夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

同老公結左婚,過左2-3年二人世界,
個時並唔覺得有咩特別,
反而有時覺得悶;
之後有左bb,
生左囡囡.
頭個2年,好忙,無諗過咩二人世界,
但佢依家就黎2.5歲,開始長大了,
會呷醋了,識駁咀了.....

有時同老公拖下手,佢會走埋黎拆開我地,
老公想搭下膊頭,佢又走黎扯開......
總之,囡囡依家已經成為我地既"第三者"啦.
雖然一家三口,好開心......不過有時都會想同
老公過下二人世界,拍下拖甘.......
依家反而好珍惜同老公單獨去街既時間呢.
偶然,我地會請親人照顧一晚,然後同老公去
打邊爐.....嘩,正呀!!好好味呢!!

大宅

哈哈~我個仔去街都係咁ga,佢永遠都係要企中間,我同老公一人拖佢一隻手,有時99拖住佢,我同老公拖下手仔行下,佢都要fing甩99隻手,走返埋黎拖住我地ga

別墅

原文章由 雲妮彭 於 08-1-15 10:44 發表
個時並唔覺得有咩特別,
反而有時覺得悶;
之後有左bb,
生左囡囡.

有時同老公拖下手,佢會走 ...

你都好, 過o左2-3年二人世界,
我同老公結完婚, 去完渡蜜月返黎就有o左啦.
拍拖10年都係分開住, 除o左年中去吓旅行個d日子叫做過過2人世界之外, 都未試過2人世界既feeling.
不過我地間中都會叫人幫手揍吓, 等我地可以去拍吓拖. 1 個月都有一次既.

伯爵府

好媽媽勳章

唉呀,最慘係意外有左呀..失晒預算..........不過唔緊要啦,你早d生,早d退休囉!!!

原文章由 ShinTung820 於 08-1-15 11:28 發表

你都好, 過o左2-3年二人世界,
我同老公結完婚, 去完渡蜜月返黎就有o左啦.
拍拖10年都係分開住, 除o左年中去吓旅行個d日子叫做過過2人世界之外, 都未試過2人世界既feeling.
不過我地間中都會叫人幫手揍吓, 等我 ...

伯爵府

好媽媽勳章

係囉,唔知係咪小朋友既通病黎呢!!!個個都係甘既.....

原文章由 hinhofion 於 08-1-15 10:51 發表
哈哈~我個仔去街都係咁ga,佢永遠都係要企中間,我同老公一人拖佢一隻手,有時99拖住佢,我同老公拖下手仔行下,佢都要fing甩99隻手,走返埋黎拖住我地ga

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仲慘...一註左冊冇幾耐就發現有左
只係過左大半年二人世界咋.....

大宅

其實三人世界有三人世界既開心... 我地個仔由出世到8/9歲, 我地都係試過一次放低佢比工人湊兩個人去飲, 因為太遠冇帶佢去, 同埋佢果時好細個又好涷, 我地點都要一個人留系屋企陪佢架... 到佢大個仔d, 我地咪食完飯兩個去公園散下步, 傾下計, 有時嘆杯咖啡, 有時跟老公去踢波捧下佢場, 就當二人世界拍下拖架喇...

伯爵府

好媽媽勳章

年輕人做咩甘"衝動"呀!!!要做足安全操施架!!!

原文章由 晞玥 於 08-1-15 12:04 發表
我仲慘...一註左冊冇幾耐就發現有左
只係過左大半年二人世界咋.....

伯爵府

好媽媽勳章

都係既,三人世界就比較"完整/美"d囉.....不過,我覺得有時都需要夫婦二人有獨處既時候,傾下心事,交流下甘,可以鞏固感情嘛!!不過唔係人人可以有呢d機會囉..

原文章由 questioning 於 08-1-15 12:13 發表
其實三人世界有三人世界既開心... 我地個仔由出世到8/9歲, 我地都係試過一次放低佢比工人湊兩個人去飲, 因為太遠冇帶佢去, 同埋佢果時好細個又好涷, 我地點都要一個人留系屋企陪佢架... 到佢大個仔d, 我地咪食完飯兩 ...

別墅

冇錯, 佢只係貪玩姐, 過多兩年, 你想佢拆開你地都幾難.

好似我個女甘, 家陣都唔踩我地, 見我地有時錫錫都話我地核突.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 雲妮彭 於 08-1-15 12:14 PM 發表
年輕人做咩甘"衝動"呀!!!要做足安全操施架!!!

個c6囉....次次叫佢做安全措施都唔肯做
佢有心架!!

大宅

有時個仔返左學,老公放假ga話,我地會一齊食早餐,有時睇下戲咁,都係情趣黎ga:loveliness: ,到個仔係到個時,又變返3人行,又係另一種感覺:loveliness:

大宅

原文章由 虎虎 於 08-1-15 12:25 發表
冇錯, 佢只係貪玩姐, 過多兩年, 你想佢拆開你地都幾難.

好似我個女甘, 家陣都唔踩我地, 見我地有時錫錫都話我地核突.

哈哈~有時同c6錫錫,個仔見到都會"e e"聲 ,不過我地都照錫錫 ,情趣黎ga ma

別墅

茅錯, 程趣唔少得架!

原文章由 hinhofion 於 08-1-15 12:38 發表

哈哈~有時同c6錫錫,個仔見到都會"e e"聲 ,不過我地都照錫錫 ,情趣黎ga ma

伯爵府

好媽媽勳章

真係恩愛喇!!!我同老公都比較含蓄,我都想老公會做下呢d親密既行為呀.....所以要求老公每日都攪下我....不過試左一兩日又無lu......前幾日,老公走黎攬攬,阿囡見到,即刻話:mami過黎攬攬錫錫先啦.............笑c我!!

原文章由 hinhofion 於 08-1-15 12:38 發表

洋房

我就好享受3人世界, 我盡量去邊都帶埋仔仔架, 因為唔見到佢時都會心掛掛佢做緊咩, 乖唔乖呢? 回想結左婚2年幾時, 都會覺得有時太多時間, 老公開OT既時候特別覺得自己孤單. 生左仔仔之後就無哂時間, 不過見到佢一日一日健康成長又好開心. 同埋佢個樣同我成個餅印咁, 所以覺得特別有感情.

依家佢4歲幾啦, 已經有左普通既自理能力, 去邊度都可以帶埋佢一齊. 老公開OT既日子, 我再唔孤單, 仔仔就係我既伴. :lol: :lol: 所以我覺得2人世界都唔係咁重要. 3人行仲開心

伯爵府

好媽媽勳章

甘你就要學識同c6 say "no"喇...要保護自己架!!知道嘛!!!

原文章由 晞玥 於 08-1-15 12:36 發表

個c6囉....次次叫佢做安全措施都唔肯做
佢有心架!!

大宅

原文章由 雲妮彭 於 08-1-15 13:05 發表
真係恩愛喇!!!我同老公都比較含蓄,我都想老公會做下呢d親密既行為呀.....所以要求老公每日都攪下我....不過試左一兩日又無lu......前幾日,老公走黎攬攬,阿囡見到,即刻話:mami過黎攬攬錫錫先啦.............笑c我!!:- ...

如果老公怕羞ga,做老婆ga不妨主動d ,我都係咁ga,原本我老公都好含蓄 ,但係比我ga熱情溶化左lu ,(佢成日話我怨住佢,但係笑笑口咁講woo,講講下又攬住我)我發覺男人鍾意老婆成日嗲佢地ga ,越嗲佢就越錫自己,感情又好左 ,你試下:lol

男爵府

我就算生完兩個小朋友都好,經常都可以同老公二人世界,因為大b我媽咪會成日湊,細b就我老爺長期湊。

翡翠宮

咁咪得囉 呢個安排好好丫:loveliness: :loveliness: 有時人係唔可以永遠停留響某階段的 大家亦應該學懂在不同階段中享受不同既時刻 咁日子先會過得快樂, 驟眼睇黎好似係無左二人世界咁, 但你諗深一層當囡囡大個左後佢有自己既生活圈子時, 你兩個既二人世界又會再重現架啦:loveliness: 不過你依家久5久有親人幫你睇下個囡兩公婆出去二人世界咁仲開心啦, 好似人地d小別勝新婚咁咪仲開心大家咪仲珍惜:loveliness:
原文章由 雲妮彭 於 08-1-15 10:44 發表
個時並唔覺得有咩特別,
反而有時覺得悶;
之後有左bb,
生左囡囡.

有時同老公拖下手,佢會走 ...

首頁
12345...9

尾頁

跳至