在職全職

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

我老公係鑽石---又難鑽得開,仲冇可能鑽出血!:evil:

原文章由 alicevege 於 07-10-20 16:11 發表

hahahah, 所以有時我會屈老公 ka

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-20 14:35 發表
idyfan2002,

問左龍堡啦,原來有午餐及下午茶餐自助餐架。

午餐: 1200-1430
大人95
小童$80

另加一10%

下午茶餐: 1500-1730
大小同價: $70 另加一

以上小童3歲以下免費。

我諗食下午茶自助餐好d,時間鬆動d, ...

去呀去呀 , 咁我都報名, 報住1大1b先!!

琥珀宮

我係成個"b"字,我陀親b後面睇都有腰架,唔多覺,但隻腳踵,走唔郁。仲有係年齡問題,我生大老細時32歲,都仲好d,之後到三老細已係中度高齡產婦,佢地又重,真係走唔郁。有仔真係要趁嫩生架。所以以我今時今日既年紀,再陀多次簡直係虐待自己,咪攪!

原文章由 alicevege 於 07-10-20 16:18 發表

珊迪,

我都係主要肥晒去個肚個度, 成個蘋果咁, 坐係度無人會發現我係大肚婆. 雖然個肚都大, 但又無減我行路個 speed , 早排食晏, 我同個同事行先, 後面 d 同事話, 係後面睇, 我完全 ng ...

琥珀宮

注意: 資料有改

3-kids MaMa Club Gathering
日期: 07 年 11 月 24 日 (六)
時間: 3:00 pm
地點: 龍堡酒店咖啡室 (佐敦童軍總會隔離)
活動: tea buffet

價錢: $70+10% 大小同價 3歲以下小童免費

出席靚媽~~~
1. 愛麗斯 (一大一小) :loveliness:
2. SandyKL (我唔靚,但參加睇靚媽,一大一小)

3. hjm mom (一大一小)
4. AKLAMY (未定帶幾多隻出黎, 我好勁架, 有時可以一拖3的)

5. 程媽 (一大一小)
6. idyfan2002 (一大一b)

[ 本文章最後由 SandyKL 於 07-10-20 23:32 編輯 ]

琥珀宮

係醫院沖涼洗頭,我又唔敢,因為醫院個廁所有抽風系統,又有冷氣,我只敢抺身咋,而且一早一晚,有人幫我洗傷口,可以捱到3日。一番到屋企,第一件事就係沖涼先。

原文章由 LEON 於 07-10-20 18:01 發表
我成日都話自己係鬼婆,因為托仔時完全無介口,生完第二日係醫院沖涼洗頭,姑娘借風筒俾我!姜醋有煲但要來派,我一d都唔鐘意飲!:mrgreen:

大宅

原文章由 alicevege 於 07-10-20 12:17 發表

珊迪:

係咩???我有露出馬腳咩? hahahah:lol:
可能天秤座性格掛, 成日都想 d 野做好 d. 所以見到個 屎 temp, 我真係好鬼火滾 . 老細 & 同事成日叫我冷靜 d, ng 好動到胎氣

係 wor, 可能真係皮膚 ...

我同你一樣都係天秤座架 , 我又係呀有時見到bb真係好得意, 都有少少想生多個, 博下可唔可生番個女, 不過諗諗下又好驚再湊bb , 所以最後都係數冇再諗lu:mrgreen:

琥珀宮

hjm,

我自己比較喜歡少d人一班,之前同阿女報方樹泉與培藝合辦既芭蕾舞班,平係平,$600/10堂,但見成10幾近20人一班,第一堂見個年輕姐姐一個上堂,完全冇執到三老細,於是我幫佢轉左依家小太陽同毛妹合辦既芭蕾舞班,$660/1個月(視乎月大月小,有時係4堂,有時係5堂),人數5至6個,氣氛雖然唔夠之前咁熱鬧,但我覺得學到野囉。不過咁,琴日行過方樹泉,阿女認得,我問佢鍾意邊處學芭蕾舞,佢話方樹泉。大人與小朋友既角度點都會有出入。

我都知道沙田大會堂與王仁曼協辦芭蕾舞班,$400/月唔貴勒,跳得過。

原文章由 hjm 於 07-10-20 20:37 發表

Me too! I also like shopping and there are several types. One for the kids, and one for my own!!

My no.3 takes the lessons at school (Kindy) so only afterschool she stays one for an hour. It's ve ...

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-20 23:16 發表
愛麗斯:

象棋都好過網上遊戲吖!困係棋盤,總比困係虛擬世界細得多。依家小朋友既物質生活太豐富啦,難怪依家d人既學歷幾高都好,分分鐘及唔上我地果代既預科生及中學畢業生。

我大老細做練習時寫I are't going to..... ...

珊迪,

你錯啦, 佢成日睇睇埋埋 d 捉棋書, 講埋晒 d 神仙過河 個 d 戰術名, 成個 樓華 咁 ka
bare in mind we are always on your sides

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-20 23:26 發表
我係成個"b"字,我陀親b後面睇都有腰架,唔多覺,但隻腳踵,走唔郁。仲有係年齡問題,我生大老細時32歲,都仲好d,之後到三老細已係中度高齡產婦,佢地又重,真係走唔郁。有仔真係要趁嫩生架。所以以我今時今日既年紀,再陀多次簡直係虐 ...

hhahahah, 我又係後面睇有腰 ka
我又無咩腫 (touch wood), 我醫生都話我好彩, 無物點腫, 陀得幾靚

係呀, 早幾年生大老細, 真係仲輕鬆 d, 所以有仔真係要趁嫩生, 我都要面對現實.............收手 lu
bare in mind we are always on your sides

大宅

原文章由 idyfan2002 於 07-10-20 23:44 發表

我同你一樣都係天秤座架 , 我又係呀有時見到bb真係好得意, 都有少少想生多個, 博下可唔可生番個女, 不過諗諗下又好驚再湊bb , 所以最後都係數冇再諗lu:mrgreen: ...

咁橋呀:lol: :lol: :lol:

係囉, bb 真係好得意呀, 望住佢地, 真係想生多個 ka , 但我未來兩三年都無時間, 到我 ok 時, 都超齡 , 所以都係收工 lu
湊 bb 我又覺得 ok 喎:mrgreen: , 反而到左一歲要餵飯我就

大宅

原文章由 SandyKL 於 07-10-20 14:45 發表
idyfan2002,

所以我係度都講過,我日頭番工只係一份有薪兼職,正職係屋企果份,3個老細,但無薪。

我又冇多餘錢請人番黎幫佢地補習,咪唯有自己一手一腳教囉。如果你入黎耐d,你會發覺我平時會好夜先入黎,原因就係做完哂兩間 ...

sandykl~
嘩你最大嗰個幾年級呀,你咁叻可以自己教晒唔駛請人 ,其實我覺得如果可以自己教都好,起碼會有心機d唔會求求其:lol

大宅

原文章由 alicevege 於 07-10-21 01:18 發表

我又無咩腫 (touch wood), 我醫生都話我好彩, 無物點腫, 陀得幾靚

係呀, 早幾年生大老細, 真係仲輕鬆 d, 所以有仔真係要趁嫩生, 我都要面對現實.............收手 lu ...

Agreed! I really enjoyed the infant stages! Alice you already have 4, right? Superwoman and you still want more!!!!

大宅

原文章由 hjm 於 07-10-21 10:31 發表

Agreed! I really enjoyed the infant stages! Alice you already have 4, right? Superwoman and you still want more!!!!

hjm mom,

係囉, 一歲前的 bb 都好可愛, 成個公仔 o甘:loveliness:
到佢地識行識走識講野, 就勞氣 lu

hahhahahah, 我邊係 superwoman 呀
理想同現實係兩回事 la
我想下 only , 我真係無時間再接呢個工程 la

大宅

原文章由 alicevege 於 07-10-21 11:01 發表

hjm mom,

係囉, 一歲前的 bb 都好可愛, 成個公仔 o甘:loveliness:
到佢地識行識走識講野, 就勞氣 lu

hahhahahah, 我邊係 superwoman 呀
理想同現實係兩回事 la
我想下 only , 我真係無時間再接呢個 ...

alicevege~

原來你已經有四個小朋友喇 , 你好勁呀!!

咁你d小朋友幾大呀, 唔好意思因為我最近先加入而我又睇唔番你地d post(因為太多喇)~ 所以唔係好清楚你地d野:mrgreen:

大宅

各位靚媽 ~

:mrgreen: 想知多d你地嘅野, 請問你地係咪個個都係在職媽媽呀?? 我係全職媽媽同埋我住係慈雲山架~ 咁你地又住係邊呀 , 住得近嘅話睇下平時可唔可以一齊食下飯!!

大宅

原文章由 idyfan2002 於 07-10-21 16:41 發表
各位靚媽 ~

:mrgreen: 想知多d你地嘅野, 請問你地係咪個個都係在職媽媽呀?? 我係全職媽媽同埋我住係慈雲山架~ 咁你地又住係邊呀 , 住得近嘅話睇下平時可唔可以一齊食下飯!! ...

idyfan2002,

我大仔三年級, 二仔 k2, 三女兩歲半, b女啱啱滿月

而家最嘈就係二仔同三女 , 佢地兩個好 friend, 做咩都鍾意一齊, 尤其一齊搞破壞, 不過間中都係會爭野玩. 佢兩個連鍚 bb 都要一齊呀, 一個鍚面一個鍚腳........好彩 bb 暫時識未反抗啫

我係荃灣的在職 mama :loveliness: :loveliness:
我屋企去黃大仙好方便 ka :mrgreen:

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 SandyKL 於 07-10-20 14:40 發表
leetai,

如果覺得可以既,講下發咩事,令你咁嬲。有時講左出黎,個心會舒服d。咁當然,如果你認為唔方便,唔好講咯。

唔係唔講得只係太長篇......我有無佢無理過我,電話都無....打就係錢,生完我自己坐月次次都係,唉我都唔知由邊樹講起好:cry:

琥珀宮

愛麗斯:

象棋可鍛鍊到腦力,而且捉得叻,要深入,緊係有必殺招架啦! 以前睇無線播既日劇,《青春火花》、《綠水英雌》呀咁,邊個冇必殺技?「鬼影變幻球」、「飛魚轉身」呀咁。睇武術小說一樣有,「九陰真功」「九陽神功」,少林、武當既招式一樣有名堂。理樣我幫你大老細講說話喎。象棋捉得叻,都一樣可國際知名架,電腦遊戲打得叻,有幾出色?

原文章由 alicevege 於 07-10-21 01:11 發表

珊迪,

你錯啦, 佢成日睇睇埋埋 d 捉棋書, 講埋晒 d 神仙過河 個 d 戰術名, 成個 樓華 咁 ka

琥珀宮

收手、收肚啦!你老公揸緊7人車未呀?未就快換勒,普通私家車或的士不可坐超過5人架。

原文章由 alicevege 於 07-10-21 01:18 發表

係呀, 早幾年生大老細, 真係仲輕鬆 d, 所以有仔真係要趁嫩生, 我都要面對現實.............收手 lu ...

琥珀宮

愛麗斯:

我又唔係咁覺得喎,剛出世BB食完瞓,瞓完食,唔得意,到7、8個月先開始好玩,但去邊都麻煩,又要帶水、奶粉`尿片、濕紙巾....一大堆野,真係煩,直至到3歲以上,bb行得穩,食到大人食物,咁先好d。我三老細五歲,有事識得表達,依家我先覺得終於可以鬆口氣。所以如果加萬一要再生多個,又由頭黎過,我會:-( :-( :-( ,因為我好怕煩!

原文章由 alicevege 於 07-10-21 01:28 發表

咁橋呀:lol: :lol: :lol:

係囉, bb 真係好得意呀, 望住佢地, 真係想生多個 ka , 但我未來兩三年都無時間, 到我 ok 時, 都超齡 , 所以都係收工 lu
湊 bb 我又覺得 ok 喎:mrgreen: , 反而到左一歲要 ...

首頁

尾頁

跳至