樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛睇中一個放租盤 (3年樓), 業主是住內地的內地人, 要agent 上內地簽租約,說若有任何問題可找在港親戚聯絡,但這親戚不是代理人(沒白紙黑字寫明是獲委託的), 你們認為信得過嗎?

伯爵府

回覆:bbjan 的帖子

租盤咁麻煩,平好多嗎?住落有問題想揾業主,佢未必 so 你!

大宅

引用:剛睇中一個放租盤 (3年樓), 業主是住內地的

原帖由 bbjan 於 14-05-08 發表
剛睇中一個放租盤 (3年樓), 業主是住內地的內地人, 要agent 上內地簽租約,說若有任何問題可找在港親戚聯絡, ...
我之前試過租樓遇到咁既情況,其實睇人架咋!我之前業主既親戚有野揾佢佢會即跟進

5w 胎囊 0.97cm
6w 胎囊 1.87cm 胎長 0.48cm (閃閃)
8w2d 胎長 1.9cm
10w2d 胎長 3.7cm

禁止訪問

引用:剛睇中一個放租盤+(3年樓),+業主是住內地的

琥珀宮

引用:剛睇中一個放租盤+(3年樓),+業主是住內地的

原帖由 bbjan 於 14-05-08 發表
剛睇中一個放租盤 (3年樓), 業主是住內地的內地人, 要agent 上內地簽租約,說若有任何問題可找在港親戚聯絡, ...
我有親戚移民外國,在港出租樓也是我們幫忙聯絡,無正式授權,已經3、4年,我們有幫手做埋維修也沒有問題!

琥珀宮

引用:租盤咁麻煩,平好多嗎?住落有問題想揾業主

原帖由 milkylok 於 14-05-08 發表
租盤咁麻煩,平好多嗎?住落有問題想揾業主,佢未必 so 你!
遇著不負責任既業主,就算在香港,有問題也一樣可以唔so你!所以業主是否在港,我覺得分別不大!

侯爵府

睇人架,唔知你好唔好彩…

首頁

尾頁

跳至