跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

Re: 有無2004年10月媽咪?

利太^^
原來你係十月準媽媽! 好開心日後可以係呢到同你 chat!!

大宅

利太,

歡迎你呀!希望你BB健康成長!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

大宅

Hi all,

我昨天已到贊育醫院登記足足用了3Hr,因為初次登記嘅媽咪要睇一段錄影帶然後單獨見姑娘問病歷同抽血,今次未安排照超聲波已約3月2日,不過醫院門囗就有好多媽咪會嘅職員同我登記入會並送咗好多禮物及試用產品。

:-P :-P :-P
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

大宅

我想問你地幾多weeks先去政府醫院/母嬰健康院登記?
係唔係登記個日唔可以即刻做埋檢查咖?
因為要返工, 真係唔想囉咁多日大假.....

民房

Hi 各位媽咪:

我踏入第7week la, 預產期系10月17日,系第一胎,而加always feel sleepy. 早晨有些反胃, 但未嘔到出黎.

大宅

我明天去做檢查ar, 依家5週幾, 唔知可唔可以照到小 B 呢

洋房

加埋我呀, 我上個星期照ultrasound, bb 已經有11mm大,亦照到有心跳啦!我之前有少少見紅, 都好擔心,依家總算安落晒.

不過,醫生話我個腎唔係幾好,有 d 擔心....

姓名 ======= 預產期(第几胎)
1) mon-mon-----1/10 (第一胎)
2) goofy---------4/10( 第一胎)
3) caba-----------5/10
4) 利太~ ----------- 6/10 (第一胎)
5) martha--------8/10 (第一胎)
6) cwmay1-------9/10(第一胎)
7) BB_Ahmond---14/10(第一胎)
8) chilli------------22/10(第一胎)
9) ciz-------------23/10 (第二胎)
10) ysandy---------25/10 (第一胎)
11) ireneMaMa
12) wanman
13) Mikey--------17/10
14) jennifer222----1/10 - 8/10 (醫生無講邊日) (第一胎)
第一胎, 心情又緊張又開心 :-D

子爵府

好媽媽勳章

你們好,這幾天開始有作嘔及頭暈,經常感到很想睡,胸部感到痛,又要返工,很幸苦~

姓名 ======= 預產期(第几胎)
1) mon-mon-----1/10 (第一胎)
2) goofy---------4/10( 第一胎)
3) caba-----------5/10
4) 利太~ ----------- 6/10 (第一胎)
5) martha--------8/10 (第一胎)
6) cwmay1-------9/10(第一胎)
7) BB_Ahmond---14/10(第一胎)
8) chilli------------22/10(第一胎)
9) ciz-------------23/10 (第二胎)
10) ysandy---------25/10 (第一胎)
11) ireneMaMa
12) wanman
13) Mikey--------17/10
14) jennifer222----1/10 - 8/10 (醫生無講邊日) (第一胎)
15) wendy_ho------18/10 (第一胎)

珍珠宮

醒目開學勳章

你地有冇講比朋友知有咗呀 ??
d 人咪話要過咗三個月先可以講既.
我連自己亞媽都未講 ! 忍口忍得好辛苦!!

我都未有嘔, 但就成日瞓同食, 已經肥咗 2 kgs!

大宅

我都係忍得好辛苦ar, 我同屋企人出街食飯
平時都會飲啤酒, 尋晚無飲就問長問短,
又叫你飲汽水

喂喂, 我想問我地可唔可以食蝦ar

珍珠宮

醒目開學勳章

ysandy
食 seafood 會對 bb 皮膚唔好. 不過我亞嫂一樣照食, bb 出世到而家 5 個月都無乜問題, 皮膚滑滑.

大宅

利太,

我建議你最好夠10週才去醫院登記,因我早2天去贊育醫院登記時未夠10週只有8week1day姑娘就約我過2星期做超聲波度頸皮,但就不要超過15週因已不能做唐氏測試,你打算去邊間醫院呀!

大宅

chilli
我都係自己媽咪都未講呀, 我怕佢太擔心我呀, 我剩係同左老公, sister & 奶奶講咋.

mon-mon
我打算呢幾日去登記, 我想去廣華排, 我見有d網友去廣華都排好耐, 所以我估我排得黎要11-12 weeks先有得做檢查, 都差不多啦.

其他姊妹你地有冇頭暈呀? 我間唔中都覺得暈, 可能係夜晚訓得唔好...

珍珠宮

醒目開學勳章

mon-mon^^
度頸皮 10 wks 就可以做 ??
乜唔係 16-20 wks 咩 ??

珍珠宮

醒目開學勳章

利太^^
點解你去廣華登記 ?? 你唔係住 tm 咩?? 去到咁遠??!!

大宅

chilli
我就返我返工地方, 所以如果登記廣華可以只係請半日假, 同埋我對tm醫院無信心.....

珍珠宮

醒目開學勳章

利太^^
我以為要跟番本身住邊區, 唔可以跨區登記 tim.

tm 真係好唔掂ga, 我有朋友個妹係呢到生, 佢陣痛時太痛, 失控咁講晒粗口, 點知班姑娘唔順超, 推佢埋一邊唔理! 激到佢死死吓!

大宅

chilli,

根據醫院比我嘅檢唐氏綜合症資料:

10-14Week 照超聲波(度頸皮)
16Week抽血化驗

複式洋房

由 BB_Ahmond 於 2004-02-17 23:48:44

剛看了另一個醫生, 她說我的預產期應該是10月24日, 現在大約五週. 還未看到心跳. 還有一個很大的"水囊", 好擔心.
另外你們有沒有看過陳麗燕醫生, 覺得她好嗎?

祝各 媽咪 & BB 健健康康!

大宅

利太,

我聽朋友講"廣華醫院"都幾好又方便。你間唔中都覺得暈呀我都係尤其返工時,大家要保重身體!

首頁

尾頁

跳至