夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

因為我同c6都係做梗temp, 2月我地又失業啦:-(
因舊年一次ga錯誤準定, 令到我地冇左份工, 又賣車賣樓, 結果得返黎ga回報係桔,,而家連囡囡課外活動都唔甘報, 因為驚冇錢交費 :cry: 以前唔見得話有好多錢, 但起馬我地有份穩定收入先呀, 有車同囡囡去邊都得, 果時成日都去迪士(有錢買年票), 好多野都會買比囡囡, 現在真係要諗清楚先買:-( :-( , 就黎過年仲要僩d, 我願望係過年之後我地會好d

珍珠宮

唔緊要,人梗有高低起伏,暴風雨過後咪又係晴天囉!最緊要身體健康!
祝 安好!

別墅

super agree!

原文章由 redhot 於 08-1-22 13:03 發表
唔緊要,人梗有高低起伏,暴風雨過後咪又係晴天囉!最緊要身體健康!
祝 安好!

大宅

要堅強d, 做個好榜樣比個女睇呀! 加油!!

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

唔緊要啦
我同老公上年因為開麵包店
蝕晒d錢
後來仲要破產
間屋冇埋, 咪租屋住
佢成年都收入唔穩定
成家人剩係靠我份糧
個個月都唔夠
都過到啦
仲有2-3個月冇做嘢
不過現在好彩一年後都可以安頓下來
雖然唔可以好似以前咁
咪重新來過
最緊要一家人開心

珍珠宮

我份工都係temp咋, 今年內就會完...

我都好擔心, 又好煩, 好驚無嘢做....

昨晚先為錢同屋企人嘈....:-(

原文章由 axa 於 08-1-22 12:57 發表
因為我同c6都係做梗temp, 到2月我地又失業啦:-(
因舊年一次ga錯誤準定, 令到我地冇左份工, 又賣車賣樓, 結果得返黎ga回報係桔,,而家連囡囡課外活動都唔甘報, 因為驚冇錢交費 :cry: 以前唔見得話有好多錢, 但起馬我 ...
好好過每一天......

洋房

最緊要是一家人團結, 互相支持, 逆境很快會過, 順境就會來到!! 祝新一年, 雨過天青, 好運來到!!努力!!加油!!

別墅

多謝你地呀:) , 頭先果一刻ga心情真係好down, 而家好d:-| 我知道人生就係甘架, 有起有跌, 過左年之後我要努力努力搵工

洋房

原文章由 axa 於 08-1-22 14:11 發表
多謝你地呀:) , 頭先果一刻ga心情真係好down, 而家好d:-| 我知道人生就係甘架, 有起有跌, 過左年之後我要努力努力搵工

支持妳! 努力加油!!

洋房

努力加油!!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都係類似情況, 而家仲還緊d貸款tim, 不過希望在明天, 睇開d啦:mrgreen:
原文章由 melodynwy 於 08-1-22 13:20 發表
唔緊要啦
我同老公上年因為開麵包店
蝕晒d錢
後來仲要破產
間屋冇埋, 咪租屋住
佢成年都收入唔穩定
成家人剩係靠我份糧
個個月都唔夠
都過到啦
仲有2-3個月冇做嘢
不過現在好彩一年後都可以安頓下來
雖然唔可以好似 ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

因舊年一次ga錯誤準定, 令到我地冇左份工, 又賣車賣樓, 結果得返黎ga回報係桔,,而家連囡囡課外活動都唔甘報, 因為驚冇錢交費 :cry: 以前唔見得話有好多錢, 但起馬我 ...

慢慢來啦~~我同你差不多....
賣咗層樓啦~~~
c6又無野做....
得返我份人工,又要租樓....
又要養個仔.....
大家努力吧!!!

男爵府

努力呀! 個個朋友都會支持你地架 錯誤的決定 ~ 不算是什麼! 人係要向前看的 記住呀! 你地仲有朋友支持架! 我諗朋友係交心的!
Don't worry!Be happy!

男爵府

唔好愁~ 學redhot 話齋 - 人生有高低起伏! 唔如意既事十常八九! 最緊要一家人喺埋一齊+身體健康嘛~ 支持你啊! 加油!

大宅

jacquesau
dont worry ! tmr will be Best !
if u really want to work any kind u can work at hong kong
+oil

複式洋房

最重要個個平平安安,身體健康
有健康就=有財富
唔好心急,慢慢來

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 joyjoymm 於 08-1-22 11:21 發表
有健康就=有財富
唔好心急,慢慢來

係呀..健康好緊要呀...
加油呀!!!!!!!!!!

珊瑚宮

原文章由 joyjoymm 於 08-1-22 19:21 發表
有健康就=有財富
唔好心急,慢慢來

同意呀
我年年求神都只係合家平安.身體健康:loveliness:

大宅

好媽媽勳章

其實身體健康. 齊齊整整就得ka la

翡翠宮

過左去就算啦, 作為一個警惕吧啦, 唔好再諗以前錯誤既決定, 向前看, 以前既就當作係一個教訓, 比心機搵錢過好d既生活, 天無絶人之路嘛

首頁

尾頁

跳至