自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

真係諗唔到高永文都撐葉劉。
原文章由 ha8mo 於 07-12-3 12:19 發表
就算唔用比例代表制
佢都應該入硬
佢搵到來肯出面撐佢的人
範圍好闊
佢硬唔過晒淫賤聯D頭目
都一定堅過菜瘦肉

禁止訪問

大宅

老實講,出年嘅立法會選舉,真正係非常令人不安。

淨係睇到功能組別呢D怪胎,就會諗到葉劉可以踏住佢地嘅選票坐上去立法局。

我家姐係中資機構做野,成日俾管理層叫去拉民建聯票、拉葉劉票,問我家姐選左邊個,佢都好唔情願咁做咁答。今次選舉,D管理層仲要拉埋佢去圍堵陳太....好彩我家姐用搬屋呢招俾佢自己甩身,如果唔係真係食飯都由背脊骨落。

我估其他中資機構都係咁樣做,呢D擺明係政治威脅,真係希望有人可以Post呢D野上YouTube,俾全世界嘅人睇下香港選舉嘅黑暗面,睇下中共打手或內應呢D精彩野。

大宅

原文章由 ha8mo 於 07-12-3 12:19 發表
就算唔用比例代表制
佢都應該入硬
佢搵到來肯出面撐佢的人
範圍好闊
佢硬唔過晒淫賤聯D頭目
都一定堅過菜瘦肉

想攀附權勢,得到名利和好處的,自然肯出面撐佢啦﹗
而這些人,係香港這個功利社會大把﹗

大宅

原文章由 小必理痛 於 07-12-3 13:00 發表

淨係睇到功能組別呢D怪胎,就會諗到葉劉可以踏住佢地嘅選票坐上去立法局。

我家姐係中資機構做野,成日俾管理層叫去拉民建聯票、拉葉劉票,問我家姐選左邊個,佢都好唔情願咁做 ...

我剛去睇左以下內容(剛有人轉載網址),先知點解有些左派人士,如工X會等,點解咁"愛國",咁憎英國.......
http://www18.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=4137961
睇晒佢,大家會知得更多,但就更多憂慮

禁止訪問

男爵府

原文章由 chan803 於 07-12-3 11:47 發表

不過到時佢可能要同返 左派 爭票, 都未必咁易 (望就係詌望啦, 我都覺得佢明年必入 )

唔知到時 民 x 聯 係咪一樣咁聽呀公話, 配返 d 票比葉太呢? 定係把心一橫, 谷返自己 第二/三名入局呢 ...

葉劉更大機會同自由黨爭才真:mrgreen: 根本票源相同。支持者近似。

放心, 阿公叫民x聯做甚麼,他們當做甚麼:mrgreen:
忠, 是他們字典一號行為。
加上他們該黨的頭目,根本不及葉劉聰明,手段, 可能他們這刻驚緊阿公指示。

多一個葉劉,的確對排在二、三名有利, 其實,該黨上年已經好識玩呢個遊戲。

反而泛民那邊, 如果陳太再玩,先有排布居。

男爵府

我家姐係中資機構做野,成日俾管理層叫去拉民建聯票、拉葉劉票,問我家姐選左邊個,佢都好唔情願咁做 ...

好好笑!
有証據叫你家姐告發law.

我做左10年中資,
我d fan 做左20年中行
從沒有人提要幫邊個拉票,
亦沒有叫我地投邊個.?-(

[ 本文章最後由 blee427 於 07-12-3 13:59 編輯 ]

禁止訪問

回覆 #3 叮鈴 的文章

子爵府

原文章由 小必理痛 於 07-12-3 10:52 發表
其實都唔好咁鬆械,因為陳太佢只係坐立法會坐一陣(去到明年九月),出年九月又要再選過,葉劉又會捲土重來。

今次陳太其實都係險勝,顯示到有D香港人已經忘記左7.1.教訓,用一D歪理去說服自己去選葉劉:「佢都係照佢老闆做野,忠於職守 ...

I agree!!
Mrs Yip will remind the regulation #23:tongue:

大宅

原文章由 blee427 於 07-12-3 13:41 發表

好好笑!
有証據叫你家姐告發law.

我做左10年中資,
我d fan 做左20年中行
從沒有人提要幫邊個拉票,
亦沒有叫我地投邊個.?-(

你呢D口脗十足十個D第三者對住所有人話有證據就證明佢同人地老公有路一樣。XD

當然,有證據又點?冇證據又點?香港都變成半文革狀態,就算向全界指證左,人地都可以話你生安白造,話你抺黑。

只可以話:你好彩冇係我家姐嘅公司做,邊一間就唔講啦,你可以話我老作嘅,但我相信有唔少人係各大傳媒都聽聞過。香港而家變成點,大家都好清楚。

洋房

純粹個人意見, 吹下水

香港人未當過兵 又有好多人未經歷過戰爭, 咩都係睇自己意願做事, 唔理國家, 唔愛國, 去到重要關頭時, 呢d thinking其實都好影響國家. maybe 將來有其他國家想搵漢奸, 真係非來香港找找不可

小必理痛:
南京大x殺, 邊個大罪d呀? 唔係士兵呀! 係天皇呀!

況且, 阿公都冇叫葉劉殺人, 你的比喻似是而非d啵

我唔係唔支持陳太, 不過唔抵得有人"對人唔對事". 如果泛民讓我看到他們的實質工作, 我都會支持他們的, 起碼唔好什麼事都叫政府派錢先啦.

原文章由 小必理痛 於 07-12-3 10:52 發表
其實都唔好咁鬆械,因為陳太佢只係坐立法會坐一陣(去到明年九月),出年九月又要再選過,葉劉又會捲土重來。

今次陳太其實都係險勝,顯示到有D香港人已經忘記左7.1.教訓,用一D歪理去說服自己去選葉劉:「佢都係照佢老闆做野,忠於職守 ...

[ 本文章最後由 a1234 於 07-12-3 14:28 編輯 ]

男爵府

原文章由 小必理痛 於 07-12-3 14:25 發表

你呢D口脗十足十個D第三者對住所有人話有證據就證明佢同人地老公有路一樣。XD

當然,有證據又點?冇證據又點?香港都變成半文革狀態,就算向全界指證左,人地都可以話你生安白造,話你抺黑。

只可以話:你好彩冇係我家姐嘅公司做 ...

真好笑
而家係你姐是當事人ma, 被高層迫害ma,
點解係叫其他人post 去youtube姐
post去youtube應該是你姐ma

我知, 你講中行ma, 我唔係正式中行人, 都半個中行人, 從來沒有人說選舉要選邊個wor

已經win左, 就拿d風度出來la
唔好幾個topic都去鬧葉太d fans la
曹操都有知心友, 劉備都有對頭人.
唔俾票泛民, 唔係一定唔要民主
唔好再將d極權民主將真正民主連成一線la

大宅

原文章由 blee427 於 07-12-3 14:41 發表

真好笑
而家係你姐是當事人ma, 被高層迫害ma,
點解係叫其他人post 去youtube姐
post去youtube應該是你姐ma

我知, 你講中行ma, 我唔係正式中行人, 都半個中行人, 從來沒有人說選舉要選邊個wor

已經w ...

噢,Sorry,我抹黑中行。

咁睇下出年選舉有冇人玩抹黑囉,我收聲。

大宅

原文章由 叮鈴 於 07-12-3 13:10 發表

我剛去睇左以下內容(剛有人轉載網址),先知點解有些左派人士,如工X會等,點解咁"愛國",咁憎英國.......
http://www18.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=4137961
睇晒佢,大家會知得更多,但就更多憂慮 。 ...

原來18樓C座係咁黎0架:-( :-( :-(

大宅

點解可以咁唔文明。

水晶宮

原文章由 blee427 於 07-12-3 14:41 發表

已經win左, 就拿d風度出來la
唔好幾個topic都去鬧葉太d fans la
曹操都有知心友, 劉備都有對頭人.
唔俾票泛民, 唔係一定唔要民主
唔好再將d極權民主將真正民主連成一線la.

又是這個問題,究竟邊度有人鬧葉太fans投葉太呢

我反而覺得當有人話"一定唔選4號"時,先會俾人鬧喎

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 小米米 於 07-12-3 13:26 發表

葉劉更大機會同自由黨爭才真:mrgreen: 根本票源相同。支持者近似。

...
反而泛民那邊, 如果陳太再玩,先有排布居
...

我又唔覺得陳太會再參選, 亦唔覺得佢有必要再去參選

多議席單票制, 比佢選到都無乜特別意思.......

大宅

原文章由 chan803 於 07-12-3 15:00 發表

我又唔覺得陳太會再參選, 亦唔覺得佢有必要再去參選

多議席單票制, 比佢選到都無乜特別意思.......

即使陳太以後是否再參選,也沒有關係。看見這次在咁多某派之鐵票下,佢都可以當選,我都好心滿意足了,因為對我來說,這次補選,只是一個象徵性的意義而已。

水晶宮

原文章由 叮鈴 於 07-12-3 15:03 發表

即使陳太以後是否再參選,也沒有關係。看見這次在咁多某派之鐵票下,佢都可以當選,我都好心滿意足了,因為對我來說,這次補選,只是一個象徵性的意義而已。 ...

無錯!任期咁短都唔可以做到D乜

首頁
12345...11

尾頁

跳至