在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己quali吾高,40+,中學畢業後讀了一年秘書課程,做了20幾年秘書,最後一份做了18年多,剛剛選擇了肥雞餐,但還想工作,我還可以有文職工作嗎?大家可以給我一點建議嗎?

大宅

引用:自己quali吾高,40+,中學畢業後讀了一年秘

原帖由 law2011 於 14-05-24 發表
自己quali吾高,40+,中學畢業後讀了一年秘書課程,做了20幾年秘書,最後一份做了18年多,剛剛選擇了肥雞餐 ...
你絕對可以!但可能人工會無以前咁高。

大宅

回覆 KarenLam 的帖子

謝謝您回答了我,因太耐無找工作,接近離開日子越近,越感憂慮!甚至吃不下、睡不到!老公又長駐國內,感覺沒有人保護,很不舒服!

公爵府

回覆:law2011 的帖子

可以考慮下admin 嘅工。

law2011  如果有我一定會考慮  發表於 14-5-25 10:33

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆:我還可以嗎?

應該唔難搵到工作,始終有多年經歷!努力呀!

law2011  多謝鼓勵  發表於 14-5-25 11:43

男爵府

引用:自己quali吾高,40+,中學畢業後讀了一年秘

原帖由 law2011 於 14-05-24 發表
自己quali吾高,40+,中學畢業後讀了一年秘書課程,做了20幾年秘書,最後一份做了18年多,剛剛選擇了肥雞餐 ...
你既處境直頭同我一模一樣,我比你好彩就係走前兩日就搵到另一份秘書,不過份工做左幾日已經知唔啱,依家一路做一路搵,最近都有一兩份工見,除左sec我其他人文職都有apply;人工低少少我ok最緊要準時放工可以照顧屋企, 我之前臨走到心情都麻麻,依家有時都瞓唔著,但我好D就係有老公係身邊支持!你試下咩工都apply總有机會!加油!

law2011  多謝您!其實我都明白不會再有秘書機會,文職已經OK  發表於 14-5-25 16:49

瑪瑙宮

應該 ok , 都係 40 , 唔係 50+. 未必秘書, 其他都可 apply 下 (admin officer, receptionist, cs etc.) 再唔係, 做 sales 搵多 d 錢.

law2011  多謝您!其實我都明白不會再有秘書機會,文職已經OK  發表於 14-5-25 16:49

瑪瑙宮

law2011 多謝您!其實我都明白不會再有秘書機會,文職已經OK 發表於 17 分鐘前

咁一定唔難 大把公司會請.

大宅

在這裡真好!起碼有您們的諒解及支持!

禁止訪問

男爵府

引用:在這裡真好!起碼有您們的諒解及支持!

原帖由 law2011 於 14-05-25 發表

在這裡真好!起碼有您們的諒解及支持! ...
秘書都有架,照send博下機會都好,我都唔理title只要requirement啱我就send去.

law2011  Thank you!  發表於 14-5-25 21:46

首頁

尾頁

跳至