跳至

首頁

尾頁

別墅

今日去 QE覆診, 醫生幫我book了一月尾, 個女由鼠BB變豬BB, 我由0802媽咪變0801媽咪, 有無人好似我甘?

零八零二既媽咪       一定要keep住happy
      遇到唔開心之時       千萬唔可以angry
      只要諗諗個baby     心情即刻會beauty

別墅

我一早就知自己會1月尾開刀架la! 哈哈哈~~~

大宅

你開刀呀?????
我都唔知自己個b會唔會變豬仔...因為我2月9日
原文章由 yenkimami 於 07-12-7 22:37 發表
今日去 QE覆診, 醫生幫我book了一月尾, 個女由鼠BB變豬BB, 我由0802媽咪變0801媽咪, 有無人好似我甘?
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

子爵府

好媽媽勳章

我預產期二月三...豬定鼠等 bb 自己話事~

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我預產期係2月12,吾知佢會做豬仔定老鼠仔,我想佢係老鼠,同我一樣ma~~

伯爵府

醒目開學勳章

我係2月5日, 但照咗應該早幾日, 1月尾到, 呀b自己決定啦:lol

男爵府

我成日都覺得自己會早生,因為第一胎早左,我估都有可能生豬b..

複式洋房

我中惨拉。晤记得自己最后个次M系几时.
预产期都计唔准

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

原文章由 麦兜妈妈 於 07-12-8 20:21 發表
我中惨拉。晤记得自己最后个次M系几时.
预产期都计唔准

吾怕wor,我都吾記得,我以為自己係5月尾黎完點知原來5月頭已經有左,呵呵,所以我初初都係靠估架ja~~不過遲d照超聲波,醫生幫
bb度頭圍個d咪可以知low,況且好小bb會真係係預產期個日出世

複式洋房

回覆 #1 tiktiktmlkl 的文章

甘又系。你讲得好岩

知道就吾使乜也准备都无

同埋吾想距迟出来对距吾好架

子爵府

回覆 #8 noddybanana 的文章

我都係2月5日預產,但我要開刀,應該係1月2幾號,由0802變0801哈哈哈,有人陪我啦!
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

大宅

係唔係計立春,唔係計農曆初一嫁!
仲有知唔知第一胎多數早生定遲生嫁?
我預產期16feb,好想佢初一前出生,唔使心掛掛!不過14feb都ok!

洋房

原文章由 lingobb 於 07-12-9 23:02 發表
係唔係計立春,唔係計農曆初一嫁!
仲有知唔知第一胎多數早生定遲生嫁?
我預產期16feb,好想佢初一前出生,唔使心掛掛!不過14feb都ok!

應該計立春,唔係計初一。
而明年鼠年係二月四日下午七時起,唔係半夜十二點。

如第一胎係囡囡,十居其九會足月,即係會遲。如果唔想咁早生,咁喺最後嗰個月要休息多D,唔好行咁多。

我第一胎係女,遲預產期兩日,仲要係催生。 家第二胎又係女,預產期係明年二月三日,因我想要鼠女,所以查清楚哂。

洋房

原文章由 cmmcbb 於 07-12-8 09:37 發表
我預產期二月三...豬定鼠等 bb 自己話事~

我都係二月三日呀,妳喺邊間醫院生?

洋房

醫生話阿b現在size大了一周, 如果開刀就1月最後的一星期, 睇黎佢都係想做豬bb....

洋房

醫生話我阿B都比預期大咗,如果想順產,就要响預產期前4星期行多D,越操勞就越早生。如果等到預產期先至生,阿B會太大,阿B同我都會好傷。

複式洋房

回覆 #6 waiwai1234 的文章

我都是又鼠BB變豬BB, 本能預產期是2月22日,因我想開刀生, 上星期覆診, 醫生話可提早到2月1日生, 我現應有7個半月, 但我都擔心BB突然早出不知有否問題..

大宅

我個預產期依然係2月8... 仲係鼠B
不過唔知佢會唔會早出世呢... 我其實都唔想o係醫院過年.. haha

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 kasinmama 於 07-12-10 23:38 發表

我都係二月三日呀,妳喺邊間醫院生?

廣華呀~ 你呢

大宅

原文章由 kasinmama 於 07-12-10 23:37 發表

應該計立春,唔係計初一。
而明年鼠年係二月四日下午七時起,唔係半夜十二點。

如第一胎係囡囡,十居其九會足月,即係會遲。如果唔想咁早生,咁喺最後嗰個月要休息多D,唔好行咁多。

我第一胎係女,遲預產期兩日,仲要係催生。 ...

我係2月4日預產架!咁表示如果BB在7:00PM之後出世就係鼠嗎?
不過早前再照一次,醫生說我有機會1月底生...真係唔知點準備好

首頁

尾頁

跳至