跳至

首頁

尾頁

大宅

事緣今天得閒,便去安定商場新翼地下間髮型屋電髮.呢間髮型屋開咗五,六年啦,由開張幫襯到宜家~我是長髮的.一般一年只會去幫襯一,二次.我還會指定師傅.(都算幾熟啦)
但是這個師傅真係唔熟唔呃囉
原本打算用四百元電髮,結果足足整咗成千元
佢叫我做埋底色和挑染,我預計頂多咪三百多元,而佢一直沒有和我提及做埋底色和挑染要多少價錢.
整完先講合共一千元.
當時我都打咗個凸.比我預計八百元多出成二百蚊
跟住問佢條數
電髮$478(藥水)+$20(俾洗頭妹紮頭)
挑染$240
底色$268
合共$1004
重同我講巳收平妳了~
講到呢到,我巳無名火起,我覺得佢擺明想趕客囉
我試過喺第二間salon做晒以上所有嘢都只係$540
以後我都不會再幫襯這間黑店,一D都唔老實.

[ 本文章最後由 carriewu929 於 08-1-6 16:43 編輯 ]

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

今天亞女學琴,同Miss傾開整頭呢單嘢(Miss老公都係呢行)
佢話我個頭整晒所有嘢最多都係六百蚊左右(for walk in 客人)
行内人都話呢間是黑店呀
真係好肉痛呀
咁樣被人呃:-( :-( :-(

大宅

咁既價錢我去開銅鑼灣幫明星整個啲都差不多啦

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我好幾年前去電過髮,不過電到傷咩,攪到一頭長髮要剪哂,以後都唔去了,

原文章由 carriewu929 於 08-1-7 01:09 發表
今天亞女學琴,同Miss傾開整頭呢單嘢(Miss老公都係呢行)
佢話我個頭整晒所有嘢最多都係六百蚊左右(for walk in 客人)
行内人都話呢間是黑店呀
真係好肉痛呀
咁樣被人呃:-( :-( :-( ...

別墅

Celeste_tsangcl

借問聲去你去開邊間? 價錢如何? 可否介紹俾我?

原文章由 Celeste_tsangcl 於 08-1-7 11:49 發表
咁既價錢我去開銅鑼灣幫明星整個啲都差不多啦

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

係啦,有邊間去開收費平平地而又okay嘅介紹俾我,好嗎?
都喺時候要攪下個頭喇~!Thank you .....

原文章由 chihinmom 於 08-1-7 16:01 發表
Celeste_tsangcl

借問聲去你去開邊間? 價錢如何? 可否介紹俾我?

複式洋房

回覆 #1 carriewu929 的文章

我諗佢唔係呃你....係佢公司收得貴,因為我老公係灣仔都係做呢行..我問過佢.佢話挑染同底色係要分開收...不過我老公個度都係底色收99..所以我覺得佢公司係收得貴..

別墅

原文章由 jamieconnie 於 08-1-7 11:50 發表
我好幾年前去電過髮,不過電到傷咩,攪到一頭長髮要剪哂,以後都唔去了,

Me too, my perm was really bad and damaged my hair, I never went back again! Now I go the Parklane Centre, cheaper and better!

大宅

原文章由 carriewu929 於 08-1-6 00:14 發表
事緣今天得閒,便去安定商場新翼地下間髮型屋電髮.呢間髮型屋開咗五,六年啦,由開張幫襯到宜家~我是長髮的.一般一年只會去幫襯一,二次.我還會指定師傅.(都算幾熟啦)
但是這個師傅真係唔熟唔呃囉
原本打算用四百元電髮, ...
下次要小心D啦
My Sweet Heart- Minnie

首頁

尾頁

跳至