自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

等待驗證會員

我投白票

別墅

唔會

珍珠宮

硬淨唔係問題,昂山素姬肯定比佢硬淨。
但係葉太當年o既態度先係佢o既致命點。
忠於自己崗位唔駛話的士司機睇唔明掛
原文章由 mat媽 於 07-9-11 15:45 發表
我會投葉劉...
佢推行 23 條時, 好硬淨,
見到佢係忠於自己既崗位,
唔似有 d 人, 為名利而罔顧大局...

大宅

畀面勳章

我唔會!最記得最近一次陳太出黎遊行,有一班人係佢後面舉起"忽然民主"的紙牌,我覺得最精警,講中晒我的心底話。我都唔明點解民主派係要叫佢出黎,唔通民主派真係後繼無人,點解其他民主派的人士唔可以出黎選?點解夾硬要我哋係佢倆個簡一個?點解冇第三個呢?唔通咁就係民主?咁多點解,都係投

禁止訪問

禁止訪問

民房

no.no.no.no.

大宅

唔聽阿爺話的人,唔知會有乜名利可言,但阿葉太就大有前途

「就算執政黨民建联主席於六四期间毫無人性的胡言亂語,該黨隨后在區議會補選時仍輕昜擊敗民主黨,此實例再次証明如果香港實行普選,民主黨必然一敗塗地,因為大批低下層的選民及高上層的既得利益者仍視民主選舉不適合中國人。香港正是有大批這類愛錢愛黨的"精英",所以根本不可能實行民主的選舉制度。葉劉淑儀 於23條為中共立了大功,因此親共的民建聯與親錢的自由黨一定要按照黨的指示,全力支持葉劉上位,直至她成為特首。 」

「葉劉淑儀的外貌及剛强性格有如007電影里蘇共的KGB女特務,甚合中共的口味,又是難得的英國叛將,所以指令執政的民建聯和自由黨必須讓其順利登上立法會,特首指日可待。泛民內並無CIA人材,所以絕非葉劉的對手。今后立法會必然好戲連場!」

「立法會補選

葉劉參選志不在此,其野心在五年後特首,現時只在舖路,很久以前她也炮轟陳太,目的是給中央睇,她明知陳太是中央眼中釘,加多幾分肉緊狂轟,正好表現她較曾特首落力,下屆特首非她莫屬,如她所言放長雙眼睇。

香港人要小心呀﹗前事在目,廿三條,居港權,不涉無權勢的咀臉尤在眼前。」

大陸須要葉劉呢D反民意悍將,雖然23條立法一役葉劉輸清光,但大陸撐"毒瘤"捲土重來,葉劉勢必更兇悍!港島選民諗清楚呀!」

「葉劉03年被香港人趕落台,走前不忿地留下一句"I will be back"言猶在耳
如今虎視眈眈2012年特首,中國政府亦顯然有意扶植
立法會補選正是其試金石,打敗泛民就離大位不遠矣
如果不幸孽瘤真係做左特首,必定再圓23條未竟之功,上演孽瘤復仇記
身為香港人你,會如何自處?最慘香港有一大班自稱中間派既所謂中產分子,係都要作濺自已,支持葉劉,奈何

以上全部轉載自明報討論區,如有唔滿意,請入去以下網址鬧人 [url=http://forum.mingpao.com/cfm/Forum3.cfm?OwnerID=1&CategoryID=1&TopicID=1310&age=7]http://forum.mingpao.com/cfm/Forum3.cfm?OwnerID=1&CategoryID=1&TopicID=1310&age=7[/url]

原文章由 mat媽 於 07-9-11 15:45 發表
我會投葉劉...
佢推行 23 條時, 好硬淨,
見到佢係忠於自己既崗位,
唔似有 d 人, 為名利而罔顧大局...

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-11 16:26 編輯 ]

侯爵府

BK Milk勳章

no no no no no

別墅

我個人一定會投葉劉, 起碼佢係一個真的硬女子, 對事處變不驚, 好多公務都做得非常好.

另外我覺得陳太都幾慘架, 因為佢原先來來(我個人覺得)係做show, 係玩票性質, 只係想比人睇到佢係重係度, 但佢出來都要有 "名目" 才可以, 咁於是就要靠一d類似七一大遊行呀, 乜鬼特首選舉之類出現law, 老實講, 退左休真係好鬼悶架, 之但係佢比左個假像班民主黨以為佢真係想出來攪政治, 查實佢老人家因為悶到發慌, 又怕香港人唔記得佢先久唔久出來見人姐, 但係佢依家都騎虎難下啦, 因為班民主派個個都退位讓賢咁比佢去選, 真係唔選又死選又死, 最慘係如果佢落選的話, 佢又無面子, 咁你叫佢點呢 選到的話, 就唔係立法會最大個位, 咁佢以前做開最大架麻, 你話佢點適應得到呢?-(

洋房

NO! NO! NO! I HATE HER VERY MUCH!:tongue: :tongue:

男爵府

唔投陳太,寧願投葉劉,不過我冇份投噃

男爵府

sure~我must投陳太!

投白票都一定唔會投葉留!

大宅

原文章由 Ahead 於 07-9-11 16:13 發表
佢當年miu咀miu舌咁話, 果d人出來反23條遊行, 係因為得閒過頭冇節目, 當係家庭樂親子活動呀! 死未!

我一家大細大汗淋漓咁去遊行, 比佢咁講法, 真係興到火都標, 仲有人支持佢, 真係無話可說啦.......

[quote]原文 ...

係呀,希特拉的手下都好忠於自己崗位,聽命殺人夠硬淨....
前民x聯主席都係,至死不渝。

希望他朝在這兒投阿葉太一票的人,將來,佢做左特首後,佢話一就一,二就二(夠硬淨,唔理任何民意反對聲音),倘若無左自由,有乜政策唔滿意(假切﹕佢想推行徵收50%入息稅),連係網上都唔可以發表的話,都唔好罵佢,可以永遠都忠於佢、支持佢la﹗因為,係大家選擇...

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-11 16:44 編輯 ]

大宅

葉劉太專橫啦, 都唔聽人講既, 幾硬淨都無用. 支持葉劉, 不如支持One country One system同埋支持董生啦.

陳太都好硬淨呀, 我會投佢一票, 只係衰在身邊無幾多個有料之人撐住.
大力仔

別墅

nonono...我唔係好識政治...

但我覺得經常兩邊倒又無立場既人好唔適合做政客...
我一定會投葉劉...個人立場對佢好有好感...

有幸見過佢, 佢比我既印象好深...
對所有事都有好快既回應, 一就一, 二就二...
話做就真係快快手做...我覺得我地要既係呢種人...
至少從未聽過佢有模稜兩可或騎"長"既說話...
97後...實在覺得太多人愛睇風頭火勢...
想要一個真正有個人立場既人...

以上只係個人意見...

侯爵府

投白票........

水晶宮

越來越唔鍾意陳太,覺得佢好假.
真係為民請命,就唔應該只顧成敗得失!
成日要贏到盡先至肯做,都唔似係忠既!

洋房

好聽的, 就話你純品, 唔好聽的, 就........... (自己諗啦 :mrgreen: )

你估陳太唔想選特首咩 ?-( 而且你估她仍然貪個 "利" 字咩????-( 梗係貪個 "名" 字啦

佢今日講的說話都轉了態度, 想同中央打好關係呀

原文章由 叮鈴 於 07-9-11 16:21 發表
唔聽阿爺話的人,唔知會有乜名利可言,但阿葉太就大有前途

[ 本文章最後由 a1234 於 07-9-11 19:21 編輯 ]

翡翠宮

唔投佢票...
改為送花...

得唔得丫!

首頁
12345...8

尾頁

跳至