親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

我暫定一月去, 如果星期六/日去的話會唔會好多人呀? 唔知會唔會香港人多過國內人去呢?:mrgreen: 因為好似好多人都去過長隆 :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

我7月果時去, 都唔係好多人姐, 都好多大陸人架 睇馬戲叫得鬼咁大聲架佢地,仲玩埋水上樂園,我住長隆酒店,:tongue: 好鬼差架,好多大陸人架, 不過都有香港人....好似...我就見到郭善妮囉 哈哈哈哈

原文章由 axa 於 07-11-21 12:28 發表
我暫定一月去, 如果星期六/日去的話會唔會好多人呀? 唔知會唔會香港人多過國內人去呢?:mrgreen: 因為好似好多人都去過長隆 :mrgreen: :mrgreen:

別墅

我星期六日先去完, 唔係好多人wo, 星期日去歡樂世界都唔多人呀, d小朋友野玩都無咩人玩, 玩完又玩都無問題wo!

別墅

fc1688
你話住長隆好鬼差, 你意思係服務定係乜 , 我見好多人prefer呢間喎?-(

原文章由 fc1668 於 07-11-21 13:44 發表
我7月果時去, 都唔係好多人姐, 都好多大陸人架 睇馬戲叫得鬼咁大聲架佢地,仲玩埋水上樂園,我住長隆酒店,:tongue: 好鬼差架,好多大陸人架, 不過都有香港人....好似...我就見到郭善妮囉 哈哈哈哈

...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

咁............ 返到大陸既地方就梗係多大陸人架啦????
有咩問題呢???

原文章由 fc1668 於 07-11-21 13:44 發表

...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我係星期五~六呢兩日去呀!! 星期五那天歡樂世界都多人, 好多學生, 不過地方咁大, 又唔係好大問題!!

原文章由 Lokloktoto 於 07-11-21 14:15 發表
我星期六日先去完, 唔係好多人wo, 星期日去歡樂世界都唔多人呀, d小朋友野玩都無咩人玩, 玩完又玩都無問題wo!

別墅

甘你有冇覺得海洋公園大陸人多過香港人, 我過年果段時間去過, 嘩!勁多大陸人呀:tongue: ,唔知以為去左大陸果d樂園

原文章由 cc0524 於 07-11-21 16:05 發表
咁............ 返到大陸既地方就梗係多大陸人架啦????
有咩問題呢???

[ 本文章最後由 axa 於 07-11-21 16:35 編輯 ]

水晶宮

你要知道中國地方有多大, 人口有幾多, 長隆係一個好出名既旅遊景點, 我去的當天就有好多好多係外省來的人, 而不是廣東省既, 因為一聽佢地既普通話口音就知道了!!

就算係長隆酒店入面我亦見到有條 banner 係北京清華大學學生研討會係入面舉行!

原文章由 axa 於 07-11-21 16:29 發表
甘你有冇覺得海洋公園大陸人多過香港人

別墅

哦!原來係甘

原文章由 cc0524 於 07-11-21 16:38 發表
你要知道中國地方有多大, 人口有幾多, 長隆係一個好出名既旅遊景點, 我去的當天就有好多好多係外省來的人, 而不是廣東省既, 因為一聽佢地既普通話口音就知道了!!

就算係長隆酒店入面我亦見到有條 banner 係北京清 ...

男爵府

睛靈勳章

hi cc0524

想問下帶2歲阿仔去歡樂世界, 有無嘢合他玩呢? 我想緊去唔去埋, 我只係2大人帶住阿b自由行.

水晶宮

如果 2 歲可以玩既地方都有, 其中有一處係室內既兒童天地, 全部都係小型既遊戲就好似紅磡個冒險樂園咁. 而其他戶外既就唔係好多係岩玩啦, 只係有部分你地可以陪住佢一齊玩羅!!
反而係動物園佢又可以去晒所有地方睇動物和!!! 但係你要有心理準備, 行動物園真係幾累架, 成個山頭咁大..................

原文章由 WinkyLee 於 07-11-21 16:50 發表
hi cc0524

想問下帶2歲阿仔去歡樂世界, 有無嘢合他玩呢? 我想緊去唔去埋, 我只係2大人帶住阿b自由行.

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想請問長隆酒店唔係最好咩?有乜問題呀?我都plan繄住呢到!同埋請問同白老虎食早餐係點架?值唔值呢?因為要另加每位百幾蚊(11-12歲),謝謝提點!:lol:

...

別墅

甘帶士的車會好d嗎? 會唔會好多梯級架?但又驚行晒成個動物園的話, 小朋友會好辛苦....

原文章由 cc0524 於 07-11-21 17:03 發表
如果 2 歲可以玩既地方都有, 其中有一處係室內既兒童天地, 全部都係小型既遊戲就好似紅磡個冒險樂園咁. 而其他戶外既就唔係好多係岩玩啦, 只係有部分你地可以陪住佢一齊玩羅!!
反而係動物園佢又可以去晒所有地方睇 ...

男爵府

睛靈勳章

cc0524

我就係諗緊去唔去, 歡樂世界入場都唔平, 現在去2日1夜只去動物園+大馬戲又好似有時間多, 所以都唔知去唔去埋好? 你認為呢?

原文章由 cc0524 於 07-11-21 17:03 發表
反而係動物園佢又可以去晒所有地方睇 ...

水晶宮

好唔好我唔知呀!! 我只係知最近最方便咋, 我住間房無 view, 不過就幾大, 同埋好乾淨羅!!

至於白老虎早餐就............ 如果未試過我覺得值既, 食早餐間餐廳旁係一塊全落地玻璃, 入面有兩隻白老虎, 我去既早上一隻在睡覺, 而另一隻就不停咁行來行去, 我個仔見到都好開心!! 至於 d 野食就都好多款式, 比一般既酒店自助早餐既食物都多, 如果你真係去既, 我推介佢地既酸奶, 真係好好味, 香港係無架!! 我個仔飲左兩盒呀!

原文章由 daisykkqq 於 07-11-21 17:09 發表
想請問長隆酒店唔係最好咩?有乜問題呀?我都plan繄住呢到!同埋請問同白老虎食早餐係點架?值唔值呢?因為要另加每位百幾蚊(11-12歲),謝謝提點!:lol:

...

水晶宮

bb 車我見歡樂世界有得租和, 但動物園就唔知有無啦, 如果你唔怕麻煩既, 就帶埋去啦, 因為我諗你個仔咁細, 佢一定要午睡, 是嗎?? 如果行行下佢要訓, 你就弊啦!!

幾個景點都無乜樓梯和!!! 只係長隆酒店個門口有羅, 即係睇完馬戲行番去酒店時會有少少樓梯, 如果係坐車去酒店就完全唔洗行啦!

原文章由 axa 於 07-11-21 17:10 發表
甘帶士的車會好d嗎? 會唔會好多梯級架?但又驚行晒成個動物園的話, 小朋友會好辛苦....

水晶宮

好難比意見你和!!!

係呢, 你個小朋友怕唔怕大聲既音響架??? 睇大馬戲 d 音響都幾大聲架!

原文章由 WinkyLee 於 07-11-21 17:10 發表
cc0524

我就係諗緊去唔去, 歡樂世界入場都唔平, 現在去2日1夜只去動物園+大馬戲又好似有時間多, 所以都唔知去唔去埋好? 你認為呢?

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝您呀cc0524,明天check下仲有冇酒店飛先?thank you v much:-P 唔識再問你
原文章由 cc0524 於 07-11-21 17:17 發表
好唔好我唔知呀!! 我只係知最近最方便咋, 我住間房無 view, 不過就幾大, 同埋好乾淨羅!!

至於白老虎早餐就............ 如果未試過我覺得值既, 食早餐間餐廳旁係一塊全落地玻璃, 入面有兩隻白老虎, 我去既早上一隻 ...

水晶宮

唔洗客氣, 希望你地都玩得開心 d 啦~~

原文章由 daisykkqq 於 07-11-22 23:29 發表
多謝您呀cc0524,明天check下仲有冇酒店飛先?thank you v much:-P 唔識再問你

民房

21小星期六去,2 day. We buy package (07:50 坐船,估計12:00 arrive hotel). The package include 動物世界+大馬戲票. 我驚唔夠時間玩動物世界. 請問可唔可以星期六先去大馬戲, 星期日去動物世界??
If can't,
行程點plan?

首頁

尾頁

跳至