在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

hello:

以前我會時時搽唇膏,好注重個look!現在袋入面只是支潤唇膏,都無化妝好耐了!

複式洋房

我其實宜家出街 (要坐車去遠d果種)都會比較平日多d打扮下, 不過自從3個月前生了bb做了全職mama後只係買過2條褲

呢幾日去街見到d鋪頭既秋冬衫好漂亮, 都係得個睇字, 我自己比較鍾意d女性化既款式

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

大宅

me too

原文章由 m9394pp 於 07-11-2 00:41 發表
我無返工只係幾個月, 宜家日日換衫都好求其攞件,
初初開始做全職mama既時候, 出街都會化吓妝,
漸漸連呢樣野都懶左, 以前返工日日都花枝招展,
因為要見人, 宜家每日都只會去supermarket 買餸
好少出街, 見到既都會係 ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

別墅

HI, everybody,
我將會做full time mami, 我都有啲擔心, 唔知會係掂...

複式洋房

claudia-baby,

多d上黎bk啦, 我都係最近日日等小b瞓了便上

大宅

上年第一次黎大馬既時候,未結婚又未生bb,我出親去都會戴con同著波鞋既,就算o係附近d大排檔食飯都唔例外,反而睇唔慣老公同佢d朋友去到邊都踢拖:tongue: !直至到我有左bb之後,出入就變左著拖鞋,因為好難彎身綁鞋帶 ,到而家連囝囝都生埋,都係慣左踢拖,坐車出去超巿買野都踢 ,連著番對平底鞋都嫌行到腳痛,對con除左囝囝滿月果晚去飲戴過之後都好耐無郁lu ~~

做左媽咪之後真係好懶打扮,戴con化妝返到黎又要除又要落妝勁麻煩:lol !不過遲d返港就唔會咁失禮lu,話晒o係香港熟人多,落街都唔可以太casual,免得比人話結左婚生左b之後走晒樣 !

男爵府

好媽媽勳章

我都好耐帶 con, 真係少左打扮. 有時都好驚撞到 d 好耐無見既朋友, 因為而家已經走晒樣 ! :-(

複式洋房

我出街 (遠d要搭車個種), 會打扮下, 不過無以前甘detail

別墅

好懷念呀,:-( :-( :-( 但又放唔低細路.
我的小姨甥仔,好可愛呀

複式洋房

我仲成日路經中環, 見到人地著得甘好睇, 點會唔懷念呀

但係我小b宜家越黎越可愛, 點舍得唔湊佢:loveliness:

家下做媽媽真係唔易, 以前d女人結婚後蝶埋心水生仔做c奶, 唔洗諗甘多

別墅

之前我仲成日俾奶奶哦,話我唔出去做嘢,佢又住得離我遠,我出去做嘢,就一定要請工人,c6又成日話d人信唔過,:-( 我自己都係唔放心.雖然有牺牲,但係值得0既,小朋友真是大得好快.睇住佢哋成長,真是
我的小姨甥仔,好可愛呀

大宅

懷念呀!!!

最懷念係以前著細碼衫 :-( 仲有lunch 同同事傾下計 (其實工作時間都會 )

以前老公就咩都以我為先, 依家就大家都以阿女為先

複式洋房

你地就好啦.. 可以見證住bb成長.. 我都不知幾恨 ..生完肥咗 , 要等到宜家先可以著靚d返工.

子爵府

好懷念呀!懷念那時每天著的高跟鞋,套裝&打扮得靚靚咁上班
自生左囝囝後,身材走晒樣,之前穿的衣服牛記衫通通都唔岩著,仲有兩套suit買左都未著過,而家只能望不能著,幾慘呀!唉....以後都唔知有冇機會再著佢:-(....真係好懷念係公司同同事一起開玩笑&食high tea既日子呢
我做左全職媽咪快兩年了,而家出街多數著t-shirt + 牛記+拖鞋+唔得閒化妝既肥師奶look...有一次係屋企附近見到我以前公司既老闆,當時我抱住個囝行過,佢竟然都認唔出我,咁我la la 聲走人囉:tongue:

民房

[quote]原文章由 siuman 於 07-11-15 16:45 發表
懷念呀!!!

最懷念係以前著細碼衫 :-( 仲有lunch 同同事傾下計 (其實工作時間都會
me too:-( :-(

大宅

好懷念!!! 為了全職揍小朋友, 放棄了份好喜歡的工作. 回想起早幾年去買靚衫及靚鞋. 還要一買買很多很貴, 打扮得靚靚返工, 自信心都強D. 這兩年都沒有花太多錢去買自己的靚衫及靚鞋了(很少及都是輕便服多), 返而買比仔女就很多很靚, 現在將自己扮靚的心機放在仔女身上了. 當然自己都要保持keep吓啦!!

別墅

自從有咗bb我就冇化妝,驚d化妝品會令到bb皮膚敏感.好在啫,如果唔係,時時睇到新聞話d化妝品有事都
我的小姨甥仔,好可愛呀

複式洋房

好多品牌既vip 卡都有, 如joyce beauty, shisedo, shu uemura, joyce n peace, g2000, millies., crabtree n evelyn....... 宜家收到d 宣傳資料, 都無認真睇, 因為都唔方會買:-(

宜家d護膚品同化妝品都係以前買落 同以前要要埋埋既samples

首頁

尾頁

跳至