自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

識得有啲人
投葉太, 主因只係唔鍾意民主派
但我好想講
你可以唔認同民主派的作為
但, 唔好因為咁而去支持民建聯
大家要睇清楚左派係乜野一班人先

投票俾一個黨或一個人, 係因為認同佢
而唔係想造低佢既對手....

今次呢個組合: 葉太+民建聯
根本就係一個怪胎
你會知道就算葉太入左立法會, 會跟邊民建聯的取向投票嗎?
似乎唔會喎
選左葉太入去, 只係捉左個唔知乜人入去立法會
佢順自己的意思投票,
你話佢代表民建聯?
你話佢代表民意?
你話佢代表中產?

邊個知佢代表乜野呢?

大宅

blee427,

我絶對應同你的講法....每個人有自己支持的候選人, 選得梗係感覺自己個果好..... 問心呀.... 泛民真係為民主...10年前我真係好支持佢地, 但係一年又一年, 一個所謂講民主的團體, 搞到四分五裂, 你唔支持我, 我唔支持你, 你去看下,,,,李大狀唱衰香港冇有出過來呀,....何秀蘭有冇出過..佢真係做到野架喎! 係選佢都win啦...只不過香港人鍾意陳四萬, 做到野的人就冇得出來選,你地成日話民賤聯奸, 我就感覺2者冇分別....社民黄生咪又係爛仔一名, 佢似乜呀,,,呢d人就叫好, 唔係bk 都有人話佢好......呢d 咪對人唔對事囉, 選一個人代表自己心聲,唔係每次去開會坐5分鐘就比人趕離場, 每個月咁就呃到幾萬元薪金. 仲話要要求埋mpf. 同高宫看齊!!!

原文章由 blee427 於 07-12-3 14:41 發表

真好笑
而家係你姐是當事人ma, 被高層迫害ma,
點解係叫其他人post 去youtube姐
post去youtube應該是你姐ma

我知, 你講中行ma, 我唔係正式中行人, 都半個中行人, 從來沒有人說選舉要選邊個wor

已經w ...

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 叮鈴 於 07-12-3 15:03 發表

即使陳太以後是否再參選,也沒有關係。看見這次在咁多某派之鐵票下,佢都可以當選,我都好心滿意足了,因為對我來說,這次補選,只是一個象徵性的意義而已。 ...

非常同意......

所以非常高興陳太贏了...

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 tung 於 07-12-3 15:14 發表
blee427,

我絶對應同你的講法....每個人有自己支持的候選人, 選得梗係感覺自己個果好..... 問心呀.... 泛民真係為民主...10年前我真係好支持佢地, 但係一年又一年, 一個所謂講民主的團體, 搞到四分五裂, 你唔支持我 ...

fine, 無問題
只係我覺得, 你會唔會因為唔鍾意民主派,, 而走去投民建聯一票?

大宅

我投空白票....

1.) 點解會唔鍾意民主派呀, 我由細到大我都好應同民主派, 我投親都投李柱銘....我也做過民主派的助選團, 只不過,你看唔到佢地的變化, 人打人, 唔合群!!! 余若微第一次出來選我都投佢, 我感覺民主的可貴!!!!
講真的真係見到果d社民x線的人就好反感, 連一個有病的人都推落地下.... 講惡.講輩份喎!!!! 乜依家黑社會選舉咩....

原文章由 莎莎莉莉 於 07-12-3 15:18 發表

fine, 無問題
只係我覺得, 你會唔會因為唔鍾意民主派,, 而走去投民建聯一票?

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

非常高興陳太贏了...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 tung 於 07-12-3 15:27 發表
我投空白票....

1.) 點解會唔鍾意民主派呀, 我由細到大我都好應同民主派, 我投親都投李柱銘....我也做過民主派的助選團, 只不過,你看唔到佢地的變化, 人打人, 唔合群!!! 余若微第一次出來選我都投佢, 我感覺民主的 ...

首先, 你當然有自由決定點投你個一票....

不過我可以話投白票等同投比葉太.

1) 葉太有左派 ge 鐵票, 一 d 人地叫佢點投就點投 ge 票.

2) 基本上唔係投比 陳太 ge 票 都係 "等 於 增 加 了 葉 劉 淑 儀 的 勝 算 "

詳細原因, 睇下呢篇文啦:

立 法 會 補 選 九 死 一 生

當然, 你亦可以話你唔介意葉太當選.....

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

Agree! Although I'm don't have the right to vote, but if I have the right, I will vote for Mrs CHAN! Thanks God that she WIN!

[quote]原文章由 suetfong 於 07-12-3 15:44 發表
希望大家唔好在經濟唔好時先要民主,雖然我對民主派係有失望,但我更加不喜歡民建聯。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

yeah
琴日投唔到佢一票,幾驚佢輸

別墅

各有自己想支持既人...
無需數落別人...

[ 本文章最後由 ellieku 於 07-12-3 16:07 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章

agree!
立法會就係立法會
唔係搞蛇宴旅行團的地方
希望香港人投票真係為香港而投

陳太未必係最佳人選~~但又有邊個議員可以稱為是完美的呢?
最重要係,在議會內,我們需要一把甚麼的聲音~

原文章由 高齡產婦 於 07-12-3 15:58 發表
Agree! Although I'm don't have the right to vote, but if I have the right, I will vote for Mrs CHAN! Thanks God that she WIN!

[quote]原文章由 suetfong 於 07-12-3 15:44 發表 http://forum.baby-kingd ...

複式洋房

原文章由 叮鈴 於 07-12-3 09:55 發表

左 派 出 動 旅 遊 巴 士 載 大 批 街 坊 及 老 人 院 舍 的 長 者
老人院舍?蝦d公公婆婆唔識野,平時派下糖,tum幾下搞掂?

阿伯阿婆的盲目鐵票確實唔少, 淫賤聯/工聯會d免費海鮮餐,蛇宴有效!

複式洋房

原文章由 onmummum1 於 07-12-3 10:50 發表
好嘢!邪不能勝正!

恭喜陳太當選, 大比數拋離葉太幾萬票, 正義, 智慧, 良心~~必勝~~香港有希望了~~

複式洋房

原文章由 tung 於 07-12-3 09:51 發表
陳太win左梗係好.....我吔要民主......

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 suetfong 於 07-12-3 15:44 發表
希望大家唔好在經濟唔好時先要民主,雖然我對民主派係有失望,但我更加不喜歡民建聯。

至於陳太,在她退休後,某日在sogo見到她,叫了她一聲,她很有禮貌同我say hi及點頭。我是喜歡她的人格,覺得葉太說什麼不夠人美,無酒粒等這些 ...

我都好喜歡陳太
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

子爵府

我希望民主黨要務實d做野...唔好咩都反..對市民好o既都反一餐...不要只是有民主其他野就唔做....我只係中立敢睇
之前都預o左陳太會Win...所以我屋企人一人投一個平衡番
無論陳太同葉太,我都想佢地一齊入立法會....

複式洋房

原文章由 小必理痛 於 07-12-3 10:52 發表

如果老闆叫佢去殺人,我諗佢真係唔會分是非黑白,照殺如儀,以「總之照老闆去做包冇錯」嘅宗旨去做事

葉太就好像南京大屠殺殺中國人的日本軍, 強姦中國婦女的暴軍! 奉命做借口就可以冇罪嗎!
葉太沒有良知! 沒有良心!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

agree,
希望議員們認真開會, 唔好再俾立法會流會喇

原文章由 莎莎莉莉 於 07-12-3 16:04 發表
agree!
立法會就係立法會
唔係搞蛇宴旅行團的地方
希望香港人投票真係為香港而投

陳太未必係最佳人選~~但又有邊個議員可以稱為是完美的呢?
最重要係,在議會內,我們需要一把甚麼的聲音~

...

首頁
23456...11

尾頁

跳至