跳至

首頁

尾頁

男爵府

我囝囝未介呀, 依排咁凍, 又介唔到, 同埋佢仲未識講VV同大大, 有時見佢谷緊要開大, 抱佢上廁板佢就唔去, 著番片就即刻去, 都唔知點攪 :-(

別墅

me 2.:-( :-(
ccee

男爵府

你會唔會比小朋友做細仔返學, 9月就返k1 (佢冇返n1) , 我都唔知點算

原文章由 cceeccee 於 08-1-22 13:37 發表
me 2.:-( :-(

別墅

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-22 13:53 發表
你會唔會比小朋友做細仔返學, 9月就返k1 (佢冇返n1) , 我都唔知點算

會呀, 既然有幼稚園收佢, 咪比佢試下先, 其實都有D擔心, 當初都有好多人講做大仔緊係好過做細仔啦, 乜都會蝕底D, 仲有可能影响佢自信心. 但我見0512D媽咪多數都話照比BB讀, 而且教統局都
set 咗係呢個年度讀K1, 所以唔諗咁多啦.
至於戒片, 大家比D耐性同心機啦, 冇辦法, 希望遲D暖番會容易戒, 盡量6月前戒到就唔驚.
加油!

ccee

男爵府

我係十一月媽媽黎, 我個仔介左vv, 但未介大大(佢想大大就會law條片比我幫佢著,係都要屙係條片度,而vv都係衣兩三個星期前介左係佢自己介,我唔係有心幫佢介既.所以我諗佢認為係時候佢就會自然介,所以唔洗擔心.

別墅

我囡囡1歲半已經可以自己話去大大, 至於pp之前都可以, 但因為有一段日子因為病了就著返, 現在慢慢又再開始自己話要去p, 但出街我要佢一定著片, 有時都會在行行吓話要去厠所, 都幾煩, 因為街的厠所都dirty

複式洋房

我都係等 BB 講野叻d先
佢只鍾意企係到 'or'

禁止訪問

別墅

我個囡都介左, 依家出街街都無著片, 到公共地方時, 未抱佢去。 因為星期六多數去婆婆度, 所以婆婆屋企買左細厠板, 佢都係去厠所度。

唔好諗住見佢谷緊, 抱佢去厠所, 無用架, 佢唔去架。 我朋友個囡(只係大我個囡兩日, 而且又係樓上樓下的朋友仔)都係咁 , 佢屋企人之前都係咁架, 見佢想去小或大, 就即刻抱佢去厠所, 點知又係唔去, 成日忍, 所以我叫佢地屋企人, 小朋友要瀨尿就又佢, 唔好抱去厠所。 而且我個小朋友日頭黎我屋企玩, 看看我個囡點用厠所板/厠所仔小/大便。唔駛一星期, 個小朋支就自己係屋企講, 要去厠所仔度。依家淨係出街要著片。
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

大宅

阿囡都戒咗片, e+慳唔小~
Cherry豬終於

禁止訪問

子爵府

湯丸未得啊 ~~~~~~~~

禁止訪問

男爵府

湯丸的進度都不錯喎, 我已經歷左好多個月, 洗好多條褲的日子架. 慢慢來啦.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

影曦都未得
佢都係未READY
我唔會迫佢
到時佢怕咗仲死

男爵府

安安 1月開始翻學時已經介左日片, 晚上片就半介中, 有時著, 有時ng著, 不過通常都有濕. 慳左d片片錢
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

大宅

我想問點解夜片~~是否要半夜叫佢起身去vv ar?

大宅

原文章由 fandyli 於 08-5-30 01:46 PM 發表
我想問點解夜片~~是否要半夜叫佢起身去vv ar?

fandy
熙熙有無同巨講巨唔想著呀...
有就差不多架啦
比巨唔著羅
當然你鋪好床甘啦
亞gu自己戒夜片時,頭幾日半夜會叫起身柯既...
之後,到依家,係一覺天光都不用柯...
你一起身,過一陣,巨就柯好大篤啦...
巨有信息比你代表得架啦
巨出到聲就更加要比呀
之前亞gu仍著夜片時,未試過片係乾架...
所以片唔乾不代表未ready
同樣,乾片又不代表ready喎

複式洋房

原文章由 gu 於 08-5-30 15:54 發表

fandy
熙熙有無同巨講巨唔想著呀...
有就差不多架啦
比巨唔著羅
當然你鋪好床甘啦
亞gu自己戒夜片時,頭幾日半夜會叫起身柯既...
之後,到依家,係一覺天光都不用柯...
你一起身,過一陣,巨就柯好大篤啦...
巨有信息比你代表得架啦
巨出 ...

你廣到好復雜,我相信我囡都未READY, 都唔知黎緊點開學, 我囡比我媽湊, 我叫佢幫我囡介, 佢見我囡痾到地下係一次半次, 就冇再幫佢介勒, 佢話讀書學校會識得幫佢介喎= =||

男爵府

卓昀終於介咗日片啦, 依三個星期都冇瀨過, 包括屋企同出街, 自己識講要VV, 介片依家野真係好攞命, 之前日日瀨, 帶佢去都唔肯疴, 成日話疴唔出, 著番條褲唔夠2分鐘就瀨, 真係人都癲, 突然有一日係街話急, 嗰日之後就未瀨過, 所以如果有0412bb未介片, mami要努力, 唔好氣餒, bb真係會突然話介就介架啦

首頁

尾頁

跳至