懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

不在St. Paul's生, 方醫生睇唔睇呀?
另收費幾多錢?

別墅

佢好好人架, 就算你不在 st paul生, 去政府生, 方醫生唔介面意架, 佢一樣會睇架.
每次看診算平了, 如果俾埋維他命, 約$530 一次, 如果唔洗維他命, $400.
我剛剛搵佢接生完, 好好, 無佢, 我都唔知要痛幾耐先至生到.

不過你要有心理準備每次覆診要等好耐.

原文章由 momom 於 08-1-10 20:14 發表
不在St. Paul's生, 方醫生睇唔睇呀?
另收費幾多錢?

大宅

畀面勳章

我都係打算o向政府生 ,
但方醫生都好有心機睇o番!

複式洋房

astridwong,

你是順產定開刀 ? 埋單多少錢 ? tks

別墅

我是順產的. 張單$29,xxx. (已計埋兒科醫生3天收費)
其中方醫生收費$14,000.

原文章由 ncc 於 08-1-11 10:30 發表
astridwong,

你是順產定開刀 ? 埋單多少錢 ? tks

大宅

回覆 #2 astridwong 的文章

IS THE ULTRASOUND MACHINE UPDATED MODEL?
AND WHEN CAN SCAN AND KNOW BB HAS HEART RATE?
THANKS

大宅

o甘你o係邊間政府生呀? 除o左QE 之外, 其實有邊間政府係好
o家?

原文章由 wxy 於 08-1-11 08:27 發表
我都係打算o向政府生 ,
但方醫生都好有心機睇o番!

別墅

It is a 2D ultrasound machine and the brand is Toshiba (if my memory is right). Regarding the bb heart rate, i think you are asking about when the "baby" is really inside the womb as at the very early stage, the 胎囊 can be scanned but the baby cannot. So, i suggest you to see the doctor at week-7 because when my baby was only 5 weeks', only the 胎嚢 can be scanned.

原文章由 momom 於 08-1-11 23:58 發表
IS THE ULTRASOUND MACHINE UPDATED MODEL?
AND WHEN CAN SCAN AND KNOW BB HAS HEART RATE?
THANKS

複式洋房

Tks astridwong

大宅

畀面勳章

我會o向瑪麗生

聽人講東區都唔錯,我都有幾個姊妹o向東區生﹗:mrgreen:

原文章由 judelawfans 於 1/12/08 00:07 發表
o甘你o係邊間政府生呀? 除o左QE 之外, 其實有邊間政府係好
o家?

首頁

尾頁

跳至