自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

洋房

你班人咁唔鐘意聽呀爺支笛, 現在的經濟咁好, 都係靠呀爺咋
有本事咪靠祖國啦!

你公司有冇同大陸做生意呀? 如果有, 你會唔會搵過第二份工丫

原文章由 上校車 於 07-9-12 08:53 發表
葉劉, 擺到明係呀爺點名要的
同民建聯掛了勾
都係要聽呀爺支笛

水晶宮

原文章由 a1234 於 07-9-12 09:12 發表
你班人咁唔鐘意聽呀爺支笛, 現在的經濟咁好, 都係靠呀爺咋
有本事咪靠祖國啦!

你公司有冇同大陸做生意呀? 如果有, 你會唔會搵過第二份工丫

...

呢位仁兄仁姐, 有點兒以偏概全喎

大宅

當年大家71大遊行, 去反對23 條例, 去推反葉劉呀!!!! 為什麼???

而家你地又選番佢入局.... 真係好諷刺, 從佢當年對市民態度,可以知道她是一個做事好"狠"的人, 她的咀面表示她不是個有良心的人, 一句"的士司機都唔明"金句, 可知她是一個不理人感受的人, 天生易改, 本性難移. 若她真是入了局, 她的勢力便會慢慢壯大, 更能快達到她的目標----特首. 若她真的做了特首, 到時不管你們100萬或800萬人上街反對, 23條或其他(中央或她) 的製定法例都照過, 到時受苦的都係我們市民. 話唔定, 佢今次回來係 "報仇", 因當年大家令到佢"下台".

做得政客, 一定會好好笑口 (我地叫"假"), 睇下肥彭係一個例子.
突然醒起一位學者講過(忘記個名) ------ 香港人不配有民主. 唉! 可悲!

侯爵府

陳太如果有承諾,當日就應該出來選特首, 800人小圈子就不去選,咁梁家傑呢,人家明知輸去選. 梁家傑做幾多野浪費幾多時間,又辯論又請形象顧問……都是為了推動香港民主, 梁家傑呢d真係有heart.

我不支持陳太,咁鍚身的人能為我們做什麼

行到水窮處 坐看雲起時

男爵府

agree:-P

原文章由 花花 於 07-9-12 09:32 發表
當年大家71大遊行, 去反對23 條例, 去推反葉劉呀!!!! 為什麼???

而家你地又選番佢入局.... 真係好諷刺, 從佢當年對市民態度,可以知道她是一個做事好"狠"的人, 她的咀面表示她不是個有良心的人, 一句"的士司機都唔 ...

媽媽最愛大小b

侯爵府

agree
不過,我寧願投白票

原文章由 tsyefung 於 07-9-12 08:34 發表
陳太同葉劉,兩個都唔鐘意。但兩個揀就寧選葉劉。陳太係笑裡藏刀,奸人o黎。

複式洋房

而家你地又選番佢入局.... 真係好諷刺, 從佢當年對市民態度,可以知道她是一個做事好"狠"的人, 她的咀面表示她不是個有良心的人, 一句"的士司機都唔 ...

同意, 葉毒瘤不聽民意, 獨裁, 搞到50萬人上街, 破壞香港經濟, 搞到香港崩潰, 如果將來由佢管治香港, 香港一定淪陷!

子爵府

no la......會選葉太

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

會投陳太.......可惜我唔係住香港區。:cry:

難忘葉劉的咀臉......我而家已經覺得佢變臉.........我唸冇的士司機同麥當當員工會投佢一票..........
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

子爵府

葉劉係真小人, 都好過乜太正偽君子

禁止訪問

複式洋房

原文章由 Ahead 於 07-9-12 10:37 發表
陳太, 我想, 有乜唔好呢?
- 唔鍾意就唔鍾意 (咁太意氣用事了)
- 好假 (唔覺, 可唔可以舉例)
- 轉汰 (如果見件事發展到應轉都唔轉, 係"盟塞", 唔曉變通, 或是逃避責任)
- 忽然民主 (唔岩既咩? 何況一直都唔覺陳太唔 ...

就算真係忽然民主又有乜問題, 唔通由民主轉為獨裁就好咩!
總好過淫賤聯及葉毒瘤從來都唔民主唔理市民, 獨裁, 一意孤行, 損害市民利益!

複式洋房

原文章由 問號mama 於 07-9-12 10:55 發表
唔會,話唔選又選,對自己無d信心,我比較鍾意葉太.

毒葉瘤咪仲衰, 佢到今時日都仲未話選喎, 淨係識不停放風試探反應, 冇擔量, 佢都係驚再衰多次!

男爵府

各位民建聯的支持者,拜託,唔好由呢刻開始為大家洗腦,你踐踏陳方安生唔緊要,佢忽然民主好討厭?葉劉「洗底」行動之一難道不是「忽然民主」:mrgreen: ?寫份有關「民主」的碩士論文,搞個智庫主張推動香港民主政治制度,只消四年,當年說出「豪語」: 

「希特拉也是民主選舉上台的」

她看風轉陀的咀臉更可怕!香港,有兩個人不可以給他權,一個是梁振英,另一個,一定是葉劉。

不要鼓吹投「白票」了:mrgreen: ,我們是「單議席單票制」嗎?如果立法會所有議席沒有appointed,全部一人一票,我們可以選「人」,抱歉,先天投票機制已經全為打壓泛民主派而來的,我只好「投黨」。

如果,你堅持覺得陳方安生令你討厭,come on,投票前看看葉劉近四年的所作為,才投票吧!

要不,請投鍾樹根啦!!!!!請支持鍾樹根!!!!!!!!!!投唔落手,請投鍾樹根!

[ 本文章最後由 小米米 於 07-9-12 11:15 編輯 ]

水晶宮

香港人係好善忘的
當年D人一窩蜂去讚陳太係香港良心
一窩蜂去鬧葉劉
一窩蜂去鬧民建聯
一窩蜂去鬧大陸各式各樣的人
一窩蜂去鬧民主黨
我諗, 好多人都唔記得晒囉

複式洋房

原文章由 Ahead 於 07-9-12 10:37 發表
陳太, 我想, 有乜唔好呢?
- 唔鍾意就唔鍾意 (咁太意氣用事了)
- 好假 (唔覺, 可唔可以舉例)
- 轉汰 (如果見件事發展到應轉都唔轉, 係"盟塞", 唔曉變通, 或是逃避責任)
- 忽然民主 (唔岩既咩? 何況一直都唔覺陳太唔 ...

我好記得2003年葉毒瘤點樣令到50萬人上街反對佢, 可能好多人唔記得左!
我好記得2003年葉毒瘤點樣令到香港崩潰!
我好記得2003年葉毒瘤點解要落台, 因為廣大市民非常不滿佢出賣香港人! 佢到而家都冇改變過! 佢今次食回頭草都係想向大家報仇! 佢係香港之禍!

珍珠宮

我會投陳太喎,葉太係掂既,當年就唔會落台啦

[ 本文章最後由 小小靖 於 07-9-12 11:45 編輯 ]

複式洋房

原文章由 小米米 於 07-9-12 11:13 發表

各位民建聯的支持者,拜託,唔好由呢刻開始為大家洗腦,你踐踏陳方安生唔緊要,佢忽然民主好討厭?葉劉「洗底」行動之一難道不是「忽然民主」:mrgreen: ?寫份有關「民主」的碩士論文,搞個智庫主張推動香港民主政治制度,只消四年 ...

淫賤聯一向最善長就係思想洗腦, 成日搞埋d乜乜免費海鮮團物物免費旅遊團呃阿婆阿公選票! 同賄選有乜分別! 呢度係BB SITE, 大部份都係中產有學識之人士, 唔會咁容易被淫賤聯及葉毒瘤呃到既!

大宅

原文章由 上校車 於 07-9-12 11:19 發表
香港人係好善忘的
當年D人一窩蜂去讚陳太係香港良心
一窩蜂去鬧葉劉
一窩蜂去鬧民建聯
一窩蜂去鬧大陸各式各樣的人
一窩蜂去鬧民主黨
我諗, 好多人都唔記得晒囉 ...

當年陳太,好地地有個政務高官唔做;如果佢乖乖只管聽話,理得香港人利益和權利死,努力好似葉太和民x聯及為了錢的商人黨咁,懂得攀附權勢,佢而加可能已經做左特首lu,唔聽話ge後果,就係權勢名利都無...嗚呼哀哉﹗

如果阿爺把國家治理得國泰民安(包括各地經濟、治安),人民享有公平、公正和廉潔的社會,怎會得不到廣泛人民的愛戴?我想連台灣人都會公投即刻踢走阿扁,要阿爺快d派個人去做元首拯救佢地啦﹗

如果我地祖國真係做到如此公平廉潔開放,愛國愛民(唔係愛乜黨物黨),勇於接受不同聲音、意見、改善,為求國家有更好的發展咁,即使無普選我都甘心囉﹗阿爺做乜我都放心囉﹗

我只想有個公平公正廉潔的社會,一個治安和文化風氣良好的社會,唔好一個人口超出地方比例可負荷的社會(唔好再刻意放人入來的社會)。

首頁
34567...8

尾頁

跳至