親子旅遊

跳至

首頁
12345...25

尾頁

男爵府

我未去過大板,想同大家分享一下你地既行程/經歷,因為lee度比較少網友分享大板既行程 ~~

我而家開始睇緊天書,朋友推介我去黑潮市場,搜尋資料中 -- 希望去過大板既朋友們可以留言分享

男爵府

講漏左 ~~ 我會自由行架

民房

你去幾多日呀????

男爵府

預計5-7日左右 ~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係黑門市場呀!!
不過我覺得一般..唔係旅遊天書寫得咁好..
不過買生果會好平...

原文章由 lailaihan 於 08-1-13 18:22 發表
我未去過大板,想同大家分享一下你地既行程/經歷,因為lee度比較少網友分享大板既行程 ~~

我而家開始睇緊天書,朋友推介我去黑潮市場,搜尋資料中 -- 希望去過大板既朋友們可以留言分享 ...

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-1-13 21:18 發表
係黑門市場呀!!
不過我覺得一般..唔係旅遊天書寫得咁好..
不過買生果會好平...

Oscar ma :
您好呀 ~~
是嗎.....我諗住試下係海邊d餐廳BBQ海鮮+食魚生,因為有小朋友,有D熟食會好D.
仲有咩行程可以介紹下比我呢?大板邊樹有玩具反斗城呢?

大宅

我會係3月份去大板8日7夜,現在訂左機票同酒店,行程只係得初步構思,由於有小小朋友同行,所以行程易輕鬆咁方便為主的:-P ,你呢?

男爵府

原文章由 pettyg 於 08-1-14 09:49 發表
我會係3月份去大板8日7夜,現在訂左機票同酒店,行程只係得初步構思,由於有小小朋友同行,所以行程易輕鬆咁方便為主的:-P ,你呢?

pettyg :

hi ~ 我地4個大人同埋2個3歲左右既小朋友一齊去架,都係以小朋友為主,而且難得放落工作出去玩下都唔會太緊湊,輕鬆d開心d.

我地都未諗好行程,大約會去和歌山食下海鮮,去坐嵯峨觀光火車,去行下街,環球影城等........... 你又會去邊?

大宅

lailaihan媽,以下係我地初步構思,但未CHECK順唔順路及有沒有足夠時間的:
DAY 1 : 梅田附近SHOPPING
DAY 2 : UNIVERSAL STUDIO
DAY 3 : 和歌山(黑潮市場)(紀洲黑潮温泉)
DAY 4 : 天王寺動物園,BLOSSOM OUTLET,合味道杯面館,黑門市場
DAY 5 : 京都/清水寺
DAY 6 : 奈良/東大寺
DAY 7 : 有馬温泉
DAY 8 : 回港

男爵府

原文章由 pettyg 於 08-1-14 11:43 發表
lailaihan媽,以下係我地初步構思,但未CHECK順唔順路及有沒有足夠時間的:
DAY 4 : 天王寺動物園,BLOSSOM OUTLET,合味道 ...

HAHA,我都係同你差唔多(不過我地最多去7日),不過想問下你清水寺同埋奈良/東大寺有咩玩........另外你知唔知大板玩具反斗城係邊樹呢?

黑潮市場係我朋友推介叫我去,我之前睇電視個旅遊節目都有介紹,唔知d BBQ又要幾錢到?

男爵府

pettyg :

你地住邊間酒店呀?

子爵府

pettyg,

BLOSSOM OUTLET 冇咩好行好細咋..去機場附近個 outlet 大好多架!!
如果係 day 4 去黑門市場會好趕搭車要一頭一尾

哦你們講緊和歌山個(黑潮) 我未去過..

不過黑門真係冇咩好行..我仲天書寫到好多野咁..點知..

原文章由 pettyg 於 08-1-14 11:43 發表
DAY 4 : 天王寺動物園,BLOSSOM OUTLET,合味道 ...

子爵府

玩具反斗城係難波開左個新架!!
之前係大阪市冇架!!

http://www2.toysrus.co.jp/toy/storeinfo/store.php?id=4681
你 click 入去睇睇

原文章由 lailaihan 於 08-1-14 09:47 發表

Oscar ma :
您好呀 ~~
是嗎.....我諗住試下係海邊d餐廳BBQ海鮮+食魚生,因為有小朋友,有D熟食會好D.
仲有咩行程可以介紹下比我呢?大板邊樹有玩具反斗城呢? ...

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-1-14 12:31 編輯 ]

大宅

原文章由 lailaihan 於 08-1-14 12:13 發表

HAHA,我都係同你差唔多(不過我地最多去7日),不過想問下你清水寺同埋奈良/東大寺有咩玩........另外你知唔知大板玩具反斗城係邊樹呢?

黑潮市場係我朋友推介叫我去,我之前睇電視個旅遊節目都有介紹,唔知d BBQ又要幾 ...

其實d行程我都係左抄又抄,有乜野玩,真係要再做功課啦.
埋奈良/東大寺有咩玩 = 我見奈良有鹿公園,我小朋友最鍾意動物,所以會去.

黑潮市場我都係因為比佢個bbq餐,所以想去,幾$$要再做功課

玩具反斗城都係我MUST GO的地方,THANKS OSCAR媽報料,上次我去池袋個TOYRUS,我地大出血呀,BUT真係好正. OSCAR媽,知道大板邊樹有AKACHAN嗎?

BLOSSOM OUTLET : 我見D書話果度買D野好平,所以先去咋,你知唔知果度係唔係真係好平呢?

酒店 : 我在綱上BOOK左2間
RAMADA OSAKA - 方便SHOPPING,
CITY PLAZA HOTEL - 酒店有温泉
如果你未BOOK酒店,我SUGGEST你去呢度BOOK,超著數,以上2間酒店,係HK BOOK我見平均都要HK$1000一晚,但我係綱上BOOK,都係10,000YEN一晚咋
http://travel.rakuten.co.jp/new_index.html

男爵府

原文章由 pettyg 於 08-1-14 13:22 發表

埋奈良/東大寺有咩玩 = 我見奈良有鹿公園,我小朋友最鍾意動物,所以會去.

黑潮市場我都係因為比佢個bbq餐,所以想去,幾$$要再做功課

玩具反斗城都係我MUS ...

唔該晒Oscar ma ~~

pettyg:
如果有小朋友玩具反斗實要去啦,最緊要有麵包超人同埋Thomas.因為我地6月尾先至出發,好多野都未定,只係買左天書睇下上網又睇下.希望你可以再分享下,同埋再有其他mama入黎講下啦.
係啦 ~ 你個小朋友幾大呀?

子爵府

pettyg,

AKACHAN>> http://www.akachan.jp/CGI/store/address/address.cgi?shop_cd=045

大阪難波冇池袋嗰間咁多野買..
可能我 11 月去時啱啱開,有好多貨架都係"吉"架!!未有貨..
都唔係好大..

BLOSSOM OUTLET 我係上年 4 月去過..
d 野係平..不過冇咩讀..我的個人意見..

原文章由 pettyg 於 08-1-14 13:22 發表

玩具反斗城都係我MUS ...

大宅

lailaihan媽,我小朋友3月份出發時就21個月大,佢對thomas & 面包超人都無乜feel(唔知係唔係因為女仔無咁鍾意呢),但佢對芝麻街&hello kitty就好鍾意,就係因為呢個小小朋友,所以唔去東京去大板咋:tongue: ,你六月份先出發,仲有大把時間PLAN,BUT我個人覺得如果你去OVER 5 DAYS,酒店同機票分開買好似著數D.

OSCAR媽 : TORYUS對我來講,唔洗太大間都得傢(太大間TOYRS,我個小主人每樣玩具都惦一下,咁即係我唔洗走)到時TOYRUS一天遊咋
BLOSSOM OUTLET : 咁你有冇收穫呀? 近關西機場果個OUTLET又平唔平呢?我睇天書話近機場果個OUTLET係大,不過無乜HK人識得的牌子呀....

其實係日本,你知唔知買公雞鞋平嗎?

男爵府

原文章由 pettyg 於 08-1-14 14:44 發表
lailaihan媽,我小朋友3月份出發時就21個月大,佢對thomas & 面包超人都無乜feel(唔知係唔係因為女仔無咁鍾意呢),但佢對芝麻街&hello kitty就好鍾意,就係因為呢個小小朋友,所以唔去東京去大板咋:tongue: ,你六月份先出 ...

我地lee邊2個化骨龍都係仔,所以必定係火車頭.
我未試過諗機票同酒店分開買喎,麻唔麻煩.....平幾多到,都係旅行社安排? 我lee個師奶好多問題架 HAHA

子爵府

lailaihan,

6月份係淡季酒店同機票分開買你自己格下價先
我上年 11 月搭 cx 早去晚返 6 days 住 cross
套票 $5500 咋..自己睇睇..

分開買唔煩架!!你可以試下係 4d3n 套票
其他既日子酒店可以上日本酒店網 book 架!!

原文章由 lailaihan 於 08-1-14 15:11 發表

我地lee邊2個化骨龍都係仔,所以必定係火車頭.
我未試過諗機票同酒店分開買喎,麻唔麻煩.....平幾多到,都係旅行社安排? 我lee個師奶好多問題架 HAHA

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-1-14 15:24 編輯 ]

伯爵府

hi lailaihan & pettg

我都 plan 緊7月頭一家四口去大阪玩7/8日呀.......

大家一齊分享下啦:-P

首頁
12345...25

尾頁

跳至