在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 carriewu929 於 07-10-17 00:04 發表

Alice
妳好似未坐完月喎
咁快返學? ...

hahahahah, 被你識穿左添
坐月對我來講都係形同虛設
我都係照做阿四, 無分別啦

其實我上個禮拜已經返學 lu
成日 "偶" 係屋企好悶 ar
之前覆診, 醫生話 recover 得幾好
我 o米 試下返, 睇下自己 ok ng ok o羅
同埋我都係返一晚 only
o甘 so far 都 ok, 可能我傷口 ng 痛 la
(由生完到 now 都無物痛過)
如果痛, 邊坐到三個鐘 wor
bare in mind we are always on your sides

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-17 11:08 發表
各位:

我琴日去番原先果第三集發言,唔得勒,要入去宣告開左第四集先。

等我自動解釋先,我隻腳爭痛,醫生俾左兩日假我休息,所以今日晨早見到我入黎。 ...

珊迪~

morning :mrgreen:
做 meh 樹腳爭痛? 無事呀?
bare in mind we are always on your sides

琥珀宮

愛麗斯:

一早預你會開番舖架啦!私家醫生手勢係唔同d架,我一生完已經可以即時坐起身勒,傷口一d都唔痛。

我都唔知點解會腳爭痛,上個星期開始架勒,唔知係咪著左對平爭鞋,所以攪成咁,星期一上完芭蕾舞堂,更加死化,琴日直情兀下兀下行,腳爭唔掂得落地。

好彩唔係手爭痛,都仲可以打字傾偈。

原文章由 alicevege 於 07-10-17 11:34 發表

我 o米 試下返, ...

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-17 11:20 發表
idyfan2002,

你好 ,你小朋友有幾大呀?你係全職媽咪黎架?我都有3個,不過係在職媽咪。

SandyKL~

你好我係全職媽媽, 你係在職媽媽咁你d小朋友係咪好大個喇? 見你有三個小朋友都可以番工!!!
我大仔讀緊K3, 二仔K2, 細仔就黎九個月大:mrgreen:
請問你地會唔會出去聚一聚傾下計架

大宅

原文章由 alicevege 於 07-10-17 11:01 發表

hello~~

你好呀~ 我新加入架!!:lol :lol

大宅

原文章由 alicevege 於 07-10-17 11:34 發表

我 o米 試下返, ...

同意呀 對全職媽媽黎講坐月根本得個講字,邊有時間休息喎

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-17 13:48 發表
愛麗斯:

一早預你會開番舖架啦!私家醫生手勢係唔同d架,我一生完已經可以即時坐起身勒,傷口一d都唔痛。

我都唔知點解會腳爭痛,上個星期開始架勒,唔知係咪著左對平爭鞋,所以攪成咁,星期一上完芭蕾舞堂,更加死化,琴日直情兀 ...

嘩原來你咁叻識跳芭蕾舞架 你好犀利呀

琥珀宮

idyfan2002,

嘩!你都好犀利喎,計落你係5年抱3,真係佩服! 如果要獨力湊3個咁細既小朋友,一定相當辛苦,有冇工人幫你架?

我地黎緊11月24日打算出黎聚下,係佐敦食自助餐,你如果得閒,都黎一齊傾下吖!

原文章由 idyfan2002 於 07-10-17 14:04 發表

SandyKL~

你好我係全職媽媽, 你係在職媽媽咁你d小朋友係咪好大個喇? 見你有三個小朋友都可以番工!!!
我大仔讀緊K3, 二仔K2, 細仔就黎九個月大:mrgreen:
請問你地會唔會出去聚一聚傾下計架 ...

琥珀宮

我已經跳左10幾年舞勒,以前跳現代舞,生完三老細之後我先轉學芭蕾舞,到依家都差唔多有5年勒,當減壓。一個星期一堂,要老公批准,多一堂都不可勒。

原文章由 idyfan2002 於 07-10-17 14:15 發表

嘩原來你咁叻識跳芭蕾舞架 你好犀利呀

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-17 22:35 發表
我已經跳左10幾年舞勒,以前跳現代舞,生完三老細之後我先轉學芭蕾舞,到依家都差唔多有5年勒,當減壓。一個星期一堂,要老公批准,多一堂都不可勒。

...

Sandy, I used to do Chinese dance at school, then shifted to Jazz for many years.....ago! In the old days....

Anyway my sister teaches Ballet too, so I'm a dance fan! But not like you, I have stopped this interest for many years now.....too old already!:-(

大宅

各位,

hi!好耐無留言啦,因為----忙!

最近大仔唔知係咪踏入反叛期,時時事事駁咀,我要用盡全身EQ對待佢!

其實佢只係讀普通小學,功課不多不少,但今年P.3開始好密測驗默書評估,搞到每日不停咁追時間,佢辛苦時我都好慘!開學後我家既電視都無乜開過,出年倆個女上埋小學都唔知點算!!

Sandy,請過兩招俾我!

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-17 13:48 發表
愛麗斯:

我都唔知點解會腳爭痛,上個星期開始架勒,唔知係咪著左對平爭鞋,所以攪成咁,星期一上完芭蕾舞堂,更加死化,琴日直情兀 ...

珊迪:

幾時都話你了解我
我豎起條尾你已經知我做緊 meh

係呀, 私家醫生 d 手勢真係無得頂 , 我生完已經來去自如:lol. 個個朋友都話我 ng 似 just 生完 . 不過我諗除左 dr 手勢, 仲要睇下個人耐痛程度, 因為我有 d 朋友都係睇私家 dr, 但佢地就話傷口好痛, 要日日坐水泡 . 生二老細時, 我有個同事好好人, 特登借定個水泡俾我, 但我傷口完全 ng 痛, 無用過, 最後完封不動 o甘 還番俾佢:D

係呀, 有時 d 鞋太過平底, 反而會傷腳 ka. 我覺得最少有半吋會好 d. 我大肚時, 老公見到我著"高"爭鞋 (查實得吋半, 兩吋 or up 個 d 大肚個排都無物點著 la )返工, 就 ee我我. 我話著平底鞋 ng 好行佢又 ng 信, 跟住我著左一日平底鞋, 就差 d 舊患復發, 佢至默許我著"高"爭鞋 o乍

大宅

原文章由 idyfan2002 於 07-10-17 14:12 發表

同意呀 對全職媽媽黎講坐月根本得個講字,邊有時間休息喎

idyfan2002,

呵呵呵~~~:D , 實情我係在職 mama 啦. 不過呢排放緊 M/L, 所以咪做住全職 mama 先o羅.

係第二個 topic, d 人話坐月呢樣 ng 做得, 個樣 ng 做得. 唉, 淨係 ng 掂生水已經無可能 la .

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-17 22:35 發表

珊迪,

你真係強呀~~~我完全係運動白痴 :mrgreen:

大宅

原文章由 LEON 於 07-10-18 10:59 發表
各位,

hi!好耐無留言啦,因為----忙!

最近大仔唔知係咪踏入反叛期,時時事事駁咀,我要用盡全身EQ對待佢!

其實佢只係讀普通小學,功課不多不少,但今年P.3開始好密測驗默書評估,搞到每日不停咁追時間,佢辛苦時我都好慘!開學後我家 ...

leon~~

真係好耐無見你現身 law.

我大仔又係 P.3, 今年學校多左好多補充做, 又要補課. 我估都係為左個全港性評估搞出來的 . 我個仔都有少少駁咀, 始終朋輩影響力都好大:-x , 不過暫時都仲 ok, 遲下就 ng 知 lu

大宅

各位靚媽, 報名啦~~~

3-kids MaMa Club Gathering
日期: 07 年 11 月 24 日 (六)
時間: 約 2:30 pm
地點: 龍堡酒店 (佐敦童軍總會隔離)
活動: tea buffet

出席靚媽~~~
1. 愛麗斯 (一大一小) :loveliness:
2. SandyKL (一大一小)

3. hjm mom (一大一小)
4. AKLAMY (未定帶幾多隻出黎, 我好勁架, 有時可以一拖3的)
5. 程媽 (一大一小)

我將個報名表搬左來啦
未 reply 的靚媽快 d 諗諗啦

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-17 22:30 發表
idyfan2002,

嘩!你都好犀利喎,計落你係5年抱3,真係佩服! 如果要獨力湊3個咁細既小朋友,一定相當辛苦,有冇工人幫你架?

我地黎緊11月24日打算出黎聚下,係佐敦食自助餐,你如果得閒,都黎一齊傾下吖!

...

sandykl~
我有請工人幫手架!!:mrgreen: 如果要我一個湊三個我實攪唔掂

聚下都好喎~ 請問大人同小童点收費呀??

大宅

...

你原來已經跳咗咁耐舞嗱....., 你好叻呀要湊三個都仲可以有心機去跳舞仲要跳咗咁多年,如果比我寧願係屋企抖下好過

大宅

原文章由 alicevege 於 07-10-18 12:37 發表

idyfan2002,

呵呵呵~~~:D , 實情我係在職 mama 啦. 不過呢排放緊 M/L, 所以咪做住全職 mama 先o羅.

係第二個 topic, d 人話坐月呢樣 ng 做得, 個樣 ng 做得. 唉, 淨係 ng 掂生水已經無可能 la . ...

alicevege~

咁你個細b而家飲人奶定飲奶粉呀:mrgreen:

大宅

原文章由 idyfan2002 於 07-10-18 15:16 發表

alicevege~

咁你個細b而家飲人奶定飲奶粉呀:mrgreen:

哈哈哈~~~~~~
當然係奶粉 la, ng 係半夜點踢老公出去餵夜奶

老實講, 我由有左第一個 bb 開始
都完全無諗過要餵人奶
可能細個返鄉下 (一生人唯一一次返大陸)
見到個三歲的堂細佬扭計
佢阿媽, ng 記得阿嬸定伯娘
就係眾目睽睽之下揭開件衫b "餵仔"
應該話將個 nipple 俾個仔做奶咀至真
後來堂細佬係咬 i/o suck
就俾佢阿媽推開
總之我覺得好 disgusting & 不能接受

我一早同老公講左, 生 bb is ok, 但餵人奶就絕對 no way

首頁

尾頁

跳至