跳至

首頁

尾頁

男爵府

話咁快又一年,07年我地攪左兩次大形活動
1歲生日會@機場酒店;137個會員(140個BB)參加
1.5 歲生日會@北潭涌渡假營; 81個會員(82個BB)參加
3、6、9月都有靚媽飯局;
9月、10月亦在文化中心辦了兩次家長講座。

以下是010508 兩歲生日會的開支報告:

收入:240人 $36000
開支:
場地: $28000
聯絡及車資: $547
禮物: $3967.1
裝飾及遊戲: $583
蛋糕: $1323.4
攝影: $500

盈餘: $1079.5 (會撥入0601 family 戶口作日後活動繳交按金的儲備)

截至31/12/2007, 0601 family戶口有 $2900.10 存款,2008年預計除了會在7月份辨2.5歲康樂活動外,亦會繼續安排不同講座,如果大家對任何活動有建議,歡迎討論研究一下。

別墅

thanks MoMa for the detailed summary!

Appreciate a lot!

別墅

謝謝毛媽!!

別墅

唔該晒

子爵府

THANKS

大宅

多謝毛媽 & 義工媽媽,
呢兩年比咗我好多回憶,
我又幫唔到咩野手, 只係參與玩.

希望0601family 繼續有唔同既活動,
等我地一班小朋友及家長, 一同成長,
大個之後都可以繼續呢份友誼,
直至永遠.

真係好難得, 一斑素未謀面的大肚媽媽,
係網上閒談而結識, 互相扶持, 互相鼓勵.
臨盆的一刻我都有諗起其他媽媽的分享,
最難過係等生果兩個星期, 好彩有你地,
如果唔係, 我一定驚死. thanks !

大宅

多謝晒為0601 family又出心...又出力嘅媽媽....i am pround of being a memeber. thanks again!!!!!

原文章由 mrsmcdull 於 08-1-15 09:45 發表
話咁快又一年,07年我地攪左兩次大形活動
1歲生日會@機場酒店;137個會員(140個BB)參加
1.5 歲生日會@北潭涌渡假營; 81個會員(82個BB)參加
3、6、9月都有靚媽飯局;
9月、10月亦在文化中心辦了兩次家長講座。

以下是0 ...

大宅

話咁快又一年喇~~睇住大家d小朋友大真開心, 每次gathering見番各位都好親切
除咗攪gathering, 仲要多謝毛媽同咁多位義工媽咪攪playgroup, 幫手報名幼潛, 訂購玩具, 魚油, 書......etc
冇咗你哋我湊仔真係會好"le hen"
多謝晒!!!
原文章由 mantracy 於 08-1-16 00:50 發表
多謝晒為0601 family又出心...又出力嘅媽媽....i am pround of being a memeber. thanks again!!!!!

男爵府

好開心能夠成為0601 family嘅一份子,亦可以出少少力為大家服務  正如美心話齋,能夠透過BK認識一班媽咪朋友,而且可以keep住聯絡,真係非常非常難得.希望可以一直延續落去,過幾年大家可能會為小朋友讀書/參加興趣班而非常忙,但我都希望每年至少會一齊慶祝生日.....我地嘅人數仲會越嚟越多添

近排我比較少上嚟,因為忙住湊jerry仔同harry仔,不過稍後我又可以繼續為大家服務喇!!

今年相信會有幾次飯局,旅行(本地遊),沙灘聚會,講座,生日會.....大家多d參加呀!

複式洋房

雖然我比較少参與活動, 但每天也會上BK看我們0601的討論; 過去2年看到各位媽媽為孩子積極討論, 預備各項活動和講座, 得益良多, 自己也變得積極些, 身為0601的會員, 真的後驕傲!! 也多謝主席和一群義工爸爸媽媽的辛勞, 才會有今天的成績!!

Charlotte

Baby

別墅

Really appreciate all the hard works from volunteer moms! Even though I only went to very few activities; I enjoyed it every time and hope we can continue to build relationships in the coming years!

大宅

yes,我也較少参與活動,但真的好appreciate各位的努力!!!:-P

原文章由 jp123 於 08-1-17 10:20 發表
雖然我比較少参與活動, 但每天也會上BK看我們0601的討論; 過去2年看到各位媽媽為孩子積極討論, 預備各項活動和講座, 得益良多, 自己也變得積極些, 身為0601的會員, 真的後驕傲!! 也多謝主席和一群義工爸爸媽媽的辛勞 ...

大宅

謝謝毛媽!!

大宅

Thank you, really appreciated, thanks again!

別墅

多謝各位只是一直付出的媽媽,為這個媽媽會服務 :恭: :喜: :財: :發:

別墅

Thank you very much!
[img]ht[url=http://lilypie.com]tp://b1.lilypie.com/EVx6p8/.png[/img][/url]

首頁

尾頁

跳至