嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

阿B哥Shampoo good or not?
where to buy will be cheaper?

please advise which one is good for 4 years old kids?

大宅

我都想知, 請分享 ....

子爵府

原文章由 cookie99 於 07-11-25 00:08 發表

please advise which one is good for 4 years old kids?

4歲唔使用阿b哥啦, 用johnson都得啦
我個仔由bb出世就一直用阿b哥, 但係最近同佢轉johnson, 因為覺得大個仔成日週圍玩會dirty啲, 阿b哥好似沖得無咁乾淨

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由於亞仔一至五在褓姆家沖好涼先回家, 六/日就在自己家沖涼, 褓姆果邊就用 mustela shampoo, 在家用 johnson 巴斯光年果只

mustela 洗完頭髮軟些
johnson 就乾 d, 頭髮無咁軟 (不過一星期只有2天在家洗, 所以買支 cheap cheap 野在家洗)

男爵府

原文章由 cookie99 於 07-11-25 00:08 發表

我個仔出世到依家8個幾月都係阿b哥...........我自己就覺得好好用....^^

男爵府

where to buy 阿b哥 or mustela shampoo have discount?

[ 本文章最後由 yoyo123 於 07-11-26 10:43 編輯 ]

大宅

atopica

我囡囡初生時回家用mustela,但覺得太香, 有香料, 而且有d乾, 所以買了支阿b哥.
阿b哥無味/無色/似水, 但會有d泡.
好容易過水乾淨,唔會成日洗唔清的感覺.
而且成支可以用成個月, 在jusco或西田的特賣日會有一pack3包$178/一pack2包加一支貨$138. 特賣日會多8折或更多, 所以好平, 差不多$50/包(補充裝).好抵.
我好like, bb在水內玩多斬都唔怕,唔會成盆泡.
而它的cream/oil就未用過,因為太貴, 而且我會用johnson, 因為順便massage, bb會醒d.

首頁

尾頁

跳至