親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 00:13 發表

但係我會好驚o架,都係咪搞 !!

依家反而想去 函館 玩多兩日,其他 登別、洞爺、定山溪、夕張 ...... 都係飛車經過就算喇 !! :mrgreen:

函館......我想起d海鮮呀 yummy
不如去完函館去二世古再上小樽呀 (每個地方住一晚民宿or溫泉酒店)

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-16 11:02 發表

哈哈, 就是我識人識睇2奶 (又識同2奶睇病醫病), 所以找佢去做兄弟講價, 我地個2奶之前服侍咗醫生主人10年啦, 我們係第2手接收佢, 不過你講得啱, 除非識人做哩行幫到手, 唔係要去大公司找2奶, 我們係唔會用整過容 ...

咪係,如果娶o左番o黎之後,成塊面皮甩o左出o黎你話點算 ??

如果你O地位 2奶 大食的話,都咪話唔頭痛,因為依家 D 伙食費,真係貴過以前好多 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-16 11:04 發表

唔知你地有冇緣係北海道相見呢???

我反而想知:唔知我O地有冇緣O係 HK 相見呢???

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-16 11:07 發表

函館......我想起d海鮮呀 yummy
不如去完函館去二世古再上小樽呀 (每個地方住一晚民宿or溫泉酒店)

函館:

溫泉酒店我想住呢間:湯之川王子酒店渚亭 http://www.nagisatei.info/

民宿我就想住呢間:超靚夜景民宿 Pension Country Born http://www.tabi-hokkaido.co.jp/p.countryborn

二世古 本來想等 冬天滑雪 先去,依家可能飛車經過算數 or 影幾張 到此一遊 相就夠喇 !! :lol:

別墅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 11:34 發表

我反而想知:唔知我O地有冇緣O係 HK 相見呢???

如果我成行o既話. 應該有機會o係北海道見面. 一齊玩就未必可行, 因為各有所好. 不過約埋擦餐勁 (e.g. 蟹宴) 就絕對有可能.

致於o係香港. 幾時都得啦. 得閒咪出黎飲茶囉. 話唔埋講講吓先知我地原來係失散多年o既舊同學tim.

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 FT_Daddy 於 08-1-16 11:53 發表

如果我成行o既話. 應該有機會o係北海道見面. 一齊玩就未必可行, 因為各有所好. 不過約埋擦餐勁 (e.g. 蟹宴) 就絕對有可能.

致於o係香港. 幾時都得啦. 得閒咪出黎飲茶囉. 話唔埋講講吓先知我地原來係失散多年o ...

不過,我諗我會係你o既 師兄 多 D 囉!!

如果同 樂遙媽媽 比,我足足大佢差唔多一個 "年代";好彩o既係,我o地暫時都重未有 代溝 o既情況出現 !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 12:08 編輯 ]

大宅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 11:31 發表

咪係,如果娶o左番o黎之後,成塊面皮甩o左出o黎你話點算 ??

如果你O地位 2奶 大食的話,都咪話唔頭痛,因為依家 D 伙食費,真係貴過以前好多 !! ...

2奶係大件頭嫁, 所以都幾大食, 不過我們family day至帶佢出來行, 所以ok

大宅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 12:07 發表

不過,我諗我會係你o既 師兄 多 D 囉!!

如果同 樂遙媽媽 比,我足足大佢差唔多一個 "年代";好彩o既係,我o地暫時都重未有 代溝 o既情況出現 !! ...

haaaa, 你們記得叫埋我出來飲茶喎.....代溝...no way, 淨係日本, 北海道和小朋友, 就已經冇冷場啦

大宅

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 11:42 發表

函館:

溫泉酒店我想住呢間:湯之川王子酒店渚亭 http://www.nagisatei.info/

民宿我就想住呢間:超靚夜景民宿 Pension Country Born http://www.tabi-hokkaido.co.jp/p.countryborn

二世古 本來想等 冬天滑雪 先去, ...

間民宿好正喎, book mark咗啦
thx

子爵府

原文章由 SumSumBB 於 08-1-15 19:55 發表

Icycream,
我bk左兩晚你住過那間民宿!

Sumsumbb,

我都係book左cottage himawari 16-18/7. 唉. 715 fully booked. 我唔想同日本人撞期丫. 其他仲未reply. 可能英文email要搵人translate or "炸"睇唔到.

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-16 16:03 發表

2奶係大件頭嫁, 所以都幾大食, 不過我們family day至帶佢出來行, 所以ok

咁平時係咪鎖o左佢入 柴房 ??

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-16 16:12 發表

間民宿好正喎, book mark咗啦
thx

如果今次住到呢間,返o黎一定會向妳匯報 !! :mrgreen:

伯爵府

睇見你地又傾得咁開心呀, 我都想快d再去呀:loveliness: :loveliness: [quote]原文

伯爵府

記得呀:mrgreen: :mrgreen:
原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 16:58 發表

如果今次住到呢間,返o黎一定會向妳匯報 !! :mrgreen:

伯爵府

你有冇 hold 到機位呀?

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-15 12:39 發表

午安呀 AE_bb,

WELCOME BACK !!

今次一定要盡興而回,多謝哂 !! :loveliness:

暫定頭尾玩九日,因為重未出機票,所以未有確實日數 !! :-|

伯爵府

我都打算呢個暑假去賞花 乜咁快就要book 地方住
因為summer d package 都未出, 打算搵 jal or ana d pack.
我個fan 話7月底至8月頭d 花先最靘!

伯爵府

我都打算呢個暑假去賞花 乜咁快就要book 地方住
因為summer d package 都未出, 打算搵 jal or ana d pack.
我個fan 話7月底至8月頭d 花先最靘!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 waisin 於 08-1-16 16:11 發表

haaaa, 你們記得叫埋我出來飲茶喎.....代溝...no way, 淨係日本, 北海道和小朋友, 就已經冇冷場啦

重有 ..... 二奶 !!

話時話喇 人o地大婆,我o地成日o係度講 二奶,咁我o地討論o既主題,駛唔駛改一改,叫:2008 北海道賞花親子二奶遊 ??

哈哈哈 !!!

伯爵府

比你地講到我一頭霧水 tim
原文章由 KaHeiBaBa 於 08-1-16 17:12 發表

重有 ..... 二奶 !!

話時話喇 人o地大婆,我o地成日o係度講 二奶,咁我o地討論o既主題,駛唔駛改一改,叫:2008 北海道賞花親子二奶遊 ??

哈哈哈 !!! ...

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 AE_bb 於 08-1-16 17:04 發表
睇見你地又傾得咁開心呀, 我都想快d再去呀:loveliness: :loveliness: [quote]原文

我都見妳傾掃貨都傾得好開心呀 !! :mrgreen:

話時話,上次o係 馬交 影o左o好多鬼唔馬六o既相,不過我就懶得寫 blog or 遊記,部份相片已經擺o左上網:Please click ..... password 我會另外 pm 俾妳,thanks for your interest !! :loveliness:

首頁

尾頁

跳至