論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問申請新工人,同時要將舊工人資料,名,id#比入境處架?死伙我好似冇印象要咁做…

大宅

回覆:舊工人資料

有冇人話我知,因為agent打來崔我要舊工人既名,id#,話要明早報比入境處喎,連埋今次我請左四次工人,真係吾記得要提供舊工人資料啵

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔使格??? 因2013 3 Oct陳衰寸疆屍乾 grace 走後, 我請andy家姐肥廢人 corneilius, 都無比疆屍乾資料 agency, 但我同埋一間agency, 係咪因為佢地有資料??? 咁我就唔知.

大宅

引用:唔使格

原帖由 lily-of-valley 於 14-09-16 發表
唔使格??? 因2013 3 Oct陳衰寸疆屍乾 grace 走後, 我請andy家姐肥廢人 corneilius, 都無比疆屍乾資料 agenc ...
係喎,吾知係咪因為同一間agent原因呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

pm-11 發表於 14-9-16 20:55
係喎,吾知係咪因為同一間agent原因呢?
你唔同agent呀? 我未試過咁要舊工人資料架. 但係咪比舊資料會批快D? 咁我又唔知. 因我個個都批得好慢.

大宅

引用:Quote:pm-11 發表於 14-9-16 20:55 係喎,

原帖由 lily-of-valley 於 14-09-16 發表
你唔同agent呀? 我未試過咁要舊工人資料架. 但係咪比舊資料會批快D? 咁我又唔知. 因我個個都批得好慢. ...
都吾知…心大心細吾知好冇比

象牙宮

pm-11 發表於 14-9-16 21:26
都吾知…心大心細吾知好冇比

但Immigration應該有你請工人的資料架?? 因2012, 我請男bun andy時, Immigration都打比我, 問我, 已經有一個女工人vicky, 點解仲請多個男人? 我答因Pa唔行得, 我同vicky無力抬Pa去沖涼, 換衫, 所以要請多個男人.

大宅

引用:Quote:pm-11 發表於 14-9-16 21:26 都吾知

但Immigration應該有你請工人的資料架?? 因2012, 我請男bun andy時, Immigration都打比我, 問我, 已經有 ...
下…乜請多個要查問架!

象牙宮

pm-11 發表於 14-9-16 21:38
下…乜請多個要查問架!

仲有更煩, July 3 Pa死咗, 炒肥廢人, 因唔做野, 係度煲電話粥. 諗住keep返個男bun andy, 因幾聽話, 好啦, 5 Aug apply, 因要轉媽請, 當andy係揾新工. 入咗Immigration. 20 Aug, andy去Immigrastion. 打來, 話點解2個女人要請個男人, 要補返封信解釋. 因以前請D女人全部無力, 懶, 偷. 咁andy做咗2年, 無偷野, 又夠力扶媽, 咪請個男人啦.

28 Aug, 又上Immigration, 唔批住, 話資料唔夠, Sept 3又上Immigration. 又唔夠資料, Sept 10又上, 又要我地補封Doctor Letter証明媽要個好力人扶. Doctor Letter OK, Sept 5又去Immigration, 再批. Sept 10又去Immigration, 呢次 Philippine consulate張OWWA寫錯申請人係Pa, 又唔批, Sept 12又去Immigration, 呢次批啦.

複式洋房

回覆:lily-of-valley 的帖子

係要,因為imm有張988B form要填replacement 边個工人

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 pm-11 的帖子
del

大宅

引用:Quote:pm-11 發表於 14-9-16 21:38 下…乜

仲有更煩, July 3 Pa死咗, 炒肥廢人, 因唔做野, 係度煲電話粥. 諗住keep返個男bun andy, 因幾聽話, 好啦, ...
真係有牌煩

大宅

引用:係要,因為imm有張988B form要填replacemen

原帖由 bigeyeada 於 14-09-16 發表
係要,因為imm有張988B form要填replacement 边個工人
Thank

象牙宮

pm-11 發表於 14-9-17 07:57
真係有牌煩

摻過看仔呀, 我地出錢請工人, Immigration一個吾該就召咗我個工人去, 其他D姣婆, 就吼實andy出街, 送上門痴埋佢度揾佢解loney. andy朝早7am就唔見咗人, 4:30至返來.

大宅

引用:Quote:pm-11 發表於 14-9-17 07:57 真係有

原帖由 lily-of-valley 於 14-09-17 發表
摻過看仔呀, 我地出錢請工人, Immigration一個吾該就召咗我個工人去, 其他D姣婆, 就吼實andy出街, 送上門 ...

題外話,請問你有冇join facebook有個外傭僱主關注組討論有關工主既野?

象牙宮

pm-11 發表於 14-9-17 21:28
題外話,請問你有冇join facebook有個外傭僱主關注組討論有關工主既野?

...

我個facebook比咗我妹個女用, 我大鄉里, 唔識upload相, 無用. 如我識upload相, 就可將以前偷野印siti, 陳衰寸疆屍乾grace, 肥廢人cornellieus嘅相post出來.

大宅

引用:Quote:pm-11 發表於 14-9-17 21:28 題外話

原帖由 lily-of-valley 於 14-09-17 發表
我個facebook比咗我妹個女用, 我大鄉里, 唔識upload相, 無用. 如我識upload相, 就可將以前偷野印siti, 陳 ...

大宅

引用:Quote:pm-11 發表於 14-9-17 21:28 題外話

我個facebook比咗我妹個女用, 我大鄉里, 唔識upload相, 無用. 如我識upload相, 就可將以前偷野印siti, 陳 ...
我有join左約一個月度啦,今晚放工返來先見到比block左,都吾知點解R爆頭諗吾明點解查實其間時不時都見到有組員會問點解無啦啦block左佢個朋友

象牙宮

pm-11 發表於 14-9-17 22:12
我有join左約一個月度啦,今晚放工返來先見到比block左,都吾知點解R爆頭諗吾明點解查實其間時不 ...

我2010年, 請咗件唔係人的垃圾, 結果6日掃把咗. 周圍揾forum呻氣, 結果揾到BK.

車, 你又唔係介紹工人, 做乜block你???

首頁

尾頁

跳至