自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因家姐隻貓(17 years),前2日d眼水塞住隻眼,無哂心機,到而家隻貓有變化(感覺想離開),請BK媽咪可否介紹夜(急)診e生去睇,thx a lot~~~~~

最好係大圍/馬鞍山區

[ 本文章最後由 失望 於 07-12-2 06:11 編輯 ]

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

綠十字寵物診所
地扯:沙田希爾頓中心地下5B
電話: 2601 1219
(24小時急診電話:2780 5338)

大坑動物診所
大坑浣紗街9 號地下
25775755 緊急:94637932

全港獸醫資料-全表按以下網址
http://hk.yoshioris.com/topic.asp?tp=3446

[ 本文章最後由 大白兔 於 07-12-2 01:39 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

大圍珍禽異獸及寵物醫院
沙田大圍積信街75號
急診7168888 A/C 2000
http://www.taiwaiexotic.com/

大宅

真的唔該哂咁多位 ,我亦陪家姐帶貓貓睇e生
最初我打去大圍珍禽異獸及寵物醫院,個位小姐好好人咁解答我問題,佢話怕貓貓要留院(氣促)半夜有事,而診所沒有人看管,最後佢介紹左我去太平道一間診所(24小時),檢查完,e生話貓貓視力開始退化得30%視力(年紀大),決水,眼分泌(唔係主要問題),要照x-ray&抽血,留e,半小時睇報告..........

半小時後,e生再解釋x光片,肺部纖維變硬(60%),其中一邊腎變型主要有積水及排唔到毒(80%),白血球指數低(20%),腎係最主要原因.....e生話留院4日,而家只可以同佢吊鹽水排哂腎入面毒素,比維他命佢食,4日後睇去個腎會唔會有好轉.........但e生叫我哋有個心理準備,因牠年紀太大如無好轉的話要同佢打針人道毀滅,因而家佢唔係好樂觀........:-| :-| :-|

大宅

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果到最後都係要比支針佢,都冇辦法,當係比佢一個解脫.:-|

幾年前我都有個不快經歷,我隻拳師狗,腦癌,日日都抽筋,日夜食藥,到最後雙眼都睇唔到野,嘔血,即刻送佢去愛護動物協會,醫生話佢太辛苦,建議我地比支針佢,我地都唯有好無奈地接受.:cry:

首頁

尾頁

跳至