自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

自從上個星期開始,阿仔就成日話急尿,岩岩刷牙前屙咗一次,刷完牙又話急尿,但屙唔出,朝早番學又係咁,起身屙咗一次,出門口前又話急,但就無得屙,我煲過開奶茶佢飲,又試過去藥房執咗濟茶比佢,但都係咁,點算好?
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

珍珠宮

咁佢本身隔幾耐去一次小便, 定真係成日都去唔到?

佢會唔覺得好玩所以成日話要去廁所咋
好好過每一天......

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 曲曲 於 07-11-29 15:28 發表
會唔會係尿道炎?去睇下醫生好喎

係囉...去睇醫生啦

公爵府

我知阿仔唔係玩嫁,唔知點解佢成日話好急好急,但又屙唔出喎?!睇見佢就辛苦,我阿媽話佢熱氣喎,藥房就叫我唔好比D有鹼性既食物佢食,家陣我都唔知點好?!?-( ?-(

伯爵府

畀面勳章

原文章由 2heiBBmama 於 07-11-29 15:21 發表
自從上個星期開始,阿仔就成日話急尿,岩岩刷牙前屙咗一次,刷完牙又話急尿,但屙唔出,朝早番學又係咁,起身屙咗一次,出門口前又話急,但就無得屙,我煲過開奶茶佢飲,又試過去藥房執咗濟茶比佢,但都係咁,點算好? :ad ...

一係尿道炎, 一係濕熱。佢有冇包皮過長?

快快睇醫生
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

原文章由 2heiBBmama 於 07-11-29 15:42 發表
我知阿仔唔係玩嫁,唔知點解佢成日話好急好急,但又屙唔出喎?!睇見佢就辛苦,我阿媽話佢熱氣喎,藥房就叫我唔好比D有鹼性既食物佢食,家陣我都唔知點好?!?-( ?-( ...

佢會唔會行唔安, 坐唔落咁呀?
我老公有時都會咁 佢要係咁迫自己飲水, 但係去唔到, 好辛苦。但係你小朋友咁細個, 都係睇下醫生好喎。
唔好食生麵住呀, 鹼性架。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

禁止訪問

大宅

快d去睇醫生(唔係中醫呀!!), 可能係尿道炎, 會導致腎炎!!!! 快.......

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

係囉.... 呢 D 問題, 你都自己用你知方法都解決唔到, 就唔好慳錢快 D 去睇醫生啦...... 你自己去藥房買嘢搽又話煲開奶茶都唔得都

男爵府

我都試過甘阿~ 我 中醫~ 食左一濟中藥就無事~
你個仔晤係玩~ 係真ge~
佢熱氣啊~
你可以去買杏仁~ 大約2蚊~ 叫佢幫你 碎~ 拿返屋k煲水~ 俾仔仔飲~ 我嫲嫲教ge~

子爵府

去睇醫生啦,你個仔有可能係尿道炎或者輸尿管有問題,呢兩種病唔醫會搞到腎炎,到時就手尾長啦!!

水晶宮

畀面勳章

應該係尿道炎呀, 我囝囝(8歲)半年前未試過囉,
有係成日話急尿, 但痾得少少就痾唔出(痾唔清),
跟住第二日話痾尿時"啫啫"有d痛咪即刻同佢
睇e生囉, e生話係尿道炎, 食左一個星期抗生素
就無事, 你快d同呀仔去睇e生啦 !!

公爵府

原文章由 沙沙 於 07-11-29 15:49 發表

睇醫生好D...濕熱成日都想去..好似好急咁..但去得多邊有得痾咁多...每次幾滴滴咁.
...如果尿道炎...妳囝囝有無燒...痾尿時有無那住...尿頭有無紅腄...

阿仔無發燒,又無紅腄,佢淨係話急,轉頭可以照去玩

大宅

快d去睇醫生呀!!!!!!!!!!唔好等啦唔該你!!!!! 腎對男仔好重要架!!!

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

如果醫生話無事就慢慢睇中醫啦!!!!
唔好拖啦!!!! 唔該.

公爵府

多謝各位mami意見
我book咗聽日同阿仔睇醫生喇,我怕係你地講既尿道炎,都係睇咗安心d

首頁

尾頁

跳至