

大宅

我個囝囝又係用Pampers就pat pat紅晒,而家用緊nepia,未試過紅呀

原文章由 BABY520 於 08-3-7 23:14 發表
我個女一定要用unicharm先ok呀 ,一用其他片PETPET就紅同起粒粒 ,連pampers都唔得 ,unicharm又成日斷貨,真係人都癲喇﹗好想試sealer,不過老公話唔好攪,因為試過好多片都用唔到。 ...

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

我個囝囝都試過漏到成身poo poo,轉大一個碼既尿片就冇事喇!

原文章由 octpig 於 08-3-7 23:17 發表
可能個個 bb 的 pat 型不同。
我阿 b 用 pamper 漏到成身都是屎尿,huggies 就 OK,unicharm winnie the pooh 就漏屎不漏尿......
現在試緊 nepia,不知得不得......遲 d 試埋 sealer 先! ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呀仔用過pampers,unicharm winnie the pooh,unicharm mickey, huggies , nepia,sealer, pampers,大王,吉之島牌,fiti ,我覺得除咗fiti之外其餘都ok wor

大宅

我兩個仔都係用pampers, 因為相信賣得咁貴, 應該係好, 但真係得個薄字, 仲有好大陣味, 於是4處試邊隻好, 好多人推介用噓噓樂, 咪試吓, 原來真係物超所值, 唔好睇佢好似cehap cheap地, 但我覺得佢係厚過pampers 小小, 但其他都同pampers 有得比, 但
pampers 價錢就同佢無得比la!! 仲有係neipa 非常柔軟, 又係厚左小小, 但made in japan wor, pampers 都係大陸做!

huggies 平過pampers 但都好用過pampers, 有d stupid 仲買左鬼c咁多pampers 既輕鬆穿tim!!

原文章由 cwhtcybb 於 08-3-7 13:04 發表
yes, 噓噓樂 very good.

別墅

我個女出世後用過Pampers棉柔、Nepia和Huggies頂級柔適, 由於她食人奶, 大便很稀, 差不多每次飲奶中途大便都會有便便擠上背, 看到這裡不少媽媽都說噓噓樂不錯, 我就買了兩包中碼來試。 昨日下午女女第一次試著, 見條片夠大,而且橡筋腰位好像包得很貼, 以為很好, 誰不知大約三小時後替她換片, 尿液竟然由腰位滲上背部(她上一餐只是喝了3安半奶), 弄濕了兩件衣服, 她出世以來從未試過漏尿上背, 她的屁股和下面都紅了。 我不敢再讓女女用噓噓樂, 剩餘那麼多尿片都不知怎算。 除了會漏尿之外, 個人認為噓噓樂沒有Pampers棉柔和Nepia那麼柔軟。

男爵府

睛靈勳章

真係個個BB都吾同,我囡囡出世用fitti new born幾OK(人哋用剩比我亞B)跟住用完買咗huggies都OK不過貴D囉!諗住fitti OK咁就繼續用啦,點知中碼又有漏尿情况,衫仔都濕晒,早排天氣凍,重要成曰同佢換晒D衫,幾痲煩.而家唯有試吓Pampers係夜晚先用睇吓效果點啦

子爵府

有試過!!一晚換左2套3:;pppp:

首頁

尾頁

跳至